onlinetabliq onlinetabliq .

onlinetabliq

با فرسودگي رواني كرونا چه كنيم؟

مدير سلامت رواني، اجتماعي و اعتياد معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز گفت: براي پيشگيري از فرسودگي و خستگي رواني بايد به تغذيه، استراحت به موقع، خواب كافي و انجام فعاليت‌هايي كه منجر به لذت و آرامش مي‌شود به صورت جدي توجه شود و به نكات و دستورالعمل‌هاي بهداشتي پايبند بود و اين دستورالعمل‌ها با دقت اجرا شوند.

به گزارش اقتصادآنلاين به نقل از ايسنا، رضا دواساز ايراني، اظهار كرد: اين روزها بسياري از افراد جامعه به دليل ترس از ابتلا به ويروس كروناي جهش‌يافته دچار اضطراب، بي‌قراري، دلهره و يا نگراني از مرگ خود يا عزيزان‌شان مي‌شوند؛ بروز اين علائم و واكنش‌ها در افراد طبيعي بوده و در مواردي كه شدت اين علائم منجر به زجر رواني شديد و افت عملكرد مي‌شود نياز به دريافت خدمات سلامت روان وجود دارد.

وي افزود: علائم و نشانه‌هاي استرس مي‌تواند شامل ترس از ابتلا به بيماري، حرف زدن مكرر در مورد بيماري، چك كردن مكرر علائم و نشانه‌هاي جسمي مثل تب، درد و سرفه باشد.

دواساز ايراني بيان كرد: كاهش توجه و تمركز، دلشوره، بي‌قراري، كلافه بودن، اضطراب، بي‌حوصلگي، كاهش اشتها، بدخوابي، كم‌خوابي، تپش قلب و احساس نااميدي و غمگيني و اشتغال ذهني در مورد مرگ خود يا عزيزان نيز از ديگر علائم و نشانه‌هاي استرس در اين دوران است.

مدير سلامت رواني، اجتماعي و اعتياد معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز گفت: در اين شرايط، افرادي كه سابقه بيماري روانپزشكي مانند اختلالات اضطرابي، اختلال افسردگي، اختلال وسواسي و يا اختلالات خلقي دارند، افراد داراي سابقه بيماري‌هاي مزمن جسمي مانند ديابت، سرطان و تيروئيد، اختلالات اضطرابي، اختلال افسردگي، اختلال وسواسي و يا اختلالات خلقي و مصرف‌كنندگان مواد و الكل و يا محرك‌ها بيشتر در معرض آسيب رواني هستند.

وي افزود: زنان و كودكان بي‌سرپرست يا بدسرپرست، سالمندان به ويژه آن‌هايي كه تنها زندگي مي‌كنند، كودكان و افرادي كه در اين حادثه يا حوادث مشابه مانند زلزله، سيل اعضاي خانواده و نزديكان‌شان را از دست داده‌اند نيز بيشتر از ديگر گروه‌ها در معرض آسيب رواني هستند.

دواساز ايراني با اشاره به توصيه‌هاي بهداشتي براي خودمراقبتي، بيان كرد: قبل از هر چيز اطلاعات و دانش در مورد ويروس كروناي جهش‌يافته بايد كامل شود؛ دريافت اطلاعات، تنها از منابع معتبر علمي از قبيل سايت‌هاي مرتبط با وزارت بهداشت و دانشگاه‌هاي علوم پزشكي در اين زمينه بسيار اهميت دارد.

وي با تاكيد بر لزوم مراقبت اعضاي خانواده از يكديگر، ادامه داد: براي پيشگيري از فرسودگي و خستگي رواني بايد به تغذيه، استراحت به موقع، خواب كافي و انجام فعاليت‌هايي كه منجر به لذت و آرامش مي‌شود به صورت جدي توجه شود و به نكات و دستورالعمل‌هاي بهداشتي پايبند بود و اين دستورالعمل‌ها با دقت اجرا شوند.

مدير سلامت رواني، اجتماعي و اعتياد معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز بيان كرد: بايد اجازه داده شود كه افراد در مورد ترس‌ها و نگراني‌هايي كه دارند حرف بزنند و به  صحبت‌هاي آن‌ها فعالانه گوش داد و به آن‌ها فرصت داد تا در مورد هيجانات خود صحبت كنند.

دواساز ايراني افزود: بايد از هرگونه برچسب زدن يا پيش‌داوري در مورد وجود اختلال رواني در افراد پرهيز شود و بايد به آن‌ها گفت كه با توجه به اتفاقي كه افتاده و اخبار و اطلاعاتي كه مي‌شنوند اين تجربه ترس و نگراني، غير طبيعي نيست.

 

وي بيان كرد: بايد به افراد آموزش داده شود كه از چك كردن مداوم اخبار و اطلاعات مربوط به اين بيماري يا هر بيماري ديگري كه ممكن است ذهن‌شان را درگير كند تا حد امكان پرهيز كنند زيرا ميزان نگراني و استرس‌شان را افزايش مي‌دهد. از انتشار اخبار منفي كه موجب افزايش استرس و نگراني مي‌شود نيز خودداري كنند.

مدير سلامت رواني، اجتماعي و اعتياد معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز گفت: انجام كارهاي روزانه در منزل و بيرون از منزل، فعاليت‌هاي سرگرم‌كننده مانند تماشاي فيلم، دعا و نيايش، ورزش و موسيقي و گفتگو با دوستان و بستگان كه به فرد آرامش مي‌دهند نيز بسيار توصيه مي‌شود. همچنين بايد وقت بيشتري براي با هم بودن اعضاي خانواده اختصاص داده شود و به ويژه با كودكان وقت بيشتري صرف شود.

دواساز ايراني تصريح كرد: به هيچ وجه براي كاهش استرس، اضطراب و دلشوره و بي‌قراري نبايد بدون دستور پزشك از الكل، مواد مخدر يا داروهاي آرام‌بخش استفاده شود.

وي بيان كرد: با كودكان نيز بايد متناسب با سن و سال‌شان در مورد علائم و نشانه‌هاي بيماري كروناي جهش‌يافته صحبت و شيوه‌هاي خودمراقبتي به آن‌ها آموزش داده شود و از دادن اطلاعاتي كه منجر به افزايش نگراني آن‌ها مي‌شود مانند تعداد مبتلايان و مرگ و مير ناشي از بيماري كروناي جديد جهش‌يافته و كمبود تجهيزات بهداشتي درماني خودداري شود.

مقالات بيشتر:مركز مشاوره جلفا


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۶ اسفند ۱۳۹۹ساعت: ۰۲:۵۶:۳۶ توسط:onlinetabliq موضوع: نظرات (0)

رد پاي دوران كودكي در طلاق/مشاوره ازدواج اجباري شود

ايسنا/خراسان رضوي كارشناس ارشد روانشناسي باليني و مدرس دانشگاه گفت: طلاق پديده بسيار پيچيده‌اي است و بررسي آن بدون درنظر گرفتن ردپاي كودكي بي انصافي است.

علي صنعتگر، در گفت‌وگو با ايسنا با بيان اينكه بخش بسيار زيادي از تبعات و پيامدهاي طلاق در حوزه رواني است، اظهار كرد: به دنبال افزايش نرخ طلاق درچندسال گذشته طي جلسات متعددي كه با قوه قضاييه در اين زمينه برگزار كرديم، پيشنهاد داديم مشاوره طلاق اجباري شود و اين اتفاق براي اولين بار در ايران در شهر مشهد رقم خورد، بدين صورت كه هركس طلاق مي‌گرفت بايستي ۵ جلسه مشاوره را مي‌گذراند.

وي افزود: بنده تاكنون حداقل درگير۲۷۰۰پرونده طلاق بوده‌ام و ماحصل تجربه‌ام را از تعامل با اين افراد بيان مي‌كنم. سوال اساسي اين است كه اساسا چرا طلاق اتفاق مي‌افتد؟ در تمام اين افراد يك مسئله مشترك بود؛ اينكه افراد مشاوره ازدواج نرفته بودند و تك‌جلسه‌هاي مشاوره‌اي كه ممكن است برخي از آنها رفته باشند كمك‌كننده نبود. آدم‌ها براي رانندگي، آشپزي، خياطي و...دوره‌هاي مهارت‌آموزي را مي‌گذرانند ولي براي پشت فرمان زندگي نشستن و تشكيل زندگي هيچ آموزشي نمي‌بينند؛ بنابراين اگر به دنبال كاهش طلاق هستيم بايستي افراد آموزش‌هاي لازم را در زمينه مهارت‌هاي زندگي زناشويي بياموزند.

اين كارشناس ارشد روانشناسي باليني گفت: وقتي از منظر روانكاوي به  طلاق مي‌نگريم، همواره  ازدواج به اين صورت شروع مي‌شود كه ما عاشق انساني مي‌شويم كه اين انسان براي ما تداعي‌كننده يك نفر در دوران كودكي ماست كه ما همواره او را دوست داشتيم و لذا اين فرد نيز ما را جذب مي‌كند و زماني كه مي‌خواهيم طلاق بگيريم، همسر تداعي‌كننده يك فرد منفور در دوره‌ كودكي ماست؛ پس اينجا ازدواج و طلاق بين دو انسان انجام نمي‌شود بلكه تمام اين مسائل ريشه در دوران كودكي دارد و ما شاهد هستيم مسائلي كه زوجين به عنوان علت ازدواج ابراز مي‌كنند، در آينده تبديل به مشكل شده و به دعوا و طلاق مي‌انجامد؛ به‌طور مثال از يك فرد علت ازدواجش را جويا مي‌شويم و مي‌گويد همسرم خيلي مديريت اقتصادي خوبي دارد و زماني كه همين فرد براي طلاق مراجعه مي‌كند، علت طلاقش را خسيس بودن همسرش ذكر مي‌كند و يا فردي كه در زمينه علت ازدواجش مي‌گويد همسرم فردي معاشرتي است، زمان طلاق مي‌گويد همسرم دلقك است وسنگين رفتار نمي‌كند و... ؛ بنابراين مشاهده مي‌كنيم تمام مسائلي كه در هنگام ازدواج جذابيت داشته در زمان طلاق همان عوامل نقطه ضعف به شمار مي‌آيند؛ بنابراين طلاق به اين صورت است كه كم‌كم همسر شبيه كسي مي‌شود كه ما در دوران كودكي از آن فرد متنفربوده‌ايم و ويژگي و رفتارهاي همسر تداعي‌كننده همان فرد در دوران كودكي ماست، در نتيجه از او جدا مي‌شويم.

عتگر درخصوص تجربه احساسات پيچيده‌ بعد از طلاق گفت: دامنه حالات رواني افراد از احساس خشم و پرخاشگري تا تنفر، احساس گناه، افسردگي و .. متغير است. اولين توصيه اين است كه بايد به خودتان اجازه بدهيد كه اين احساسات را تجربه كنيد. اگر طلاق گرفته‌ايد بايد غم را تجربه كنيد و اطرافيان  افراد بايستي فرصت ابراز و تجربه كردن را به آنها بدهند. كسي كه جدا مي‌شود بايستي در ابتدا گريه كردن را تجربه كند زيرا دارد رابطه اي را از دست مي‌دهد.

 

وي در خصوص اينكه چرا افراد ممكن است سال‌هاي طولاني در يك رابطه ناسالم و آسيب رسان باقي بمانند، گفت: ماندن در يك رابطه آسيب‌زا به هرحال سود و منفعتي براي افراد دارد. انسان‌ها  بسيار موجودات استراتژيكي هستند  و همواره به دنبال منفعت در يك رابطه‌اند. آدمي كه با يك معتاد يا فردي كه به او خيانت كرده، زندگي مي‌كند، به اين دليل است كه اين رابطه براي او منفعت دارد؛ به طور مثال يكي از مراجعين من  اعتياد شوهر را به عنوان علت طلاق مطرح مي‌كرد و در جريان روانكاوي دريافتيم كه اين دومين طلاق فرد است و طلاق قبلي او نيز به دليل اعتياد همسر بوده، حال سوال اساسي اين است كه چرا اين تجربه براي او تكرار شده است . درجلسات بعدي متوجه شديم كه پدر اين خانم معتاد بوده و زماني كه اين خانم كودك بوده شاهد اين مسئله بوده كه پدر از همسايه‌ها پول قرض مي‌گرفته و در كل رفتاري داشته كه باعث آبروريزي بوده است؛ بنابراين يك زخم عميق در اين دختر از اعتياد پدر شكل گرفته و اين فرد براي ترميم اين زخم، ناخوداگاه عاشق افراد معتاد مي‌شود و تلاش مي‌كند افراد معتاد را ترك داده و مداوا و درمان كند تا تخيلات و تمايلات خود از يك مرد سالم و پدر كامل را بتواند تجربه كند، به همين دليل  وارد رابطه با يك فرد معتاد مي‌شود و براي بهبودي او تلاش مي‌كند، اما نمي‌تواند او را ترك دهد؛ درنتيجه  از آن رابطه بيرون مي‌آيد و دوباره وارد يك رابطه ديگر با افراد معتاد مي‌شود و در نهايت اين مسئله مجدد تكرار مي‌شود؛ بنابراين اين فرد به منظور ترميم زخم‌هاي دوران كودكي خود در يك دور باطل افتاده تا بلكه بتواند در كنار اين آدم‌ها وجود يك پدر سالم و شاداب را تجربه كند؛ به عبارتي اين فرد از بودن با افراد معتاد يك منفعت كاذب نصيبش مي‌شود.

صنعتگر افزود: در بيشتر مواقع زماني كه زنان در يك رابطه آسيب‌رسان باقي مي‌مانند دراصل اين رابطه فرصت تسويه حساب با والدين در دوران كودكي را به آنها مي‌دهد. بيشتر تصميم‌گيري‌هاي ما به صورت روزانه توسط بخش ناخوداگاه ذهن انجام مي‌شود كه هيچ اطلاعي از آن نداريم.

رد پاي دوران كودكي در طلاق

وي ادامه داد: طلاق بسيار پديده پيچيده‌اي است و بررسي آن بدون درنظر گرفتن ردپاي كودكي بسيار بي انصافي است؛ بنابراين تمام پديده‌ها نظير ضرب و شتم، خيانت و ... ريشه در دوران كودكي دارد؛ مثلا با مراجعي برخورد مي‌كنيم كه در دوران كودكي شاهد ضرب وشتم مادرش توسط پدر بوده است و اين دختر كه فرزند كوچكي بوده فقط نظاره‌گر درد و رنج مادر بوده و بعد ازازدواج اين دختر تعمدا شرايطي را به وجود مي‌آورد و همسرش را به سمت خشونت هدايت مي‌كند كه او را بزند و هربار اين اتفاق مي‌افتد او با قرباني بودن مادر در دوران كودكي همانندسازي مي‌كند گويي كه كتك خوردن او از رنج‌هاي مادر كم مي‌كند.

صنعتگر در خصوص سپردن حضانت كودكان به مادران گفت: خوشبختانه در اين خصوص اتفاقات مثبتي در حال رخ دادن است و تعيين حضانت از سوي قاضي پرونده به مشاورين خانواده سپرده مي‌شود و براي تعيين اينكه حضانت فرزند با كدام يكي از والدين باشد از طريق مددكار اجتماعي، روانشناس كودك و روانشناس زوج درمانگر و روانشناس فردي تصميم‌گيري مي‌كنند.

مقالات بيشتر:بهترين روانشناس كودك و نوجوان در شهرآرا


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۰ اسفند ۱۳۹۹ساعت: ۰۳:۲۷:۱۵ توسط:onlinetabliq موضوع: نظرات (0)

سنگيني آموزش ارتباطات اجتماعي به كودكان در ايام كرونا بر دوش والدين

يك روانشناس معتقد است، به دليل محدود شدن ارتباطات اجتماعي در ايام كرونا آموزش روابط اجتماعي توسط مدرسه، محيط اجتماع و محيط‌هاي آموزشي محدود شده است بنابراين والدين مسئوليت سنگين‌تري براي آموزش ارتباطات اجتماعي به كودكان دارند.

به گزارش ايكنا، طي يك سال گذشته با شيوع ويروس كوويد ۱۹ سبك زندگي افراد با تغييرات متعددي مواجه شده است. اعمال محدوديت در رفت‌و‌آمدهاي خانوادگي، تعطيلي برخي مشاغل، ارائه آموزش‌هاي مجازي به دانش‌آموزان و دانشجويان و ...  پيامدهاي مختلفي براي خانواده به همراه داشته و روال طبيعي و سابق زندگي افراد را بر هم زده است. شرايط جديد كرونايي اگر با مديريت و برنامه‌ريزي همراه باشد مي‌تواند به فرصتي بهينه در ابعاد مختلف براي خانواده‌ها تبديل شود اما اين مهم نياز به آموزش خانواده براي قرار گرفتن در مسير صحيح دارد.

يكي از موضوعاتي كه در اين برهه خاص زماني بايد مورد توجه قرار گيرد آموزش مسائل و ارتباطات اجتماعي به كودكان است. با محدود شدن رفت‌وآمدها و عدم حضور بچه‌ها در مدرسه، دومين محيط آموزشي كه بچه‌‌ها در آن ارتباطات اجتماعي را ياد مي‌گرفتند، عملاً حذف شده، بنابراين لازم است خانواده‌ها به اين خلأ آموزشي توجه داشته باشند.

بدين جهت خبرگزاري بين‌المللي قرآن(ايكنا) در راستاي رسالت آموزشي خود اقدام به ارائه بسته‌هاي آموزشي براي خانواده‌ها در محورهاي مختلف كرده كه در همين راستا «سيما فردوسي‌»، روانشناس باليني و كارشناس خانواده به بيان نكاتي مهم در موضوع آموزش خانواده‌ها پرداخته است.

در ادامه، سومين قسمت از اين بسته‌هاي آموزشي با موضوع «ارتباطات اجتماعي كودكان در دوران كرونا» از سوي سيما فردوسي، روانشناس باليني و خانواده ارائه مي‌شود:

يكي از حيطه‌هاي رشدي در كودكان و نوجوانان رشد اجتماعي آنهاست؛ يعني چگونه ياد بگيرند كه تعامل داشته باشند، ارتباط برقرار كنند، با ديگران صحبت كنند و از اين ارتباطات اجتماعي لذت ببرند. در اين ارتباطات اجتماعي است كه بچه‌ها خيلي چيزها ياد مي‌گيرند.

بچه‌ها وقتي با دوستان و گروه همسالان خود باشند و البته اين دوستان، دوستان خوبي باشند، از آن‌ها و از بزرگ‌ترها خيلي چيزها ياد مي‌گيرند. در ايام غير كرونا وقتي بچه‌ها مدرسه مي‌رفتند، معلم‌ها رفتارهاي اجتماعي آنها را مي‌ديدند و اگر آداب معاشرت، تشكر كردن، ارتباطات اجتماعي ... بچه اشتباه بود يا بچه‌‌ها رفتار اشتباهي را نشان مي‌دادند، معلم‌ها متوجه مي‌شدند كه رفتار آنها اشتباه است و تذكر مي‌دادند.

خيلي چيزها را بايد در خانواده ياد بگيريم اما بعضي از رفتارها در خانواده يا الگويي ندارد، يا آموزشي براي آن ارائه نمي‌شود و بچه‌ها فقط در اجتماع است كه اين رفتارها را ديده و ياد مي‌گيرند. پس اجتماع دومين مكان براي يادگيري است. مدرسه هم از مكان‌هاي اجتماعي است و بسياري از رفتارهايي كه بچه‌ها در خانه ياد نگرفته‌اند در مدرسه و توسط معلم، مشاور و ... مي‌آموزند.

نكته ديگر اين است كه ممكن است بچه‌‌ها رفتاري را به غلط ياد گرفته باشند؛ مثلاً رفتاري را در خانواده ياد گرفته‌اند كه رفتار صحيحي نبوده ولي در خانواده كسي نبوده كه به بچه غلط بودن رفتارش را تذكر بدهد و شايد بعضي مواقع خود خانواده هم همان رفتار غلط را داشته كه بچه آن را ياد گرفته، در اينجا مدرسه با اصلاح رفتار مي‌پرداخت و يا در ساير اجتماعاتي كه بچه‌‌ها در آن حضور پيدا مي‌كردند مثلاً كلاس‌هاي ورزشي، هنري و رفت‌وآمدها و ميهماني‌ها، بچه‌ها مي‌توانستند بسياري از رفتارهاي درست اجتماعي و آداب معاشرت و ... را ياد بگيرند كه اكنون اينها كم شده است.

پس وظيفه والدين براي آموزش رفتارهاي اجتماعي به بچه‌‌ها سنگين‌تر شده است.

خانواده‌ها يك روز در هفته بايد دور هم بنشينند و صحبت كنند كه چه رفتاري خوب است و چه رفتاري بد است. به لحاظ اجتماعي ما مسئول رفتارهاي خودمان و فرزندانمان هستيم و بايد به بچه‌‌ها ياد بدهيم كه كدام رفتار اجتماع‌پسند نيست و كدام اجتماع‌پسند است.

مقالات بيشتر:بهترين روانشناس كودك و نوجوان پونك


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۸ اسفند ۱۳۹۹ساعت: ۱۰:۴۵:۲۶ توسط:onlinetabliq موضوع: نظرات (0)

تاخت و تاز گراني در بازار لوازم خانگي| آشفته‌بازار لوازم خانگي در شهركرد

به گزارش خبرگزاري تسنيم از  شهركرد، تحريم‌ها و بالا رفتن قيمت ارز بهانه‌اي شده تا قيمت‌ها بي‌محابا روندي صعودي داشته باشند و تورم لجام گسيخته در بازار مردم را تحت فشار قرار دهد، از خوراك و پوشاك كه بگذريم شاهد افزايش عجيب و غريب قيمت لوازم خانگي هستيم، عرضه وجود دارد اما مردم ديگر توان خريد ندارند، مردمي كه اين روزها دغدغه‌شان از گراني خيار و مرغ شروع شده و تا التهاب بازار مسكن و خودرو و همچنين لوازم خانگي اين نگراني‌ها ادامه دارد.

گرچه كه بسياري از افراد به سمساري‌ها و استوك فروشي‌ها و دست دوم فروشي‌ها روي آورده و لوازم مورد نياز خود را با قيمتي كمتر تهيه مي‌كنند، در اين ميان بيشتر خانواده‌ها از نظر اقتصادي متوسط رو به پايين علاوه بر تامين مخارج و هزينه‌هاي زندگي بايد به دغدغه جهيزيه و تامين آن را هم به جان بخرند و حتي عده‌اي هستند كه به دليل افزايش قيمت‌ها نتوانستند لوازم نامناسب خود را تعويض كنند.

 افزايش نرخ ارز، التهاب بازار، تبليغات رواني در سطح جامعه، عدم تدبير و نبود كنترل و نظارت درست، موجب شد قيمت‌ها به شدت بالا رود و در اين ميان عده‌اي در بخش توزيع، تعداد زيادي لوازم خانگي خريدند و مثل هميشه از اين افزايش قيمت سود برده‌اند.بخش‌نامه‌هاي ستاد‌ها و شوراهاي مختلف و جلسات به ظاهر كارآمد هيچ كارآمدي نداشته است و اگر قيمت مواد اوليه و نظارت‌ها درست شود شايد بتوان اين لجام گسيختگي قيمت را در بازار لوازم خانگي مهار كرد.

 مردم از افزايش قيمت‌ها خسته شده‌اند

خبرنگار تسنيم با مردم در رابطه با قيمت لوازم خانگي گفت‌وگو كرده است. آقاي بهرامي با بيان اينكه قيمت لوازم خانگي به طرز شگفتي رو به افزايش است، اظهار داشت: قيمت‌ها به شدت افزايش يافته‌اند و حتي ديگر نمي‌توان چند عدد ظرف خريداري كرد، تلويزيون قيمت يك خودرو در سال‌هاي پيش شده و اين تورم‌ها منصفانه نيست.

وي ادامه داد: كدام كالا را در اين كشور سراغ داريد كه چندين برابر افزايش قيمت نداشته است! مردم ديگر از پس مخارج زندگي خود بر نمي‌آيند چه رسد به اينكه فكر خريدن لوازم خانگي به سرشان بزند.

شهروند ديگر آقاي محمودي هم از وضعيت آشفته بازار گلايه داشت و گفت:  من خودم دختر دم بخت داشته و ناتوان در خريد جهيزيه هستم، نمي‌دانم چگونه بايد از پس مخارج زندگي خود بر بيايم چه رسد به اينكه از پس هزينه‌هاي سرسام آور جهيزيه بربيايم.

وي بيان كرد: جوانان در ازدواج خود مانده‌اند و هر آنكه چيزي دارد از قبل داشته است امروز افراد ضعيف جامعه توان خريد هيچ چيز را ندارند و فقط به سختي امرار معاش مي‌كنند، كاش مسئولان به جاي نمايش و ... فكري به حال جامعه كنند.

خانم بياتي هم از كساني است كه مي‌خواهد ازدواج كند و به دنبال خريد جهيزيه است، او از مشكلات و ناهمواري تشكيل زندگي مي‌گويد: مدت 1  سال است كه به دنبال تكميل جهيزيه هستم و امروز كه مي‌گذرد فردا قيمت‌ها تغيير كرده‌اند، در اين يك سال قيمت‌ها نه تنها ثابت نبوده و يا كاهش نداشته بلكه افزايش آن هم روزانه يا ماهانه داشته است.

وي بيان كرد: مشكلات طبقه‌ ضعيف جامعه كم نبود، حالا با افزايش قيمت‌ها و نابساماني وضعيت اقتصادي كشور اين مشكلات دو چندان شده است، مسئولان بايد فكري به حال مردم كنند، كشور غني ايران و اين همه مصيبت براي مردم جاي تعجب دارد.

 كاهش 30 درصدي قدرت خريد مردم و فروش لوازم خانگي

جمشيد كلاهي، رئيس اتحاديه لوازم خانگي شهرستان شهركرد در گفت‌وگو با خبرنگار تسنيم در شهركرد، اظهار داشت: به دليل عدم توانايي مالي مردم و گراني بيش از حد لوازم خانگي، خريد و فروش اين لوازم در استان چهارمحال و بختياري 30 درصد كاهش داشته است.

وي با بيان اينكه كالاي قاچاق ارزان‌تر از كالاهاي قانوني در بازار است و اين ضربه جبران ناپذيري به توليد داخلي مي‌زند‌، افزود: اتحاديه لوازم خانگي هم به اندازه‌ مشاغل ديگر در دوران كرونا آسيب ديده است، در اواخر اسفندماه با شيوع كرونا در اوج فروش، كاسبان را تعطيل كردند و همه دچار زيان شدند.

رئيس اتحاديه لوازم خانگي شهرستان شهركرد گفت: علاوه بر تعطيلي‌هاي متعدد، روزهايي كه اجازه فعاليت مي‌دادند شب‌ها مغازه‌ها بايد زودتر تعطيلي مي‌شد و اين در حالي بود كه اكثر مشتريان لوازم خانگي از ساعت 18 به بعد مراجعه مي‌كردند.

كلاهي بيان داشت: لوازم خانگي از ابتداي سال در ارديبهشت و خرداد تا مهرماه، 40 درصد افزايش قيمت داشتند اما اين افزايش قيمت در آبان ماه متوقف شد و از  آذر ماه هم قيمت‌ها شيب نزولي پيدا كردند، در حال حاضر قيمت لوازم خانگي روند كاهشي دارد اما آينده‌ آن مشخص نيست.

وي در پايان خاطرنشان كرد: اگر قيمت اجناس ثابت بماند و فروشندگان نگراني بابت افزايش قيمت نداشته باشند و همچنين شركت‌ها به راحتي جنس را در اختيار آن‌ها بگذارند، بازاريان مي‌توانند لوازم خانگي را قسطي و با قيمت كمتري عرضه كنند و اين مي‌تواند به مردم در خريد كمك كند.

مقالات بيشتر:سمساري حكيميه


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۱ اسفند ۱۳۹۹ساعت: ۱۰:۲۰:۵۵ توسط:onlinetabliq موضوع: نظرات (0)

گذر بي‌رمق دل‌باختگان عتيقه

عاشقان و دل‌باختگان عتيقه خيلي خوب مي‌دانند در تهران بايد به كدام خيابان سر بزنند.

همشهري آنلاين _ فاطمه عسگري‌نيا: عتيقه‌ترين خيابان تهران، در ميانه خيابان جمهوري و فردوسي، منوچهري است. خيابان منوچهري كه نام خود را از شاعر بلند آوازه مكتب خراساني گرفته است براي علاقه‌مندان اشيا قديمي و عتيقه محل دلپذير و جذابي است.

خيابان منوچهري يا خيابان موزه تهران، هرچه نامش باشد، چيزي از ارزش عتيقه‌هاي‌ريز و درشت پشت ويترين‌هاي خاك‌گرفته مغازه‌ها يا بساط عتيقه‌فروشان دستفروشش كم نمي‌كند. قصه قصه‌ راسته عتيقه‌فروشان گمنام تهران است. براي رسيدن به راسته عتيقه‌فروشان گمنام تهران بايد از ميدان فردوسي به سمت چهارراه استانبول سرازير شوي. بعد از گذر از بازار پرهياهوي اين روزهاي دلارفروشان و عبور از كنار معركه‌گيران ارزي وارد خيابان منوچهري مي‌شويم. از همان ابتداي خيابان، مغازه‌هاي رنگ‌ورورفته و پر از گرد و غبار عتيقه‌فروشي‌ها به چشم مي‌خورد. انگار هرچه بيشتر بوي كهنگي بدهد اين بساط، بيشتر براي مشتريانش دلبري مي‌كند.

سكه‌هاي عهد بوق پشت ويترين خاك‌گرفته مغازه‌ها خودنمايي مي‌كند و مجموعه اسكناس‌هاي قديمي پاي ثابت اغلب مغازه‌هاست. هرچه دلتان بخواهد در اين كهنه‌بازار عتيقه پيدا مي‌كنيد؛ از آفتابه و لگن مسي و قديمي گرفته تا آسياب سنگي و ساعت‌هاي جيبي، لگن‌هاي مسي و لوسترهاي رنگي و قديمي در كنار انگشترهاي زمخت و تسبيح‌هاي دانه‌درشت هم زينت‌بخش عمده ويترين‌ها هستند. همه اينها در روزگاري نه‌چندان دور مشتريان خاص خود را داشتند، اما اين روزها سايه سنگين رخوت و كسادي بدجور بر سر عتيقه‌فروشي‌ها چنبره زده است.

مقالات بيشتر:سمساري در پاسداران


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ اسفند ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۰۱:۱۶ توسط:onlinetabliq موضوع: نظرات (0)

مشاوره رايگان تويوتا به اپل

مشاوره رايگان تويوتا به اپل
گروه بين الملل: تويوتا غول خودروسازي جهان در زمينه ساخت و فروش ماشين الكتريكي به اپل مشاوره رايگان مي دهد.

گروه بين الملل: تويوتا غول خودروسازي جهان در زمينه ساخت و فروش ماشين الكتريكي به اپل مشاوره رايگان مي دهد.

به گزارش خبرخودرو،آكيو تويودا مديرعامل و نوه بنيانگذار شركت تويوتا موتور به رسانه‌هاي ژاپني گفته كه مي‌ كوشد از نو‌پايان‌بخش خودرو استقبال كند.

با اين وجود آقاي تويودا در پيامي خطاب به اپل گفت: پس از ساخت خودرو مايلم اپل تا ۴۰ سال مهياي فروش و تغييرات مختلف باشد. تويوتا افزود: شركت‌هاي نوپاي فناوري جديد، همچون اپل توانايي دميدن روح تازه در صنعت خودرو و دادن انتخاب گسترده تر به مشتريان را دارند و در عين حال آقاي مدير عامل گفت: اين شركت ها بايد در برابر مصرف كنندگان عادلانه رفتار كنند و مسئوليت كليه وسايل نقليه خود، از جمله توليد، نگهداري و اسقاط نهايي در پايان عمر خودرو را به عهده بگيرند.

مقالات ديگر: مركز مشاوره ونك


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۳ اسفند ۱۳۹۹ساعت: ۰۷:۲۷:۳۵ توسط:onlinetabliq موضوع: نظرات (0)

نخستين مركز مشاوره حوزه‌هاي علميه در استان مركزي افتتاح شد

نخستين مركز مشاوره حوزه‌هاي علميه در استان مركزي افتتاح شد

 


گروه استان‌ها-مدير حوزه علميه خواهران استان مركزي با اشاره به افتتاح نخستين مركز مشاوره حوزه‌هاي علميه در استان مركزي گفت: راه‌اندازي مركز مشاوره و خدمت به مردم يكي از مهم‌ترين اقدامات حوزه علميه است و اين اقدام درواقع شجره طيبه‌اي است.

به‌گزارش خبرگزاري تسنيم از اراك ، حجت‌الاسلام فاضل حسامي ظهر امروز در مراسم افتتاح نخستين مركز مشاوره حوزه‌هاي علميه در استان با اشاره به افتتاح نخستين مركز مشاوره حوزه علميه استان مركزي گفت: براي راه‌اندازي و افتتاح اين مركز مشاوره تلاش‌ها و زحمات بسياري انجام شده اما زماني اين زحمات دلنشين است و به ثمر مي‌نشيند كه مراجعان و زوج‌ها با مراجعه به اين مركز مشاوره نتيجه ببينند.

 


وي افزود: اميدواريم با تلاش و حمايت مسئولان شاهد رونق اين مركز مشاوره باشيم اما توجه به اين نكته ضروري است كه اميدواريم مردم گرفتار مشكل نباشند.

 


مدير حوزه علميه خواهران استان مركزي با اشاره به ضرورت راه‌اندازي مراكز مشاوره گفت: مشاوره براي حل مشكل نيازمند تخصص است و هر فردي در فرآيند زندگي قبل از اينكه مشكل به وجود آيد بايد رويكرد پيشگيرانه داشته باشد اما زماني كه مشكل شكل گرفت و عمق پيدا كرد بايد كار را به كاردان سپرد.

 


حسامي تصريح كرد: اگر مشكل و نگراني در زندگي ايجاد شد بايد از فرد دانا و با تجربه كمك گرفت تا شاهد طلاق و جدايي نباشيم اما زماني كه مشكل عمق پيدا كرد بايد به مشاور و متخصص مراجعه كرد بنابراين حوزه علميه با اين رويكرد وارد ميدان شده است.

 


وي عنوان كرد: راه‌اندازي مركز مشاوره و خدمت به مردم يكي از مهم‌ترين اقدامات حوزه علميه است و اين اقدام درواقع شجره طيبه‌اي است كه ريشه‌هاي محكمي در زمين دارد و از ثمرات و بركات آن در جامعه مي‌توان بهره برد.

 


مدير حوزه علميه خواهران استان مركزي بيان كرد: دوره تخصصي و پيشرفته براي تربيت مشاوران تخصصي در جامعه روحانيت استان برگزار شده كه تاكنون 25 نفر از طلبه سطح مقدماتي خود را به پايان رسانده‌اند و وارد سطح متوسط شده‌اند.

 


21 هزار نفر در سطح استان مركزي آموزش‌هاي قبل از ازدواج را دريافت كردند

 


رئيس سازمان نظام روانشناسي و مشاوره استان مركزي هم در اين مراسم با اشاره به افتتاح اين مركز مشاوره گفت: با توجه به اينكه سازمان نظام روانشناسي و مشاوره كشور تصميم دارد كه همه مراكز و نهادها به صورت نظام‌مند و قانون‌مند از مشاوره تخصصي استفاده كنند تاكنون تفاهم‌نامه‌هايي با سپاه، كميته امداد، نيروي انتظامي و حوزه علميه منعقد شده است.

 


منصور عبدي افزود: نخستين مركز مشاوره قانونمند با مجوز سازمان نظام روانشناسي و مشاوره كشوري شروع به كار كرده از استان مركزي با همكاري حوزه علميه استان بوده است.

 


وي ادامه داد: هدف از مشاوره ارائه خدمت به مردم و اطلاعات به آنها در زمينه‌هاي مختلف است و با توجه به اينكه بيشترين مراجعه‌كنندگان به اين مركز مشاوره زن هستند بايد از مشاوران حرفه‌اي زن و متخصص در اين مركز استفاده كرد.

 


عبدي تصريح كرد: تمركز اصلي مشاوران بايد بر ارائه خدمت درست و مشاوره تخصصي به مراجعان به ويژه زوج‌ها باشد تا شاهد طلاق و جدايي آنها و آسيب‌هاي پس از طلاق براي آنها نباشيم.

 


رئيس سازمان نظام روانشناسي و مشاوره استان مركزي عنوان كرد: بايد اين فرهنگ در جامعه نهادينه شود كه خانواده‌ها به جاي هزينه‌هاي جهيزيه و عروسي به گواهينامه همسرداري قبل از ازدواج فرزندان خود توجه داشته باشند كه تاكنون 21 هزار نفر با همكاري معاونت اجتماعي استانداري در سطح استان آموزش‌هاي قبل از ازدواج را دريافت كرده‌اند.

 


مركز مشاوره كودك و نوجوان در ستارخان


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۹ اسفند ۱۳۹۹ساعت: ۰۵:۵۸:۲۳ توسط:onlinetabliq موضوع: نظرات (0)

شايع‌ترين گلايه زنان از شوهرشان

شايع‌ترين گلايه زنان از شوهرشان

روزنامه خراسان نوشت: «گله از شوهر بابت حمايت‌نكردن از نظر عاطفي، يكي از شكايات شايع زنان است. اين موضوع را هر روانشناس يا مشاوري كه در حوزه همسران كار مي‌كند، مي‌تواند تاييد كند. البته اين احساس تنها در ميان زنان مراجعه‌كننده به مراكز مشاوره ديده نمي‌شود. بلكه آن‌ طور كه مطالعات متعدد نشان مي‌دهند شكايت از دريافت‌نكردن حمايت عاطفي، از مشكلات شايع بين غالب زنان متاهل است. اين در حالي است كه مردان در زمان مواجه‌شدن با اين گله‌ها به تلاش‌هاي خود اشاره مي‌كنند و معتقدند توقع بالاي همسرشان، اوضاع را بد كرده است. اما داستان چيست؟ آيا واقعا زنان به دليل توقع بالا از دريافت‌نكردن حمايت عاطفي كافي شكايت دارند يا مسئله چيز ديگري است؟

زني از رفتار همسرش شكايت دارد و مي‌گويد: او از نظر عاطفي حمايتي از من نمي‌كند و اين موضوع باعث دلسردي من شده است. اما شوهر كه از شكايت زن دلخور شده، مي‌گويد: «من هر جا ببينم زنم با مشكلي روبه‌رو شده، تلاش خودم را براي كمك به او انجام مي‌دهم؛ حتي شده در اينترنت براي پيداكردن راهكار جست‌وجو مي‌كنم. علاوه بر اين من هميشه مشوق خانمم در كارهايش هستم. غير از اين، هر زمان احساس مي‌كنم زنم بيش از حد تحت فشار است، سعي مي‌كنم با انجام كارهايي، فشار روي دوش او را كاهش دهم.» نظر شما چيست؟ آيا به نظر شما شكايت خانم از كمبود حمايت عاطفي از سوي همسر در اين مورد شكايتي بجاست يا تنها يك گله بي‌دليل است؟ به شما پيشنهاد مي‌كنيم تا آخر اين مطلب با ما همراه باشيد تا ارزيابي دقيق‌تري در اين باره داشته باشيد.

 


انواع حمايت اجتماعي كدام‌اند؟

 


حمايت عاطفي از ديد متخصصان يكي از چهار زيرمجموعه حمايت اجتماعي است. آشنايي با اين چهار دسته و تشخيص تفاوت بين آنها مي‌تواند تا حدي نشان دهد كه چرا شكايت از دريافت‌نكردن حمايت عاطفي اين قدر شايع است.

 


حمايت با كمك ارزيابي

 


وقتي در كلام و رفتار به همسرمان نشان مي‌دهيم كه قابل اعتماد است يا وقتي او را بابت عملكردش تشويق مي‌كنيم، در واقع در حال حمايت از او هستيم. اين سبك حمايت را «حمايت با كمك ارزيابي» مي‌نامند و با كمك آن همسر ما مي‌تواند شناخت بهتري از خود پيدا كند و اعتماد به نفس بيشتري داشته باشد.

 


حمايت با كمك دانش و اطلاعات

 


ارائه اطلاعات و پيشنهاد براي حل مسائل و مشكلات از نمونه‌هاي اين نوع حمايت است. وقتي يكي از همسران با مشكلي روبه‌رو مي‌شود، همسر ديگر سعي مي‌كند با دادن اطلاعات، نصيحت‌كردن يا پيشنهاد برخي راهكارها به او كمك كند. تلاش براي پيداكردن اطلاعات مورد نياز همسر از ديگر رفتارهايي است كه در اين مجموعه قرار مي‌گيرد.

 


حمايت عيني و با كمك ابزارها

 


انجام‌دادن مسئوليت‌هاي همسر به منظور كمك به او، در اين دسته قرار مي‌گيرد. به عنوان مثال در شرايطي كه هميشه آشپزي با خانم بوده، شوهر براي اين كه او فرصت بيشتري براي حل و فصل كارهايش داشته باشد، غذا مي‌پزد، حمايت عيني يا ابزاري انجام شده است.

 


حمايت عاطفي

 


با توجه به تعاريفي كه در دسته‌هاي مطرح شده به آنها اشاره كرديم، حالا بهتر مي‌توانيم محدوده حمايت عاطفي را مشخص كنيم، زيرا مي‌دانيم حمايت عاطفي دادن اطلاعات و نصيحت به همسر و نشان‌دادن راه و چاره نيست. پذيرفتن بخشي از مسئوليت‌هاي همسر و انجام آن براي كمك به او هم زيرمجموعه حمايت عاطفي نيست و حتي تشويق همسر بابت عملكرد هم حمايت عاطفي محسوب نمي‌شود. پس حمايت عاطفي چيست؟

 


حمايت عاطفي، ارائه راهكار نيست

 


حمايت عاطفي، رفتارهايي براي نمايش توجه، عشق و علاقه ما به ديگران است. متخصصان، گوش‌دادن فعال و همدلي را از ابزارهاي مهم در اين نوع حمايت مي‌دانند. در كنار اين دو مهارت، متخصصان پيشنهاد مي‌دهند براي نمايش حمايت عاطفي نه‌فقط از كلام بلكه از رفتار هم استفاده كنيد؛ دست همسرتان را بگيريد، براي او چاي بريزيد و زماني كه او از موضوعي ناراحت است، در كنار او بمانيد.

 


حالا نظرتان چيست؟

 


بياييد دوباره به متن ابتداي مطلب برگرديم و ببينيم بنا بر توصيفاتي كه شوهر ارائه داده است، آيا شكايت خانم درباره كمبود حمايت عاطفي بجاست يا نه؟ براي راحتي كار حمايت‌هاي انجام‌شده را نامگذاري كرديم كه مي‌توانيد در ادامه آنها را مشاهده كنيد: «من هر جا ببينم زنم با مشكلي روبه‌رو شده، تلاش خودم را براي كمك به او انجام مي‌دهم، حتي شده در اينترنت براي پيدا كردن راهكار جست‌وجو مي‌كنم (حمايت اطلاعاتي). علاوه بر اين من هميشه مشوق خانمم در كارهايش هستم (حمايت ارزيابي). غير از اين، هر زمان احساس مي‌كنم زنم بيش از حد تحت فشار است، سعي مي‌كنم با انجام كارهايي، فشار روي دوش او را كاهش دهم (حمايت ابزاري).»

 


همان طور كه مي‌بينيد به‌ رغم تلاش‌هاي اين فرد طبق توصيف‌هاي خودش، حمايت عاطفي در رفتارهاي او چندان مشخص نيست و همين بي‌توجهي مي‌تواند باعث شود زحمات او در ساير بخش‌ها هم آن طور كه مي‌خواهد، ديده نشود.

 


حتما بايد حمايت عاطفي باشد؟

 


بسياري از مردان ممكن است احساس كنند گله همسرشان درباره حمايت عاطفي منصفانه نيست، زيرا درست است كه شوهر دقيقا از همسرش حمايت عاطفي نداشته اما بالاخره حامي اوست و زن بايد قدردان باشد. اگر شما هم چنين تصوري داريد، بد نيست به چند نكته توجه داشته باشيد. براي رابطه غني بين زن و شوهر نياز است كه هر دو نفر به هر چهار نوع حمايت‌ اجتماعي توجه داشته باشند. درباره زنان مشخص شده است كه پايين‌بودن حمايت عاطفي در كنار بالابودن حمايت اطلاعاتي (ارائه راهكار از سوي شوهر) يكي از دلايل مهم در بروز دلخوري است. توجه متوازن به اين چهار دسته براي هر زوج متفاوت از ديگران است و براي رسيدن به وضعيت مطلوب لازم است همسران براي شناخت انتظارات همسر خود وقت صرف كنند. پس اگر شكايتي در اين باره شنيديد، نااميد نشويد و به تلاش خود براي پيدا كردن تركيبي از چهار نوع حمايت كه رضايتبخش باشد، ادامه دهيد.»

مقالات ديگر:  مركز مشاوره كودك و نوجوان گيشا


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۶ اسفند ۱۳۹۹ساعت: ۰۳:۴۴:۰۹ توسط:onlinetabliq موضوع: نظرات (0)

چگونه استرس و اضطراب دانش آموزان را مهار كنيم

چگونه استرس و اضطراب دانش آموزان را مهار كنيم

يك روانشناس گفت: براي جلوگيري از استرس، اضطراب و حتي افسردگي در بين دانش آموزان بايد مسئولان به طور جدي به مقوله آموزش تاب آوري تحصيلي در مدارس توجه كنند.

 


محمد حلاجي در گفتگو با خبرنگار مهر، افزود: تاب آوري تحصيلي، به عنوان يكي از معروف ترين حيطه‌هاي تاب‌آوري، بيانگر توانايي دانش آموزان و دانشجويان براي رويارويي كارآمد با موانع، چالش‌ها و فشارها در موقعيت‌هاي تحصيلي است؛ درواقع تاب‌آوري به معناي توانايي مقابله با شرايط دشوار و پاسخ انعطاف‌پذير به فشارهاي مكرر زندگي روزانه است. تاب‌آوري استرس را محدود نمي‌كند، مشكلات زندگي را پاك نمي‌كند، بلكه به افراد قدرت مي‌دهد با مشكلات پيش‌رو مقابله سالم داشته باشند، بر سختي‌ها فائق آيند و با جريان زندگي حركت كنند.

 


وي تصريح كرد: دانشجويان ممكن است در دانشگاه به مشكلات متعدد و مكرري دچار شوند كه تاكنون با آنها مواجه نشده‌اند، درنتيجه توانايي مديريت احساسات و هيجانات، توانايي تجزيه و تحليل موقعيت و پيدا كردن راه حل‌هاي مناسب و تصميم گيري هاي منطقي در اين موقعيت‌هاي چالش برانگيز تحصيلي مي‌تواند از اهميت بسزايي برخوردار باشد.

 


حلاجي ادامه داد: در صورتي كه دانشجويان در مواجهه با رويدادهاي تنش‌زاي تحصيلي زود بشكنند، انعطاف نداشته باشند و خود را فردي قرباني و ناتوان ارزيابي كنند، تعادل زيستي و روانشناختي خود را از دست مي‌دهند و با تجربه استر س‌هاي مكرر، دچار فرسودگي تحصيلي مي‌شوند.

 


وي با بيان اينكه تاب آوري ظرفيتي براي مقاومت در برابر استرس و فاجعه است، افزود: روانشناسان هميشه سعي كرده اند كه اين قابليت انسان را براي سازگاري و غلبه بر خطر و سختي‌ها افزايش دهند. دانشجويان مي‌توانند حتي پس از مشكلات تحصيلي ناگوار به بازسازي زندگي خود بپردازند. ارتقا تاب‌آوري منجر به رشد افراد در به دست آوردن تفكر و مهارت‌هاي خودمديريتي بهتر و دانش بيشتر مي‌شود.

 


اين روانشناس اضافه كرد: دانش آموز و يا دانشجوي تاب آور يعني كسي كه در برقراري تعادل زيستي-روانشناختي در شرايط دشوار تحصيلي توانمند است و داراي رفتارهاي خودشكنانه نيست. از نظر عاطفي آرام بوده و توانايي مقابله با شرايط ناگوار تحصيلي را دارد.

 


حلاجي گفت: افراد تاب آور، ذهنيتي تحليلي انتقادي نسبت به توانايي‌هاي خود و شرايط دارند. از مهارت‌هاي حل مسئله برخوردارند و قادرند در مواجهه با مشكلات تحصيلي با استفاده از فنون حل مسئله، به راه حل هاي امن و مطمئن برسند. در حالي‌كه ساير افراد، در اين موقعيت‌هاي سخت دچار استرس زياد مي‌شوند و نمي‌توانند راه‌حل مناسب و مفيدي انتخاب كنند. همچنين توانايي ويژ ه‌اي در تجزيه و تحليل واقع‌بينانه مشكلات شخصي، پيدا كردن راه‌حل هاي فوري و راهبردهاي درازمدت براي حل و فصل مشكلاتي را كه به آساني و سريع حل نمي‌شوند، دارا هستند.

 


وي دانش آموزان تاب آور را افرادي با مهارت‌هاي ارتباطي قوي دانست و افزود: اين دسته از دانش آموزان مهارت‌هاي ارتباط با ديگران را خيلي خوب آموخته‌اند. آنها مي‌توانند در شرايط سخت هم شوخ‌طبعي خودشان را حفظ كنند و با ديگران صميمي شوند و در مواقع بحراني از حمايت اجتماعي ديگران بهره ببرند؛ تعداد زيادي از مهارت‌ها و راهبردهاي اجتماعي كه شامل مهارت‌هاي گفتگو و آمادگي براي گوش دادن به ديگران و احترام گذاشتن به احساسات و عقايد ديگران است، دارا هستند. از آنجايي كه از شبكه حمايتي و عاطفي محكمي برخوردار هستند، در مقابله با موقعيت‌هاي چالش‌انگيز از همدلي و مشورت ديگران بهره مند مي‌شوند و از لحاظ روانشناختي احساس آرامش و قدرت مي‌كنند.

 


اين روان درمانگر ابراز كرد: دانش آموز تاب آور به آينده تحصيلي خود خوشبين است و احساس اميد و هدفمندي دارند، اعتقاد راسخ به اينكه آينده مي‌تواند بهتر باشد و باور به اينكه مي‌توانند زندگي و آينده خود را كنترل كنند و موانع احتمالي نمي‌تواند آنها را متوقف سازد. اين افراد آگاهانه و هشيارانه عمل مي‌كنند، احساسات و هيجانات خود را مي‌شناسند و هيجان‌هاي خود را به شيوه سالم مديريت مي‌كنند.

 


حلاجي خاطر نشان كرد: تنها واقعيت زندگي اين است كه هر چيزي به طور ثابت تغيير مي‌كند گاهي اوقات دانش آموزان قادر نيستند به دليل بعضي از موقعيت‌هاي نامطلوب زندگي، به اهداف خود دست يابند. پذيرش موقعيت‌هايي كه فرد نمي‌تواند تغيير دهد و تمركز بر شرايطي كه مي‌تواند تغيير يابد گام مهمي در جهت تاب آوري است.

مقالات ديگر: روانشناس كودك و نوجوان مرزداران


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۲ اسفند ۱۳۹۹ساعت: ۰۹:۵۴:۴۸ توسط:onlinetabliq موضوع: نظرات (0)

توقيف ۲ دستگاه كاميون حامل لوازم خانگي قاچاق در كوهدشت

توقيف ۲ دستگاه كاميون حامل لوازم خانگي قاچاق در كوهدشت

خرم‌آباد- فرمانده انتظامي لرستان از توقيف ۲ دستگاه كاميون و كشف مقاديري انواع لوازم خانگي قاچاق به ارزش بيش از ۱۰ ميليارد ريال در شهرستان كوهدشت خبر داد.

 


به گزارش خبرگزاري مهر، سردار حاجي محمد مهديان نسب امروز شنبه در سخناني اظهار داشت: در راستاي طرح برخورد با قاچاق كالا و حمايت از توليدات داخلي، مأموران انتظامي كوهدشت در سه راهي «زانوگه» اين شهرستان در يك عمليات پليسي ۲ دستگاه كاميون حامل بار را متوقف كردند.

 


وي افزود: در بازرسي از خودروهاي مذكور ۵۵ قلم انواع لوازم خانگي قاچاق شامل، كولرگازي، يخچال سايد، ماشين لباسشويي و ماشين ظرفشويي فاقد مجوز كشف شد.

 


فرمانده انتظامي لرستان با اشاره به اينكه در اين رابطه ۲ نفر دستگير شده اند، خاطرنشان كرد: كارشناسان ارزش محموله‌هاي كشف شده را بيش از ۱۰ ميليارد ريال برآورد كرده اند.

 


سردار مهديان نسب گفت: موضوع مبارزه با قاچاق كالا يكي از مأموريت‌هاي اصلي نيروي انتظامي است و پليس با جديت و قاطعيت هر چه بيشتر با اين پديده شوم برخورد قانوني مي‌كند.

مقالات مرتبط: سمساري مجيديه


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۹ اسفند ۱۳۹۹ساعت: ۰۲:۴۵:۵۲ توسط:onlinetabliq موضوع: نظرات (0)