onlinetabliq onlinetabliq .

onlinetabliq

چرا كيفيت زندگي در خوزستان پايين است؟

 

رتبه ۲۰ خوزستان ميان استان‌ها در جمعيت فقيربزرگنمايي قلمكوچكنمايي قلمبازگشتhttps://ebtekarnews.com/?newsid=201564تحول در معماري و برنامه‌ريزي شهري، گسترش زيرساخت‌هاي دولت الكترونيك، بهينه‌سازي اماكن عمومي، بالابردن سطح خدمات پزشكي و آموزشي و رفاهي، كاهش ساعات كاري در فعاليت‌هاي بيروني و افزايش دستمزدها، تغيير نظام‌نامه مهندسي ساختمان براي الزام پيمانكاران به تطابق با معيارهاي توسعه پايدار، پرداخت تسهيلات بهسازي خانه‌ها از جمله مواردي است كه مي‌تواند از رنجش زندگي در گردوغبار بكاهد.

به گزارش خبرآنلاين، تدوام پديده گردوغبار از ابتداي سال جاري تاكنون مشكلات و مخاطرات زيادي براي جامعه ايجاد كرده است. از طرفي پديده گردوغبار تاثير يكساني بر طبقات اجتماعي و مناطق مختلف كشور نگذاشته است و طبقات فرودست و مناطق حاشيه‌اي با شدت بيشتري با اين مشكل دست‌وپنجه نرم مي‌كنند. مقابله با پديده‌اي مثل گردوغبار با اقداماتي در جهت كاهش اين پديده و افزايش تاب‌آوري در برابر آن صورت مي‌گيرد. در اين باره با محمدرضا جعفري، پژوهشگر محيط زيست و توسعه گفت‌وگو كرده‌ايم كه در ادامه مي‌خوانيد.

از تاب‌آوري در برابر مخاطرات و آسيب‌هاي پديده گردوغبار تعبيرهاي زيادي شده است، شما چطور آن را تعريف مي‌كنيد؟

مسئله اساسي در اين مورد زيست فردي و حيات اجتماعي در شرايط استمرار وقوع پديده‌ي گرد و غبار است. ما بايد از تعيين آسيب‌پذيري و اثرات مختلف اين پديده فراتر رفته و نگاه خود را بر نحوه و شيوه‌هاي تداوم حيات باكيفيت و رفاه عمومي‌كه امكان تاب‌آوري در شرايط بحراني را ميسر مي‌كند متمركز كنيم. اما بايد مفهوم تاب‌آوري را از اين نگاه كه مي‌خواهد مسئله را به نوعي تحملِ فردي در شرايط ناگزير تقليل دهد و آن را به اصطلاح سوختن‌ و ساختن تحت هر شرايطي تعبير كند آزاد كنيم. تاب‌آوري روشي فردي در مقابل بحران نيست، بلكه راهكاري ساختاري مرتبط با عدالت اجتماعي و متناظر با رفاه عمومي‌ است كه جنبه‌هاي متفاوت اقتصادي و اجتماعي را دربر مي‌گيرد. به اين معنا تاب‌آوري، ايجاد و توسعه‌ي ظرفيت‌هاي اجتماعي-اقتصادي و ابزاري براي تسهيل فرآيندهاي بازيابي و كاهش مخاطرات و آسيب‌پذيري است. از طرفي بايد در نظر داشت كه شدت و وسعت آسيبي كه از پديده‌هاي جوي و اقليمي بر مناطق مختلف وارد مي‌شود به شكل مستقيمي متاثر از ميزان توسعه‌يافتگي آن مناطق و ظرفيت‌هاي زيرساختي است كه از پيش براي مواجهه با اين پديده‌ها مهيا شده است. در واقع ميزان توسعه‌يافتگي رابطه مستقيمي با حفظ كيفيت زيست و تداوم و بازگشت زندگي به شرايط نرمال پس از بحران دارد. در مقابل مفاهيم محدود و تقليل‌گرايانه تاب‌آوري و سازگاري كه از زبان رسانه‌ها و كارشناسان ارگانيك حاكميتي و جريان اصلي محيط زيستي بيان مي‌شود، بايد بحث ظرفيت‌سازي و ارتقاي شاخص‌هاي توسعه انساني، اجتماعي و استانداردهاي زيستي مطرح شود.

مقالات بيشتر:باغ تالار

عدم توسعه يافتگي چگونه در برابر پديده‌اي مثل گردوغبار خود را نشان مي‌دهد؟

بگذاريد به صورت نمونه به استان خوزستان بپردازم. صدمات ناشي از جنگ و فرسودگي زيرساخت‌هاي شهري و روستايي و عدم توسعه زيرساخت‌هاي اقتصادي و اجتماعي متناسب با افزايش جمعيت در استان خوزستان، باعث شده كه شرايط استاندارد زندگي از زيستمندان آن دريغ شود. فقر، محروميت و بيكاري، فقدان امكانات اجتماعي و فرهنگي، ضعف در خدمات پزشكي، بهداشتي و آموزشي از عوامل ايجاد نارضايتي عمومي ‌از زندگي در استان‌هايي مثل خوزستان است كه نتيجه آن به شكل مهاجرت‌هاي گسترده نمود پيدا كرده است. آمار رسمي‌كشور نشان مي‌دهد كه استان خوزستان با دارا بودن ۶ درصد جمعيت كشور رتبه دوم در توليد ناخالص ملي را دارا است. ۷۰ درصد نفت كشور و ۵۰ درصد محصولات پتروشيمي در اين استان توليد مي‌شود. خوزستان جايگاه دوم در توليد محصولات كشاورزي و جايگاه دوم در توليد فولاد كشور را دارد و داراي ۵۰ ميليون تن ظرفيت بندري است. اما با اين وجود، خوزستان با معضلاتي عميق از جمله نرخ بالاي بيكاري، مهاجرت و فقر در كنار فرسودگي زيرساخت‌هاي شهري و روستايي همچون آب، برق، گازرساني و راه‌ها دست به گريبان است.

در مطالعات متعددي كه براي دستيابي به درجه توسعه‌يافتگي استان‌ها صورت گرفته شاخص‌هاي مربوط به زيرساخت‌هاي بهداشتي-پزشكي، خدمات بهزيستي-اجتماعي، ارتباطات و ارتباطي، فرهنگي، آموزشي، تفريحي، حامل‌هاي انرژي و نيز شاخص‌هاي اقتصادي همچون نرخ اشتغال و بيكاري، سپرده‌هاي بانكي بررسي شده است. بر اساس اين مطالعات در مورد خوزستان مي‌توان به موارد ذيل اشاره كرد؛ قرار گرفتن در رتبه دوم بيكاري در تابستان ۹۷، رتبه ۲۵ در ميزان درجه توسعه‌يافتگي ميان استان‌هاي كشور، رتبه ۲۰ ميان استان‌ها در جمعيت فقير، قرار گرفتن در گروه ناامن غذايي ميان استان‌هاي كشور، رتبه ۲۳ در ميزان پس‌انداز مالي، دارا بودن رتبه اول در فرستادن مهاجر به ديگر استان‌ها در بازه زماني ۹۵-۹۰، رتبه ۱۵ در ميان استان‌هاي كشور از لحاظ دسترسي به شاخص‌هاي بهداشت و درمان، رتبه ۱۸ در ارتباط با ۷ شاخص اقتصادي، رتبه ۱۰ در ارزيابي و تحليل شاخص‌هاي توسعه انساني در مناطق شهري كشور و نيز رتبه ۱۲ در سطح كيفيت زندگي ميان استان‌هاي كشور.

اين مسائل نشان از واقعيتي تلخ از سيماي توسعه‌نيافتگي خوزستان و شرايط زيستي ساكنانش دارد؛ واقعيتي كه بحران‌هاي محيط زيستي مانند گردوغبار به صورت مكرر و مستمر و با شدت بالا به وخامت آن افزوده است. از طرفي قدرت ايجاد شرايطي براي تاب‌آوري در برابر اين پديده از دست رفته است. همه اين موارد باعث شده كه رضايتمندي كه بر اساس ميزان برخورداري و دسترسي به منابع رفاهي از زندگي مطرح مي‌شود وجود نداشته باشد.

افزايش تاب‌آوري در برابر گردوغبار نيازمند چه اقداماتي است؟

با اين فرض كه امكان كنترل و توقف پديده گردوغبار در كوتاه‌مدت به دلايل شكل ساختار حكمراني و با توجه به تغييرات اقليمي و سياست‌هاي آبي در كشور و منطقه وجود ندارد، دو نوع مواجهه با پديده گردوغبار بايد در دستوركار قرار بگيرد. اولين اقدام آغاز ‌يك بسته توسعه انساني است كه شاخص‌هاي كلاسيك توسعه را به وجود آورده و ارتقاء دهد. دومين اقدام نوآوري و خلاقيت در اداره شهرها و روستاها و تغيير فضاهاي كلاسيك و ايجاد فضاها و روش‌هاي جديد زيست اجتماعي است.

سياست‌هاي بسته توسعه‌اي به مسئله رفاه و ارتقاي سطح زيست مربوط شده و در جهت از بين بردن فقر و محروميت و بيكاري و بهبود شاخص‌هايي كه وضعيت بهداشت، آموزش و فرهنگ‌ يك جامعه را مشخص مي‌كند هدف‌گذاري مي‌شود. همچنين افزايش دستمزدها، پرداخت پاداش‌هاي مالي، ارائه‌ تسهيلات تفريحي و فرهنگي از سوي كارفرماها، پرداخت حق شرايط سخت و تغيير قوانين بازنشستگي در اين مناطق از ديگر اهداف اين بسته توسعه انساني است.

تحول در معماري و برنامه‌ريزي شهري، گسترش زيرساخت‌هاي دولت الكترونيك، بهينه‌سازي اماكن عمومي، بالابردن سطح خدمات پزشكي و آموزشي و رفاهي، كاهش ساعات كاري در فعاليت‌هاي بيروني و افزايش دستمزدها، تغيير نظام‌نامه مهندسي ساختمان براي الزام پيمانكاران به تطابق با معيارهاي توسعه پايدار، پرداخت تسهيلات بهسازي خانه‌ها از جمله مواردي است كه مي‌تواند از رنجش زندگي در گردوغبار بكاهد. بخشي از اين موارد بايد با هدف ظرفيت‌سازي و تاب‌آوري ساختاري در مقابل پديده گردوغبار اجرايي شود.

گسترش زيرساخت‌هاي دولت الكترونيك چگونه قرار است ميزان تاب‌آوري را افزايش دهد؟

گسترش دولت الكترونيك نياز حضوري به انجام مراحل اداري و ميزان رفت‌وآمد در فضاي آزاد را كاهش مي‌دهد. بخش بزرگي از ازدحام شهري مربوط به انجام كارهاي اداري و بانكي است و بروزرساني سيستم بروكراتيك با نگاه به تجربيات كشورهاي پيشرفته از اين ازدحام شهري كم مي‌كند.

در بخش ساختماني چه بايد كرد؟

در بخش ساخت‌وساز بايد به ساخت منازل مسكوني طبق معيارهاي پايداري به لحاظ نوع مصالح، ورودي‌ها و منافذ، چيدمان معماري براي كاهش نفوذ گردوغبار و هواي آلوده و گرم به داخل ساختمان، نصب دستگاه‌هاي تهويه در منازل تازه‌ساز و ادارات و پرداخت وام‌هاي كم‌بهره براي بهبود وضعيت خانه‌هاي قديمي‌ و مناطق محروم توجه شود.

چگونه مي‌توان ميزان تاب‌آوري را در شرايط كاري و اداري افزايش داد؟

در روزهاي آلوده و گرم ضرورت دارد كه ساعت كاري كاهش و شيفت‌هاي كاري افزايش پيدا كند. به كارگيري نيروهاي بيشتر، افزايش حقوق، پرداخت پاداش، فراهم كردن امكانات خاص براي استراحت دوره‌اي در زمان كار از ديگر اقدامات در اين شرايط است. تعطيلي همه شركت‌ها، ادارات و نهادهاي دولتي و خصوصي و كارگاه‌هاي صنعتي و مراكز آموزشي بايد به موقع اعلام شود. با توجه به نقشه‌هاي ماهواره‌اي مي‌توان با دقت بالا وقوع گردوخاك را پيش‌بيني كرد. ضمن اين كه نصب و بروزرساني تجهيزات پايش و سيستم هشدار پديده‌هاي جوي بايد در كشور و به ويژه در مناطقي كه تحت تاثير مستقيم پديده‌هاي حدي (Extreme) هستند انجام شود.

چه طراحي‌ها و برنامه‌ريزي‌هايي تاب‌آوري شهرها را افزايش مي‌دهد؟

در اين راستا بايد فضاهاي شهري متناسب با نوع اقليم جديدي كه علاوه بر گرما يا شرجي بودن هوا، گردوغبار هم بر آن افزوده شده است ايجاد كرد. سايه‌بان‌ها، آلونك در پارك‌ها، اتاق‌هاي مادران و كودك، ايستگاه‌هاي مدرن اتوبوس با سيستم تهويه هوا و تجهيزات خنك‌كننده، مدرن‌سازي ناوگان حمل‌ونقل عمومي‌ منطبق با اقليم و توزيع رايگان ماسك‌هاي مناسب در سطح شهر و محل‌هاي كاري از جمله اقداماتي است كه تاب‌آوري شهرهاي ما را در مقابل گردوغبار بيشتر مي‌كند. اما همه راهكارهايي كه گفته شد صرفا روي كاغذ بوده و مسئله اساسي ساختار اقتصادي سياسي موجود است. ما در تامين نيازهاي ابتدايي‌ خود هم مانده‌ايم. چشم‌انداز تورم، فقر و شاخص فلاكت روشن نيست. در اين شرايط، مقوله‌ توسعه، بالاخص توسعه‌ي پايدار، فرع بر مقوله‌ي حكمراني شده است. وضعيت استاني مثل خوزستان و توسعه‌نيافتگي و مخاطراتي كه با آن روبه‌رو است جداي از كليت ساختار نيست و به بيان دقيق‌تر نتيجه‌ي بلافصل عملكرد سيستم حكمراني است.

مقالات ديگر:وكيل كيفري غرب تهران


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۳۱ مرداد ۱۴۰۱ساعت: ۱۲:۱۹:۴۴ توسط:onlinetabliq موضوع: نظرات (0)

زمينه اشتغال پايدار ايثارگران و فرزندان آنها فراهم شود

گام خبر: فرماندار گناوه گفت: اشتغال در نظر گرفته شده براي اين ايثارگران، خانواده‌ها و فرزندان آنها بايد پايدار باشد و زمينه اشتغال پايدار و متناسب با شأن اين خانواده‌ها فراهم شود.

به گزارش گام خبر،محمد تقي صفري شنبه شب در نشست كارگروه اشتغال و كاريابي ايثارگران شهرستان گناوه، تكريم خانواده‌هاي معظم شهدا و ايثارگران را تكليف همه مردم و مسئولان دانست و اظهار داشت: نظام مقدس جمهوري اسلامي با اهدا خون هزاران شهيد به ثمر نشسته است و همه ما مديون اين ايثارگري‌ها و جانفشاني‌هاي شهدا، جانبازان و ايثارگران و خانواده‌هاي آنها هستيم لذا خدمتگزاري به اين قشر و ايجاد فرصت‌هاي شغلي براي فرزندان آنها بايد به عنوان يك وظيفه مورد توجه قرار داشته باشد.

به نوشته مهر؛ فرماندار گناوه با اشاره به اينكه يكي از مهمترين دغدغه‌هاي خانواده‌هاي شهدا و ايثارگران، اشتغال فرزندانشان است افزود: قوانين مربوط به حمايت از ايثارگران و اشتغال فرزندان آنها نيازمند توجه بيشتر است و تحقق خواسته‌هاي اين قشر در اين قوانين بايد در نظر گرفته شود.

مقالات بيشتر:ظروف كرايه تهران

وي بيان كرد: قوانين واضح و صريح براي حمايت از اشتغال ايثارگران بايد در كشور مصوب شود و مشكلات اخذ مجوزها كه امروز در پيش و خم ادارات وجود دارد حل شود.

وي تصريح كرد: وام‌ها و تسهيلات در نظر گرفته شده براي خوداشتغالي ايثارگران بايد متناسب با نياز براي راه اندازي شغل مناسب باشد تا بتوانند بدون دغدغه از آن استفاده كنند.

فرماندار گناوه گفت: خانواده‌هاي معظم ايثارگران داراي جايگاه و مقام والا و از كرامت نفس و شخصيت و بزرگواري بالايي برخوردار هستند و نبايد در بهره مندي آنها از مزاياي در نظر گرفته شده قانوني كه كمترين حق آنها و وظيفه ما در برابر آنها است، خللي يا كوتاهي ايجاد شود.

وي خاطرنشان كرد: اشتغال در نظر گرفته شده براي اين خانواده‌ها و فرزندان آنها بايد پايدار باشد و زمينه اشتغال پايدار و متناسب با شأن اين خانواده‌ها فراهم شود.

صفري با تاكيد بر اينكه كارهاي فرهنگي، ديني نيز براي فرزندان ايثارگران بايد مدنظر باشد و مراكز فرهنگي ويژه ايجاد شود گفت: كادرسازي مناسب با شناسايي نيروها از بين جوانان شايسته براي تصدي امور و با آينده نگري انجام شود.

وي موضوعات درمان ايثارگران و تعيين ميزان ايثارگري، كميسيون جانبازي را از ديگر دغدغه‌هايي بيان كرد كه بايد به جد پيگيري و حل شود.

مقالات ديگر:آرايشگاه زنانه پرديس


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۳۰ مرداد ۱۴۰۱ساعت: ۰۶:۰۲:۳۶ توسط:onlinetabliq موضوع: نظرات (0)

ديوار: فقط آگهي‌هاي سرپرستي تاييد مي‌شود

تجارت حيوانات خانگي فرصتي در اختيار سودجويان قرار داده است تا با توله‌كشي، خريد و فروش حيوانات خانگي اين تجارت سياه را رونق دهند.به گزارش وانانيوز،

تجارت حيوانات خانگي فرصتي در اختيار سودجويان قرار داده است تا با توله‌كشي، خريد و فروش حيوانات خانگي اين تجارت سياه را رونق دهند. به همين دليل، در سال‌هاي اخير خريد و فروش توله‌هاي حيواناتي چون سگ، گربه و… بازار زياد شده است. بخشي از اين تجارت هم از طريق فضاي مجازي انجام مي‌شود و سودجوياني با استفاده از پلتفرم‌هاي آنلاين، اقدام به توله‌كشي يا خريد و فروش توله‌هاي خانگي مي‌كردند. از آنجايي كه پلتفرم «ديوار» خود را ملزم به رعايت حقوق حيوانات مي‌داند و در سال‌هاي اخير بر روي موضوع محيط‌زيست با حساسيت‌هاي بسياري تمركز كرده، به تازگي تلاش كرده است در راستاي مخالفت با كالاانگاري حيوانات، راهكارهايي ارائه كند تا از خريد و فروش حيوانات سگ و گربه و حيوانات وحشي در اين پلتفرم جلوگيري كند و سودجويان، اين سايت را به حياط خلوت خود تبديل نكنند. يكي از جديدترين اقدامات «ديوار» در اين راستا، ممنوعيت خريد و فروش سگ و گربه از طريق اين پلتفرم است

ممنوعيت خريد و فروش سگ و گربه در «ديوار»

سايت ديوار از فروردين امسال به طور رسمي مانع انتشار آگهي‌هاي خريد و فروش توله زير دو سال شده است. همچنين از نخستين روزهاي تير ماه سال جاري خريد و فروش سگ و گربه در اين پلتفرم ممنوع شد. اين پلتفرم، فيلد قيمت براي آگهي حيوانات خانگي را حذف كرده و تنها اجازه واگذاري آنها را مي‌دهد.

 مقالات بيشتر:توليد كننده قطعات گيربكس پرده زبرا

ديوار در همين راستا در صفحات ثبت آگهي سگ و گربه پيامي با اين مضمون اضافه كرده است كه كاربران با هدف فروش آگهي ثبت نكنند و فقط در صورت واگذاري، آگهي‌شان را به ثبت برسانند. همچنين جملاتي براي افزايش انگيزه كاربران براي واگذاري حيوانات در صفحات آگهي سگ و گربه ديده مي‌شود؛ جملاتي مانند «حيوان كالا نيست؛ بهتر است به جاي خريد حيوانات خانگي، سرپرستي آنها را به‌ عهده بگيريد»/ «خريد و فروش حيوانات وحشي، سگ و گربه در ديوار ممنوع است»/ «آگهي‌هاي فروش‌ گونه‌هاي ممنوع حيات‌وحش را به ديوار گزارش كنيد.» هنگام ثبت آگهي واگذاري، نوشتن توضيحاتي در پايين آگهي‌ها نيز الزامي شده و همچنين محدوديت‌هايي بر روي آگهي‌هاي خدمات جفتگيري سگ و گربه اعمال شده‌است.

واگذاري توله زير دو ماه ممنوع

با توجه به قيمت بالاي توله سگ‌‌هاي تزئيني يا گربه‌هاي نژاددار، گاه برخي افراد كه ممكن است صلاحيت لازم را هم نداشته باشند در مراكز غيرمجاز و در شرايط غير بهداشتي، اقدام به توله‌كشي از اين حيوانات مي‌كنند؛ تجارتي سياه كه در غياب نظارت صحيح، حقوق حيوانات را سلب مي‌كند. مراكز نگهداري غير بهداشتي، تغذيه نامناسب مادر و توله‌كشي‌هاي مداوم كه جان سگ را به خطر مي‌اندازد و جداسازي سريع توله‌ها از مادر، افسردگي مادر و در بسياري از موارد، مرگ توله‌ها را به دنبال دارد. در همين راستا پلتفرم «ديوار» به منظور جلوگيري از انجام توله‌كشي و جداكردن توله‌هاي كوچك از مادر و فروش آنها، به طور كلي براي سگ و گربه زير دو ماه اجازه درج هيچگونه آگهي حتي به صورت واگذاري را در اين سايت نمي‌دهد.

حقوق حيوانات در ايران از نگاه كارشناسان

درباره حفاظت از حقوق حيوانات در ايران با يك دامپزشك و همچنين يكي از فعالان محيط زيست به گفت‌وگو نشستيم.

* «علي مشيري»، دامپزشك، با انتقاد از نبود نظارت بر بحث حيوانات خانگي، گفت: «به هرحال واقعيت اين است كه افرادي در جامعه، خواستار نگهداري از حيوانات خانگي هستند و بايد اين موضوع به رسميت شناخته شود. وقتي صورت مسئله پاك شود و هيچ نظارتي هم وجود نداشته باشد يك تجارت سياه به صورت زيرزميني شكل مي‌گيرد و مافياها پررنگ‌تر مي‌شوند.»

وي افزود: «مافياهاي متعددي در اين حوزه وجود دارند كه برايشان تنها بحث سودآوري مهم است و بدون توجه به اخلاقيات، دائم به توله‌كشي مي‌پردازند حتي اگر جان مادر بر اثر زايمان هاي متعدد و متوالي به خطر بيفتد. در نبود نظارت و ناديده گرفتن حقوق حيوانات، زير پوست شهر مسائلي شكل مي‌گيرد كه بسيار دردناك است.»

وي با اشاره به لزوم به رسميت شناختن واقعيتي به نام حيوانات خانگي، خواستار فرهنگ‌سازي در اين زمينه شد و گفت: «بايد اين موضوع را به مردم آموزش داد كه توله‌هاي ۴۰-۵۰ روزه را نخرند و اصولا به سمت واگذاري بروند تا چرخه بي‌رحم خريد و فروش متوقف شود.»

* حميدرضا ميرزاده، فعال محيط‌زيست نيز در اين خصوص گفت: «در زمينه حيوانات خانگي، با چند موضوع مواجهيم. علاقه مردم نسبت به نگهداري حيوانات و توجه به آنها بيشتر شده و صنعتي را در دنيا شكل داده است كه اين صنعت، فارغ از بخش غذا و وسايل مورد نياز حيوانات خانگي، موضوعي را هم با عنوان كالا انگاري حيوانات مطرح كرده است. اين موضوع كه يك موجود زنده به عنوان كالا خريد و فروش مي‌شود جاي بحث دارد.»

وي ادامه داد: «اما از طرف ديگر اتفاق ديگري هم افتاده و برخي نژادها و گونه‌ها كه از نظر شكل ظاهري، رفتارها و.. بيشتر مورد پسند آدم‌ها هستند واجد ارزش اقتصادي زيادي شده‌اند. در نتيجه پديده توله‌كشي‌هاي غيرقانوني شكل گرفته‌است و برخي، شروع به توليد اين نژادهاي خاص كرده‌اند؛ در حالي كه اين موضوع، كاملا با رفاه حيوانات در تناقض است. اين افراد حيوانات را ماشين تكثير مي‌بييند و با سوء‌استفاده، آنها را به فروش مي‌رسانند.»

ميرزاده يادآور شد: «در بسياري از كشورها غير از حيواناتي كه استفاده خاص از آنها دارند مثل سگ هاي زنده‌ياب يا سگ‌هاي نگهبان، شاهد ضابطه‌مند بودن اين حوزه هستيم و چيزي به نام خريد و فروش پت وجود ندارد، همين موضوع جلوي تجارتي كه به صورت زيرزميني و غيرقانوني صورت گرفته و مخالف با شئون رفاه حيوانات است را مي گيرد. در كشور ما هم بين گروه‌هاي حامي حيوانات، اين مساله مورد توجه قرار گرفته كه اتفاق خوبي است. در گذشته اين خريد و فروش در پلتفرم ديوار نيز اتفاق مي‌افتاد و برخي هم در اين خريد و فروش شركت مي‌كردند. هرچند اين كار غيرقانوني نبود، ولي بسيار خوشحالم كه اين موضوع جاي خود را به واگذاري داده است. با توجه به اينكه ديوار يك پلتفرم بسيار گسترده و تاثيرگذار در جامعه است، به‌ تدريج به جاي خريد و فروش، موضوع سرپرستي و واگذاري مطرح شد كه اتفاق خيلي خوبي است. مهم است كه به حيوانات خانگي به چشم كالاهاي زينتي نگاه نشود.»

مقالات ديگر:دفتر ازدواج شهرك غرب


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۵ مرداد ۱۴۰۱ساعت: ۱۰:۵۰:۴۹ توسط:onlinetabliq موضوع: نظرات (0)

ترامپ: اوباما هم اسناد محرمانه اتمي را نگه مي‌داشت

ترامپ خواستار انتشار تمام اسنادي شده كه اجازه تفتيش منزلش را مي‌دهد و شخصاً توسط «مريك گارلند» دادستان كل ايالات متحده تاييد شده است.

رئيس‌جمهور سابق آمريكا سلف خود را به انجام همان كاري متهم كرد كه ظاهراً دليل يورش ماموران اف‌بي‌آي به اقامتگاهش بوده است.

به گزارش فارس، «دونالد ترامپ» رئيس‌جمهور سابق آمريكا پس از يورش اف‌بي‌آي به خانه‌اش در فلوريدا در هفته گذشته كه ظاهراً به دنبال اسناد طبقه‌بندي شده مربوط به تسليحات اتمي بودند، استانداردهاي دوگانه در كشورش را محكوم كرد.

ترامپ استدلال كرد كه سلف او، باراك اوباما هنگام خروج از كاخ سفيد، «حدود ۳۳ ميليون صفحه اسناد كه بسياري از آن‌ طبقه‌بندي شده بود، از جمله برخي مرتبط با اتمي را بدون حتي زمزمه اعتراض پليس فدرال» با خود خارج كرد.

به گزارش «راشا تودي»، ترامپ در بيانيه‌اي كه براي پيروانش منتشر كرد، گفت: رئيس‌جمهور باراك اوباما ۳۳ ميليون صفحه از اسناد را نگهداري مي‌كرد كه بسياري از آن‌ طبقه‌بندي شده بود. چه تعداد از آن‌ مربوط به هسته‌اي بود؟ بسياري از آن‌ها!».

مقالات بيشتر:فروش عمده پرده زبرا

اف‌بي‌آي دوشنبه به ملك ترامپ در فلوريدا يورش برد، تجربه‌اي كه او آن را «حمله» و «سلاح‌سازي سيستم قضايي» توصيف كرد. ترامپ خواستار انتشار تمام اسنادي شده كه اجازه تفتيش منزلش را مي‌دهد و شخصاً توسط «مريك گارلند» دادستان كل ايالات متحده تاييد شده است.

به گزارش راشا تودي، در خصوص ادعاي تصاحب اسناد طبقه‌بندي شده توسط اوباما، اداره بايگاني و سوابق ملي آمريكا جمعه مسئوليت «حفاظت انحصاري قانوني و فيزيكي سوابق رياست‌جمهوري اوباما» را بر عهده گرفت و مدعي شد كه ۳۰ ميليون صفحه از «سوابق طبقه‌بندي نشده» را به يك مركز اين نهاد در منطقه شيكاگو منتقل كرده، در حالي كه موارد طبقه‌بندي شده رئيس‌جمهور پيشين را در منطقه واشنگتن دي سي نگهداري مي‌كند. اداره بايگاني و سوابق ملي آمريكا مدعي شد كه اسناد طبقه‌بندي نشده در نهايت در يك كتابخانه رياست‌جمهوري در شيكاگو نگهداري خواهد شد.

بامداد سه‌شنبه ۱۸ مرداد پليس فدرال (اف‌بي‌آي) در اقدامي بي‌سابقه عليه يك رئيس‌جمهور سابق آمريكا به عمارت ترامپ در فلوريدا يورش برد و اسنادي را ضبط كرد. ترامپ و جمهوري‌خواهان در واكنش، دولت بايدن و دموكرات‌ها را به تبديل كردن نهادهاي مجري قانون به سلاحي در برابر احزاب سياسي مخالف متهم كردند.

ماموران اف‌بي‌آي در كل، ۱۱ مجموعه سند را از خانه ترامپ ضبط كردند كه برخي از آن‌ها با عنوان فوق‌محرمانه و حساس طبقه‌بندي شده بود و ترامپ را در مظان اتهام نقض قانون جاسوسي قرار داده است. يورش اف‌بي‌آي به محل اقامت ترامپ بار ديگر اختلافات حزبي را در آمريكا به اوج رسانده و هشتگ جنگ داخلي را در اين كشور داغ كرده است

مقالات ديگر:وكيل غرب تهران


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۳ مرداد ۱۴۰۱ساعت: ۰۴:۱۸:۰۴ توسط:onlinetabliq موضوع: نظرات (0)

پلمب يك مطب دندانپزشكي غيرمجاز و دستگيري دو برادر با جعل عنوان دندانپزشك در شهرستان رشت

معاون درمان دانشگاه علوم پزشكي گيلان از پلمب يك مطب دندانپزشكي غيرمجاز و دستگيري دو برادر با جعل عنوان دندانپزشك در شهرستان رشت با دستور مقام قضايي توسط كارشناسان نظارت بر درمان دانشگاه با همكاري پليس اماكن خبر داد.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني ديارميرزا، حيدر علي بالو، معاون درمان دانشگاه علوم پزشكي گيلان در اين خصوص گفت: به دنبال گزارش‌هاي واصله مردمي و بررسي‌هاي صورت گرفته توسط كارشناسان نظارت بر درمان دانشگاه، طي بازديدي مشترك با مامورين پليس اماكن از محل كار افردي غير پزشك و فاقد صلاحيت فني، مهارت علمي و پروانه مطب در شهرستان رشت، واقع در خيابان آيت الله ضيابري فاز دوم كه با جعل عنوان دندانپزشك اقدام به مداخله در حيطه دندانپزشكي كرده بودند، افراد خاطي دستگير و محل مطب پلمب و پرونده به مراجع قضايي مربوطه ارجاع شد.

مقالات بيشتر:توليدكننده پرده زبرا

بالو، با اشاره به افزايش فعاليت افراد دكترنما در حيطه درماني، تاكيد كرد: شهروندان عزيز گيلاني در مراجعه به مراكز درماني از وجود پروانه طبابت و يا مجوز فعاليت معتبر صادره از وزارت بهداشت در اين مراكز اطمينان حاصل نمايند.

وي افزود: در حال حاضر بازرسين حوزه نظارت بر درمان دانشگاه در حال بازرسي و رصد فعاليت مراكز درماني، موسسات و مطب‌ها در سطح استان مي‌باشند، از اين رو با توجه به فعاليت مخفيانه اين افراد سودجو و فاقد صلاحيت، از شهروندان عزيز گيلاني درخواست مي‌شود در صورت مراجعه به مراكز درماني فاقد پروانه و يا برخورد با افراد مشكوك نسبت به اطلاع موضوع از طريق سامانه پاسخگويي به شكايات (سامانه ۱۹۰) و يا مراجعه حضوري به اداره نظارت بر درمان معاونت درمان دانشگاه اقدام نمايند.

وي در پايان ابراز اميدواري كرد با آگاهي و همكاري مردم شريف استان با دانشگاه علوم پزشكي گيلان و گزارش‌دهي به موقع در برخورد با افراد فاقد صلاحيت در حيطه بهداشت و درمان، توقف فعاليت اين دست از افراد پزشك‌نما و غيرمتخصص در استان را شاهد باشيم.

مقالات ديگر:ايمپلنت دندان


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۲ مرداد ۱۴۰۱ساعت: ۱۱:۱۵:۰۰ توسط:onlinetabliq موضوع: نظرات (0)

چندوچون رژيم غذايي MIND

چندوچون رژيم غذايي MIND
با رژيم غذايي خاص از آلزايمر جلوگيري كنيد

متخصص تغذيه مرزداران

اصفهان زيبا


ليلا كهلاني
با افزايش سن، كاهش حافظه به بخش جدايي‌ناپذير زندگي هر فرد تبديل مي‌شود. فراموش كردن محل پارك خودرو يا كليد منزل با افزايش سن براي بيشتر افراد عادي است؛ اما پرسش اينجاست كه آيا اين نوع كاهش قدرت ذهني براي همه افراد حتمي است؟ توضيحات لازم در اين زمينه را مي‌توانيد با نظريه دكتر محمد باقرنيا، متخصص تغذيه و رژيم‌درماني و عضو هيئت‌علمي دانشگاه علوم پزشكي اصفهان بخوانيد.

يكشنبه ۳۰ مرداد ۱۴۰۱
مطالعات انجام‌شده نشان مي‌دهد كه پيروي از رژيم غذايي خاص ممكن است سرعت پيري ذهن را كندتر كند؛ مثلا رژيم غذايي به نام MIND مي‌تواند براي سلامت ذهن انسان مفيد باشد. اما ببينيم در اين نوع رژيم غذايي چه غذاهايي بايد مصرف و از خوردن چه نوع مواد غذايي بايد اجتناب شود. غذاهاي كليدي كه بايد مصرف شود، عبارت‌اند از: سبزي‌ها به‌خصوص سبزي‌هاي با برگ سبز، آجيل‌، توت‌ها، حبوبات، غلات سبوس‌دار، ماهي، مرغ و روغن‌زيتون.غذاهايي كه بايد از مصرف آن‌ها اجتناب شود، عبارت‌اند از: گوشت قرمز‌ (كمتر از چهار وعده غذايي در هفته)، كره و مارگارين (كمتر از يك قاشق غذاخوري در روز)، پنير ‌(كمتر از يك واحد در هفته)، شيريني و كيك (كمتر از پنج بار در هفته) و غذاهاي سرخ‌شده (كمتر از يك‌بار در هفته).

چندوچون رژيم غذايي MIND
اين نوع رژيم غذايي بر ذهن و قدرت مغز تمركز دارد و از تركيب دو رژيم مديترانه‌اي و DASH به دست مي‌آيد. رژيم مديترانه‌اي بر اساس غذاهاي محلي و ناحيه‌اي است و بيشتر روي ميوه‌ها، سبزي‌ها، حبوبات، عدس و غلات سبوس‌دار تمركز دارد و مصرف گوشت قرمز، لبنيات، شيريني‌ها و غذاهاي حاوي چربي را محدود مي‌سازد‌ (در اين نوع رژيم، ماهي دو تا سه بار در هفته مصرف مي‌شود و مرغ، آجيل‌ و دانه‌ها به‌صورت متعادل مصرف خواهد شد). ضمنا روغن‌زيتون جايگاه ويژه‌اي در رژيم غذايي مديترانه‌اي دارد. رژيم غذايي DASH يكي ديگر از رژيم‌هاي غذايي است كه براي كاهش فشار‌خون طراحي‌شده، اما مشخص شده است براي سلامت مغز نيز مي‌تواند مفيد باشد. در اين رژيم خوردن شكر، اسيدهاي چرب مضر و سديم محدودشده و افراد به مصرف غذاهاي غني از پروتئين گياهي، حبوبات، لبنيات كم‌چرب، فيبر و اسيدهاي چرب غير‌اشباع تشويق مي‌شوند.در كل، هر دو رژيم غذايي ضمن اينكه خطر ابتلا به بيماري‌هاي قلبي، فشارخون و سكته قلبي را كاهش مي‌دهد، خطر ابتلا به اختلال شناختي، زوال عقل و بيماري آلزايمر را نيز در افراد بزرگ‌سال كاهش مي‌دهد.درنهايت براي پاسخ دادن به اين پرسش كه رژيم MIND چيست، مي‌توانيم تركيب رژيم مديترانه‌اي و رژيم DASH را ذكر كنيم.

جزئيات رژيم غذايي MIND
همان‌طور كه ذكر شد، رژيم غذايي MIND مصرف ۹ نوع ماده غذايي را تشويق مي‌كند و درعين‌حال مصرف پنج گروه غذايي را محدود مي‌سازد. تحقيقات نشان داد افرادي كه از رژيم غذايي‌MIND استفاده كرده بودند، ۳۵درصد شانس كمتري براي ابتلا به بيماري آلزايمر داشتند؛درضمن دنبال‌كردن رژيم غذايي‌MIND آسان بود.اما در توضيح جزئيات اين رژيم مي‌توان گفت كه مصرف ماهي (حداقل يك‌بار در هفته) براي به‌دست آوردن مزاياي آن الزامي است؛ زيرا ماهي موجود در اين رژيم حاوي اسيد‌چرب امگا ‌۳ است كه مي‌تواند آسيب اكسيداتيو در مغز را كاهش دهد و از تشكيل پلاك‌هاي بتا آميلوئيد جلوگيري كند. لازم به ذكر است، مصرف ماهي و دريافت اسيدهاي چرب امگا 3 از طريق غذا به مصرف مكمل‌هاي امگا 3 موجود در بازار كاملا ارجحيت دارد؛ همچنين استفاده از دو واحد سبزي‌‌ در روز و يك واحد توت در هفته براي افرادي كه از رژيم غذايي MIND استفاده مي‌كنند، كافي است. ديگر آنكه اين رژيم غذايي مصرف منابع غذايي حاوي چربي اشباع و شكر مانند كره و مارگارين، بيسكويت، كيك، شيريني، كلوچه و موارد مشابه را محدود مي‌كند؛ همچنين اين رژيم به جاي ممنوع‌كردن مصرف چربي، اجازه مصرف برخي از چربي‌هاي خاص مثل روغن‌زيتون را به افراد مي‌دهد. همين امر باعث مي‌شود خطر ابتلا به بيماري‌هاي قلبي و عروقي كاهش پيدا كند؛ ضمناازآنجايي‌كه التهاب در مغز مي‌تواند منجر به ايجاد زوال عقل شود، محققان در مطالعات انجام‌شده دريافتند كه خاصيت ضد‌التهابي روغن‌زيتون فوق بكر و آجيل‌ها مي‌تواند تأثير مثبتي بر مغز داشته باشد.گفتني است؛ بااينكه رژيم غذايي MIND مصرف غذاهاي سرشار از اسيدهاي چرب ترانس و اشباع‌شده را محدود مي‌كند، مصرف اسيدهاي چرب غير‌اشباع (مانند روغن‌زيتون، روغن كانولا، مغزيجات) را محدود نمي‌كند.دانشمندان معتقدند برخي از مواد مغذي خاص مانند پلي‌فنول‌ها كه در رژيم غذايي MIND يافت مي‌شود، مي‌تواند ازدست‌رفتن حافظه را كندتر كند.به‌هرحال رژيم غذايي MIND نشان مي‌دهد كه الگوي غذايي خاص مي‌تواند بر فعاليت ذهني و هوشياري آن تأثير داشته باشد و از بروز زوال عقل و آلزايمر جلوگيري كند. اگر شما نيز براي مصرف يك رژيم غذايي سالم آماده هستيد، ولي نمي‌خواهيد تغييرات زيادي اعمال كنيد، رژيم غذايي MIND انتخاب خوبي براي بهبود سلامتي شماست.

قاليشويي تهران نو

 

 

 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۳۱ مرداد ۱۴۰۱ساعت: ۰۱:۵۳:۵۹ توسط:onlinetabliq موضوع: نظرات (0)

بهترين خانه سالمندان در تهران در مقابله با ويروس كرونا

بهترين خانه سالمندان در تهران در مقابله با ويروس كرونا

ّبهترين خانه سالمندان

ايلنا نيوز

در اين گزارش سعي داريم با گزارش تصويري از يكي از بهترين خانه سالمندان در تهران حال و هواي سالمندان مستقر در آسايشگاه سالمندان يارين و نحوه مقابله با ويروس كرونا را دراين آسايشگاه سالمندان جويا شويم.

 


در حاليكه بر اساس تجزيه و تحليل آخرين آمار بهداشت عمومي در آمريكا تاكنون 37 هزار و 600 نفر در خانه‌هاي سالمندان در اين كشور بر اثر ابتلا به ويروس كرونا جان خود را از دست داده‌ اند و بر اساس آمار منتشر شده, حداقل در 18 ايالت از 50 ايالت اين كشور ميزان مرگ و مير در خانه‌هاي سالمندان بيش از 50 درصد است و بسياري از سالمندان و پرستاران مبتلا به ويروس كوويد 19 در اين مكان‌ها جان خود را از دست مي‌دهند.

 


اين روزها تلاش زيادي از سوي تمامي بخش هاي سازمان بهزيستي صورت مي پذيرد تا افراد مستقر در مراكز اين سازمان از ابتلا به بيماري كرونا در امان باشند. به گزارش روابط عمومي و امور بين الملل، يكي از اين مراكز در منطقه پاسداران شهر تهران، مركز توانبخشي و نگهداري شبانه روزي سالمندان يارين است كه در سال ۱۳۹۴ به صورت شبانه روزي راه اندازي و در حال حاضر به حدود ۶۰ سالمند خدمات ارايه مي دهد. به پاس فداكاري ها و تلاش هاي تمامي پرستاران، مددكاران، مادرياران و پدرياران مستقر در مراكز سازمان بهزيستي جهت پيشگيري از شيوع كرونا، سلسله گزارش هاي تصويري از حال و هواي اين مراكز تقديم مي شود.

 


خانه سالمندان يارين در سال 1394 با الطاف الهي و تكيه بر دانش و نيروي جوان تاسيس گرديد. اهداف كلي مركز سالمندان يارين ارتقاء سطح سلامت سالمندان و بهبود كيفيت اين عزيزان است كه اين اهداف كلي داراي زير مجموعه هاي گوناگوني است، اين مركز با فراهم آوري تمام امكانات مورد نياز براي يك زندگي ايده آل شرايط مناسبي را براي سالمندان و خانواده هاي عزيز آنها مهيا كرده است و با ديدگاه صرفا نگهداري سنتي در خانه سالمندان به شدت مخالف بوده است و اين مركز راهي دوطرفه به سمت منزل و بيمارستان قرار داده است بطوريكه حد فاصل ميان بيمارستان تا منزل بوده است به اين ترتيب كه بيماران ترخيصي از بيمارستان كه دوره ي نقاهت خود را سپري مي كنند به جاي سكونت در منزل در اين مركز از تمامي امكانات توانبخشي بهره برده و آماده ي بازگشت به كانون خانواده مي شوند. شايان ذكر است آسايشگاه سالمندان يارين امكانات نگهداري و توانبخشي سالمندان نيازمند به آي سي يو را نيز دارد و با اتاق درمان پذيراي سالمندان دچار مشكلات خطير سلامتي نيز هست. در قسمت نگهداري و توانبخشي شبانه روزي با سوئيت هاي مجهز به تمامي امكانات رفاهي پذيراي سالمندان عزيز است، و با داشتن تكنيك تخصصي فيزيوتراپي تحت نظارت و ويزيت متخصص طب فيزيكي خود را از ساير مراكز متمايز مي كند. اين خانه سالمندان با دارا بودن كلينيك تخصصي prp و همچنين استخر، سونا، جكوزي و كلنيك آب درماني تنها مركز داراي كلينيك آب درماني بوده و اين خدمات زير نظر مستقيم پزشك متخصص طب فيزيكي براي حركات اصلاحي و تربيت بدني صورت مي گيرد. شايان ذكر است خانه سالمندان يارين داراي باشگاه ورزشي مناسب براي سالمندان عزيز بوده تا در ادامه ي زندگي كمبودي احساس نكنند. غذاهاي تبخ شده در اين مركز با مواد اوليه تازه و به صورت كاملا بهداشتي و صنعتي تهيه مي شود، رژيم هاي بيماران با نظر كارشناس تغذيه و براي سالمندان مختلف متفاوت است. در طول روز سالمندان عزيز از ميان وعده هاي مختلف نظير انواع كيك ها، شيريني و دسر هاي ايراني و… پذيرايي مي شوند.

2

اين مركز با داشتن باغ مشجر و حدود 2000 متر فضاي سبز بهترين ويلاي سالمندان در كل كشور است. كه گذران عمر را براي سالمندان عزيز شيرين و توام با شادي مي سازد. اين خانه سالمندان با توجه داشتن به دغدغه تمامي سالمندان جامعه عزيز ايران تنها مركز داراي خدمات روزانه نگهداري و توانبخشي در قالب مهد سالمندان است. و خانواده هاي عزيزاني كه به صورت روزانه نياز به نگهداري سالمندان عزيزشان را در محيط خارج از منزل دارند مي توانند از اين خدمات بهره مند شوند. در پايان اين مركز سعي كرده است با خدمات متنوع هر آنچه كه تمام اقشار سالمند را در يك مجموعه با عنوان مركز جامع توانبخشي و نگهداري سالمندان يارين فراهم سازد. شايان ذكر است اين خانه سالمندان تمام خدمات بيان شده را در منزل نيز به سالمندان ارائه مي دهد. تا هيچ سالمندي در هيچ جاي شهر بزرگ تهران از شمال تا جنوب و از شرق تا غرب از دامنه ي وسيع ارائه ي خدمات اين مركز خارج نباشد. تنها شعار اين مركز سالمند محور تفاوت كيفيت خدمات قابل ارائه مي باشد. و اين تفاوت شجاعت و دانش مي خواهد كه به سادگي قابل دسترسي در هر مركزي نيست. سلامتي و طول عمر سالمندان عزيز آرزوي قلبي اين مجموعه است.

قاليشويي نيروهوايي

 

 

 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۳۰ مرداد ۱۴۰۱ساعت: ۰۲:۰۷:۵۹ توسط:onlinetabliq موضوع: نظرات (0)

حفظ تناسب اندام در زايمان طبيعي قطعي است/ افزايش آمار زايمان‌هاي طبيعي در كشور

متخصص زنان و زايمان:
حفظ تناسب اندام در زايمان طبيعي قطعي است/ افزايش آمار زايمان‌هاي طبيعي در كشور

بهترين متخصص زنان و زايمان تهران

مائده زماني گفت: در گذشته، اقبال به سمت زايمان سزارين بسيار زياد بود اما خوشبختانه با آموزش‌هاي مراقبين سلامت مركز بهداشت امروز مادران بسياري زايمان طبيعي را انتخاب مي‌كنند.
به گزارش شبكه اطلاع رساني راه دانا؛ مائده زماني، متخصص زنان و زايمان در گفت‌وگو با خبرنگار "تيتريك" گفت: زايمان طبيعي به طور معمول يك روند فيزيولوژيك است، اين روند اگرچه با درد زيادي همراه است اما زماني كه سير طبيعي خود را طي كند، درد آن قابل تحمل است.

وي با بيان اينكه ترس، اولين و مهمترين دليل عدم تمايل مادران به زايمان طبيعي است، ادامه داد: مادر بايد مطمئن باشد كه در هر ساعتي زمان زايمان فرا رسيد مانند سزارين شرايط بيمارستان فراهم است.

زماني افزود: سزارين يك عمل جراحي بزرگ است كه طي آن خطر خونريزي، عفونت، نياز به تزريق خون و خطر ناشي از بيهوشي وجود دارد.

اين متخصص با اشاره به اينكه مدت زمان بستري مادر بعد از سزارين بيشتر است، تصريح كرد: افرادي كه زايمان طبيعي دارند شيردهي موفق تري دارند زيرا پس از زايمان درد كمتري دارند.

وي گفت: مادر در زايمان طبيعي، قبل از تولد جنين درد دارد و پس از تولد تمامي دردها به يك باره فروكش مي كند، اما در سزارين، مادر در لحظه تولد درد كمتري دارد اما با تولد، دردهاي مادر آغاز مي شود.

زماني با بيان اينكه مادران سزاريني شيردهي نوزادشان به دليل دردهاي ناشي از جراحي به تاخير مي افتد، ادامه داد: امكان تماس مادر و نوزاد در ساعات اوليه تولد نوزاد در سزارين به طول مي انجامد و شيردهي نيز به تعويق مي افتد.

اين متخصص تاكيد كرد: امروز يكي از دلايل عدم بارداري بانوان، از دست دادن تناسب اندام پس از زايمان است اما من به طور يقين به اين عزيزان توصيه مي كنم اگر دغدغه زيبايي تناسب اندام پس از زايمان دارند، زايمان طبيعي را انتخاب كنند زيرا برگشت سريع تغييرات ظاهري در اين زايمان تضمين شده است.

وي گفت: سزارين براي حاملگي هاي بعدي نيز ممكن است خطر چسبندگي جفتي و پارگي رحم را به همراه داشته باشد.

زماني در خاتمه خاطرنشان كرد: در گذشته، اقبال به سمت زايمان سزارين بسيار زياد بود اما خوشبختانه با آموزش هاي مراقبين سلامت مركز بهداشت امروز مادران بسياري زايمان طبيعي را انتخاب مي كنند.

قاليشويي بلوار ابوذر

 

 

 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۶ مرداد ۱۴۰۱ساعت: ۱۲:۵۶:۲۶ توسط:onlinetabliq موضوع: نظرات (0)

نشانه‌هاي عشق واقعي چيست؟

نشانه‌هاي عشق واقعي چيست؟

روانشناس مرزداران

باشگاه خبرنگاران جوان

يك روانشناس مي‌گويد: انسان به طور طبيعي نيازمند دوست داشتن ديگران و دوست داشته شدن از سوي ديگران است.
عضو تيم تخصصي مهارت‌هاي زندگي در انجمن ازدواج و خانواده كشور با تاكيد بر اهميت ازدواج‌هاي صحيح و انتخاب همسر به دور از هيجان زدگي در تداوم زندگي مشترك و جلوگيري از طلاق، گفت: نمي‌توان ادعاي عاشقي كرد و در عين حال نسبت به طرف مقابل هيچ تعهدي نداشت. اغلب جوانان ذوق، شوق، ميل و كشش نسبت به طرف مقابل را با عشق اشتباه گرفته و بعضا بر همين اساس اقدام به ازدواج كرده و پس از فروكش كردن اين احساسات متوجه مي‌شوند انتخاب غلطي براي ازدواج داشته‌اند.

دكتر ربابه نور با بيان اينكه بيشتر اوقات افراد درباره مفهوم "عشق" تصورات اشتباهي دارند، اظهار كرد: عشق يك هيجان و عاطفه‌اي است كه وقتي انساني را دوست داريم آن را تجربه مي‌كنيم. در واقع وقتي فردي را دوست داريم به او جذب شده و اين كشش همراه با احساسات خوب و خوشايند است.

اين هيات علمي دانشگاه خوارزمي همچنين اين را هم گفت كه "عشق" در عين حالي كه يك "هيجان" است، نوعي "نياز" هم محسوب مي‌شود و به هنگام تجربه آن هورمون‌هاي خاصي در بدن ترشح مي‌شود.

به گفته اين روانشناس، انسان به طور طبيعي نيازمند دوست داشتن ديگران و دوست داشته شدن از سوي ديگران است و از اين رو افراد حتي با ضربه‌هاي عشقي فراوان مي‌توانند بار‌ها عاشق شده و اين احساس را مجددا تجربه كند.

"عشق" چيست؟

وي با تاكيد بر اينكه عشق پديده‌اي نيست كه بتوان به سادگي از كنار آن عبور كرد چراكه ريشه فيزيولوژيك دارد، درباره مفهوم "عشق" توضيح داد: "اريك فروم" (روانكاو آمريكايي- آلماني تبار) معتقد است انواع عشقي كه انسان‌ها به يكديگر نثار مي‌كنند (به اصطلاح عشق‌هاي برادرگونه) نظير عشق مادر و فرزند و يا عشق دو هم نوع به يكديگر "عشق عام" محسوب مي‌شوند. از نظر اريك فروم "عشق عام" بايد داراي چهار مولفه "فهم و درك"، "احترام"، "اعتماد" و "تعهد و مسئوليت پذيري" نسبت به طرف مقابل باشد و افراد نمي‌توانند ادعا كنند عاشق فردي شده‌اند در حالي كه در رابطه خود با ديگران اين چهار مولفه را رعايت نمي‌كنند.

عضو تيم تخصصي مهارت‌هاي زندگي در انجمن ازدواج و خانواده كشور در ادامه سخنان خود به نظريه "استرنبرگ" (روانشناس آمريكايي) درباره "عشق جنسي" نيز اشاره و تصريح كرد: اين نظريه براي عشق سه بعد را در نظر مي‌گيرد كه به آن نظريه "مثلثي عشق" نيز مي‌گويند. در اين نظريه عشق داراي سه مولفه "صميميت"، "شور و هيجان يا همان شهوت" و "تعهد" است. منطبق بر اين نظريه اينكه زوجين در رابطه عاشقانه خود تا چه اندازه همانند دو رفيق علايق، صميميت و فعاليت‌هاي مشترك دارند و از انجام دادن اين فعاليت‌هاي مشترك با يكديگر لذت مي‌برند، تا چه اندازه نسبت به يكديگر ذوق و هيجان و ميل با هم بودن دارند و تا چه اندازه نسبت به يكديگر و رابطه مشترك تعهد دارند، بسيار مهم است. يك زوج بايد با هم صميمي و متعهد باشند و اشتراكاتي داشته باشند تا اين صميميت ايجاد شود.

بدون "تعهد" نمي‌توان ادعاي "عاشقي" كرد

نوري با اشاره به اهميت "تعهد" در يك رابطه عاشقانه، تاكيد كرد: نقطه اشتراك دو نظريه ياد شده "تعهد" است. هم در نظريه "عشق عام" و هم در نظريه "عشق مثلثي" مولفه "تعهد" مشترك است و از اين رو بايد گفت نمي‌توان درباره "عشق" بدون وجود "تعهد" صحبت كرد و هيچ كس نمي‌تواند ادعاي عاشق بودن كند در حالي كه نسبت به طرف مقابل هيچ تعهدي ندارد.

گاهي شور و هيجان نسبت به طرف مقابل را با "عشق" اشتباه مي‌گيرند

به گفته اين روانشناس امروزه بسيار شايع است كه افراد شور، شوق، هيجان و كششي نسبت به طرف مقابل را با "عشق" اشتباه مي‌گيرند و تصور مي‌كنند صرف داشتن شوق و هيجان در رابطه به معناي "عاشق" بودن است حال آنكه عشق بدون تعهد بي معني است.

براي ازدواج وجود تمام ابعاد عشق لازم است

اين هيات علمي دانشگاه خوارزمي تصريح كرد: بعضا جوانان تصور مي‌كنند به صرف اينكه يك فرد را مي‌بينند، ناگهان ذوق مي‌كنند، قلبشان مي‌كوبد و نفسشان بند مي‌آيد يعني عاشق شده‌اند. اين احساسات را معادل با عشق مي‌دانند، بر اساس و به صرف همين احساسات نيز براي ازدواج اقدام مي‌كنند، در حالي كه اين حس شوق و هيجان و كشش نسبت به طرف مقابل تنها يكي از ابعاد عشق است. براي ازدواج لازم است ديگر ابعاد عشق نيز وجود داشته باشد كه مهم‌ترين آن تعهد است. افراد نمي‌توانند به كسي بگويند او را دوست دارند در حالي كه نسبت به او متعهد نيستند.

«عشق» يا «احتياج» به دوست داشته شدن

وي در پاسخ به اين سوال كه آيا مي‌توان گفت افراد به دليل احتياج به دوست داشته شدن از سوي ديگران و يا نياز به دوست داشتن ديگران، به اشتباه تصور مي‌كنند عاشق شده‌اند؟، خاطر نشان كرد: اين مورد بسيار وجود دارد. بسيار پيش مي‌آيد كه ما عشق را تجربه نمي‌كنيم، اما تصور مي‌كنيم كه عاشق شده‌ايم. شايع‌ترين آن نيز زماني است كه آن كشش، ميل، شوق و هيجان را نسبت به فردي داريم و اين احساسات را با "عشق" اشتباه مي‌گيريم. چراكه اين احساسات يك غريزه جنسي و زيربناي فيزيولوژيك دارند.

با در نظر گرفتن تمام ابعاد عشق براي ازدواج اقدام كنيد

به گفته اين روانشناس بسياري از اوقات افراد صرفا بر اساس ميل، كشش و ذوق و شوق كه زيربناي فيزيوژيك دارند و بدون در نظر گرفتن ساير ابعاد عشق براي ازدواج اقدام كرده و زماني كه پس از ازدواج آن شور و هيجان فروكش مي‌كند متوجه مي‌شوند تصميم و انتخاب درستي براي ازدواج نداشته‌اند.

تعريف مردم و روانشناسان از "عشق" متفاوت است

عضو تيم تخصصي مهارت‌هاي زندگي در انجمن ازدواج و خانواده كشور با بيان اينكه خيلي اوقات تعريف مردم از عشق با تعريفي كه روانشناسان از عشق ارائه داده‌اند متفاوت است، يادآور شد: خيلي اوقات افراد از عشق حرف مي‌زنند، اما در حقيقت نمي‌دانند درباره چه سخن مي‌گويند. بسيار پيش آمده افراد متاهل وارد روابط ديگري مي‌شوند و در عين حال ادعا مي‌كنند عاشق همسر خود هستند و به دليل تنوع طلبي همزمان روابط ديگري را نيز پيش مي‌برند، حال آنكه ادعاي عشق بدون داشتن تعهد بي معنا است. خيلي از اوقات نيز وقتي مشكلي براي طرف مقابل پيش مي‌آيد فردي كه ادعاي عاشقي مي‌كرد او را تنها مي‌گذارد و يا در برخي موارد فرد مدعي عاشقي طرف مقابل را آزار مي‌دهد و اين اقدامات بر خلاف عشق واقعي است.

نوري در پايان سخنان خود توصيه كرد: در موارد ياد شده به اشتباه شور، شوق، ذوق و ميل و كشش نسبت به طرف مقابل با عشق يكي در نظر گرفته مي‌شود. ما بايد مفهوم عشق را به درستي بشناسيم و بر اساس هيجان، كشش، ميل، شور و ذوق صرف براي ازدواج اقدام نكنيم چراكه عشق واقعي نياز به شناخت دارد.

قاليشويي نبرد

 

 

 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۳ مرداد ۱۴۰۱ساعت: ۱۱:۱۷:۰۷ توسط:onlinetabliq موضوع: نظرات (0)

khabar-fouri.com

مشاور اسلامي در مقابل مشاوره غير اسلامي

مركز مشاوره غرب تهران

خبرمهم: «با توجه به مرجعيت ديني حوزه‌هاي علميه و ضرورت استقلال آن‌، لازم است صلاحيت اعطاي مجوز مشاوره با رويكرد ديني و اسلامي، به صورت مستقل در اختيار مركز مديريت حوزه‌هاي علميه كشور قرار گيرد.

 

روانشناسي زرد روانشناسي زرد
به گزارش بخش اجتماعي سايت خبرمهم، «با توجه به مرجعيت ديني حوزه‌هاي علميه و ضرورت استقلال آن‌، لازم است صلاحيت اعطاي مجوز مشاوره با رويكرد ديني و اسلامي، به صورت مستقل در اختيار مركز مديريت حوزه‌هاي علميه كشور قرار گيرد. اين مهم با اضافه‌شدن يك تبصره، ذيل ماده ۱ قانون تشكيل سازمان روان‌شناسي و مشاوره جمهوري اسلامي ايران محقق مي‌شود ان‌شاء‌الله»؛ اين بخشي از طرح توجيهي «اصلاح ماده يك قانون تشكيل سازمان نظام روان‌شناسي و مشاوره كشور» است كه از دو ماه پيش در مجلس شوراي اسلامي مطرح شده و اين روزها واكنش‌هاي مراكز علمي كشور را به همراه داشته است. خلاصه اين طرح اصلاحي اين است كه قرار است بر اساس آن «صلاحيت اعطاي مجوز مشاوره با رويكرد ديني و اسلامي به صورت مستقل در اختيار مركز مديريت حوزه‌هاي علميه كشور قرار گيرد»‌. اما چرا اين طرح با واكنش منفي جامعه علمي و دانشگاهي كشور مواجه شده است؟

چه ضرورتي دارد؟
يكي از اولين سؤال‌هايي كه در اين زمينه مطرح مي‌شود، اين است كه چه ضرورتي دارد مجلس شوراي اسلامي وارد بررسي چنين طرح‌هايي شود؟ فعاليت‌هاي آموزشي و تبليغي مذهبي و گسترش آموزه‌ها و ارزش‌هاي اسلامي از ديرباز و در سنت اجتماعي و تاريخي كشورمان بر عهده روحانيت بوده و حوزه‌هاي علميه در اين زمينه نقش محوري داشته‌اند. طبيعتا اين بخش از فعاليت‌ها كه از فعاليت‌هاي مذهبي روحانيت محسوب مي‌شوند، هيچ‌گاه نيازي به اخذ مجوز از سازمان‌ها و نهادهايي ديگر نداشته‌اند.

حوزه چه احساس نيازي در فضاي عمومي كرده كه حالا چنين اصلاحيه‌اي را در مجلس مطرح كرده است؟ چرا‌كه پيش از اين هم بنا به گفته رئيس سازمان نظام روان‌شناسي و مشاوره كشور، حدود صد روحاني با گذراندن مدارج دانشگاهي در رشته روان‌شناسي به عضويت اين سازمان درآمده و مشغول فعاليت بودند و ازاين‌رو ممانعتي براي حضور روحانيون در اين فضا نبوده و نيست. حميد پورشريفي، رئيس انجمن روان‌شناسي سلامت ايران، در گفت‌وگو با «شرق» در واكنش به اينكه اساسا چه اندازه براي صدور چنين مجوزي در فضاي مشاوره احساس نياز و ضرورت مي‌شد كه نمايندگان مجلس براي اصلاح آن اقدام كرده‌اند؟ مي‌گويد: «تا اينجا كه اساسا معلوم نيست اين كار چه ضرورتي دارد. نه‌تنها چنين ضرورتي احساس نمي‌شود، بلكه اجراي اين طرح ممكن است آسيب‌زننده نيز باشد؛ چراكه اساسا بايد ارزيابي‌‌اي توسط سازمان حرفه‌اي صورت بگيرد تا بفهميم يك واحد آموزش‌دهنده نمي‌تواند مجوز هم صادر كند. همچنين دلايل مطرح‌شده در طرح كه گفتند ما ۲۵ مركز داريم، آموزشمان وسيع است و‌… نيز به‌هيچ‌وجه توجيه‌كننده اين نيست كه بيايم به يك واحد آموزش‌دهنده اجازه دهيم ارزيابي‌كننده هم باشد. من هيچ دليل موجهي در توجيه اين دوستان نديدم و بدتر اينكه در اجراي آن آسيب‌هاي زيادي هم وجود دارد».

بهروز دولتشاهي، عضو هيئت‌مديره انجمن روان‌درماني ايران نيز در گفت‌وگو با «شرق» درباره ضرورت مطرح‌شدن چنين موضوعاتي در مجلس مي‌گويد: «اصلا مشخص نيست براي چه منظوري اين طرح يا اين لايحه به مجلس ارائه شده و متأسفانه ديديم كه ۶۹ نفر از نمايندگان مجلس هم اين لايحه‌ها را امضا كردند. من معتقدم اگر اين اتفاق بيفتد، هم وجهه روحانيت صدمه مي‌بيند و هم اينكه حقوق مراجعه‌كنندگان رعايت نمي‌شود و از نظر اخلاق حرفه‌اي، دادن چنين مجوزي به ضرر جامعه و همه مراجعه‌كنندگان است؛ چرا‌كه وقتي نظام آموزش‌دهنده و اعطاكننده مجوز را به يك سازمان مي‌دهيم، ممكن است خلط منافع پيش بيايد. در‌حال‌حاضر چنين نيست و سازمان نظام روان‌شناسي به همه فارغ‌التحصيلان دانشگاه‌هاي مختلف مجوز كار مي‌دهد، ولي وقتي اينها را يكي كنيم، منافع آنها نيز با هم درگير مي‌شود و منجر به تضييع حقوق مراجعه‌كنندگان مي‌شود. مسئله ديگر هم اين است كه روحانيت قبل از اينكه يك شغل باشد، يك وظيفه ديني است و حق ‌يا تعهدي هم به صرف اينكه يك نفر روحاني باشد، براي او ايجاد نمي‌كند؛ يعني نمي‌توان به صرف روحاني‌بودن حق يا تعهدي براي كسب امتيازهاي ويژه تخصصي در نظر گرفت. مثلا چون روحانيت در حوزه اقتصاد، پزشكي، روان‌شناسي و‌… نظر دارد، نمي‌توانيم بگوييم روحاني مي‌تواند پزشك، روان‌شناس يا اقتصاد‌دان باشد، بلكه بايد مدارج تحصيلي را بگذراند و از همان مجاري‌اي كه افراد ديگر پروانه شغلي مي‌گيرند اقدام كند».

مشاوره اسلامي در برابر مشاوره غيراسلامي؟
يكي ديگر از ايرادهاي اين طرح، آن است كه تأكيدش بر مشاوره اسلامي و حوزوي، اين انگاره را پديد مي‌آورد كه آنچه تاكنون در فضاي مشاوره روان‌شناسي كشور در جريان بوده از چه جنسي بوده و آيا اين خط‌كشي‌ها اساسا درست است؟

حميد پورشريفي، رئيس انجمن روان‌شناسي سلامت ايران، در گفت‌وگو با «شرق» در‌اين‌باره مي‌گويد: «يكي ديگر از نقدها به مطرح‌شدن چنين موضوعاتي، جداسازي فضاهاست. در واقع اين طرح دارد يك جداسازي بر اساس ديني و غيرديني انجام مي‌دهد. وقتي جداسازي بر اساس ديني و غيرديني انجام مي‌شود، معناي ضمني آن اين است كه اگر اينها صلاحيت ارزيابي ديني و آموزش مشاوره با رويكرد ديني را دارند، يعني دانشگاه‌ها صلاحيت آموزش روان‌شناسي با رويكرد ديني را ندارند. اين به نوعي زير سؤال بردن صلاحيت دانشگاه‌ها و در مقياس كلان‌تر سياست‌هاي جمهوري اسلامي در دانشگاه‌هاست؛ چرا‌كه تصور ما تا پيش از اين آن بود كه دانشگاه و حوزه با هم يكي هستند. اما اينجا يك جداسازي و تقدم‌بخشي اتفاق مي‌افتد كه اين تقدم‌بخشي طبيعتا به نفع كل جامعه نيست. به نفع خود آن نهاد هم نيست و همسو با سياست‌هاي كلي كشور هم نيست. اين هم يكي ديگر از نقدهاست».

نگراني بابت ادغام نهادها
طبق قوانين جاري كشور، مراكز دانشگاهي مختلف با توجه به ويژگي‌هاي فرهنگي، معنوي و مذهبي كشور به آموزش و تربيت روان‌شناسان در گرايش‌هاي گوناگون مي‌پردازند و در نهايت، دانش‌آموختگان اين رشته‌ها بر اساس حوزه‌هاي فعاليت حرفه‌اي، پروانه فعاليت خود در زمينه روان‌شناسي و مشاوره را از سازمان نظام روان‌شناسي و مشاوره دريافت مي‌كنند. صدور پروانه فعاليت در زمينه روان‌شناسي و مشاوره روان‌شناسي (licensure) فرايندي جدا از آموزش فراگيران است و صِرف وجود دوره‌هاي آموزشي يك رشته در يك سازمان يا مؤسسه آموزشي به معناي آن نيست كه اين سازمان‌ها و مؤسسات در زمينه صدور پروانه فعاليت نيز ورود كنند. كما‌اينكه در‌حال‌حاضر دانشگاه‌هاي سراسري و آزاد متعددي در سطح كشور در حال تربيت گرايش‌هاي مختلف روان‌شناسي هستند، اما طبيعتا و منطقا نه خود دانشگاه‌ها و نه حتي وزارت علوم به امر صدور پروانه فعاليت حرفه‌اي وارد نشده‌اند؛ بنابراين صِرف وجود دوره‌هاي دانشگاهي در يك نهاد، توجيه‌كننده اين نيست كه صدور پروانه فعاليت حرفه‌اي را نيز عهده‌دار شود.

حميد پورشريفي، رئيس انجمن روان‌شناسي سلامت ايران، در گفت‌وگو با «شرق» در‌اين‌باره مي‌گويد: حتي اگر فرض بگيريم آموزشي كه اكنون در حوزه علميه داده مي‌شود، همان آموزشي است كه وزارت علوم و وزارت بهداشت تعريف كرده و حتي به شكل بهتر هم انجام مي‌شود، باز هم نگراني‌هايي از جهت ادعاي استقلال وجود دارد. مسئله اينجاست كه مراكز حوزه علميه در بهترين شرايط جايي براي تربيت نيروي انساني هستند و درواقع ادغام اينكه يك مركز هم نقش تربيت نيروي انساني را داشته باشد و هم نقش بررسي صلاحيت آن افراد و هم نقش نظارت بر صلاحيت آنها را آسيب‌زننده است. هم به مراجعه‌كنندگان و هم به خود نهادي كه درگير آن مسئله است، آسيب مي‌زند. بنابراين اصلي‌ترين نقد واردشده اين است كه در اين طرح واحد برگزاركننده و آموزش‌دهنده تبديل مي‌شوند به واحد احراز صلاحيت و نظارت و ادغام نقش صورت مي‌گيرد.

اعتراض ۶ انجمن علمي حوزه سلامت روان
انجمن علمي حوزه سلامت روان هم با انتشار نامه‌اي مشترك نسبت به اين طرح اصلاحي اعتراض كردند. در بخشي از اين نامه كه از سوي شش انجمن‌ علمي «روان‌شناسي سلامت ايران»، «روان‌درماني ايران»، «روان‌شناسي ايران»، «روان‌پزشكان ايران»، «روان‌پزشكي كودك و نوجوان ايران» و «پزشكي روان‌تني ايران» تهيه شده، آمده است: «حيطه فعاليت سازمان نظام روان‌شناسي و مشاوره در زمينه صدور پروانه فعاليت حرفه‌اي به روان‌شناسان و مشاوران، حيطه‌اي مستقل از فعاليت‌هاي ترويجي، آموزشي، تبليغي و مشاوره‌اي مذهبي و اسلامي روحانيت و حوزه‌هاي علميه است و به دليل سوءبرداشت‌ها و تبعات منفي كه تبصره پيشنهادشده ايجاد خواهد كرد، مخالفت خود را با اين طرح و اضافه‌شدن تبصره مذكور به قانون سازمان نظام روان‌شناسي و مشاوره جمهوري اسلامي ايران اعلام مي‌كنيم و تقاضاي خارج‌شدن آن از دستور كار مجلس را داريم».

پيش‌تر هم انجمن روان‌شناسي ايران به اين طرح اعتراض كرده بود. در بخشي از متن نامه انجمن روان‌شناسي ايران به رئيس مجلس شوراي اسلامي آمده است: «دانشگاه‌ها و مراكز آموزش عالي مورد تأييد وزارتين علوم و بهداشت، وظيفه تربيت نيروي انساني و سازمان نظام روان‌شناسي و مشاوره، به‌عنوان سازمان حرفه‌اي روان‌شناسان و مشاوران كه مصوب مجلس شوراي اسلامي است، وظيفه احراز صلاحيت و نظارت بر عملكرد شاغلان در اين حرفه را بر عهده دارند. جدابودن مركز آموزشي از سازماني كه مجوز فعاليت را صادر مي‌كند، مبناي علمي و جهاني داشته و بر صحت و دقت امر مي‌افزايد. صرف اينكه يك مركز آموزشي (در اين مورد حوزه علميه)، بر رويكرد خاصي از روان‌شناسي و مشاوره تمركز يافته است و يا حتي آموزش را آن‌طوركه در طرح ذكر كرده‌اند، با دقت و وسعت به پيش مي‌برند، آن مركز را مجاز نمي‌سازد كه هم‌زمان، علاوه بر نقش تربيت نيروي انساني، به وظيفه صدور مجوز هم بپردازد؛ نقش‌هايي كه تجميع آنها در يك نهاد، آسيب‌هايي را پديد مي‌آورد كه برخي از آسيب‌ها حتي ممكن است متوجه خود آن نهاد شود».

قاليشويي خيابان استخر

 

 

 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۲ مرداد ۱۴۰۱ساعت: ۱۲:۳۷:۴۴ توسط:onlinetabliq موضوع: نظرات (0)