شهردار كرمان در ديدار با اساتيد و نخبگان:
پُررنگكردن نماد پهلواني به تقويت هويت جمعي كمك ميكند
شهردار كرمان گفت: در برگزاري جلسات با نخبگان شهر، درگير تشريفات نيستم و حضور اين افراد براي ما مغتنم است.
سعيد شعرباف، در ديدار با اساتيد و نخبگان كه با حضور معاون برنامهريزي و توسعه سرمايه انساني شهردار و مدير بازرسي شهرداري كرمان برگزار شد، هدف از برگزاري جلسات ماهانه با حضور اساتيد و نخبگان فعال حوزه شهري را مبتني بر بررسي عملكرد شهرداري در حوزههاي مختلف شهري دانست و گفت: بخشي از پيشنهادها، كوتاهمدت است و ميتواند به شهرداري كمك كند و در بازه كمتر از يك سال اجرايي شود.
وي، بخش ديگر موضوعات را مبتني بر نقد و بررسي عملكردهاي شهرداري دانست و گفت: بايد خودمان را به مورد انتقاد قرار گرفتن عادت دهيم و اينكه انتقاد ازسوي نخبگان يا افراد عادي مطرح شود، براي ما فرقي نميكند.
شهردار كرمان افزود: در برگزاري جلسات با نخبگان درگير تشريفات نيستم؛ زيرا نهتنها عملكرد شهرداري مورد نقد و بررسي قرار ميگيرد؛ بلكه گفتماني ايجاد ميشود و حضور اين افراد حتي اگر نتيجهاي نداشته باشد، در حد گفتوشنود، براي ما مغتنم است.
شعرباف، با بيان اينكه موضوعهاي مطرحشده ازسوي نخبگان بيشتر در زمينه فرهنگي است، به مدلي در مديريت شهري مبتني بر شش سرمايه اشاره كرد.
وي، اين مدل را معياري براي مقايسه و ارزيابي مديران شهري دانست و ادامه داد: در اين مدل مديريتي، سرمايههاي شهري مبتني بر سرمايههاي فرهنگي، هويتي و نخبگاني هستند كه بهعنوان سرمايههاي نامشهود تلقي ميشوند.
شهردار كرمان، سه سرمايه مادي، سرمايههاي دستساخته مانند پل و پارك و همچنين سرمايههاي طبيعي و داشتههاي شهر را سرمايههاي مشهود اعلام كرد و افزود: طبق اين مدل، مديري موفق است كه اين شش سرمايه را به حداكثر برساند و با نگاه اقتصادي، پيش برود.
شعرباف ادامه داد: در مدل مديريت شهري مبتني بر شش سرمايه، هدف سود اقتصاديِ صِرف نيست و منبع سرمايههاي مشهود و منابع توليدي، سرمايههاي نامشهود تلقي ميشوند.
وي، با بيان اينكه در سرمايههاي نامشهود، تأكيد بر هويت است و هويت ريشه اصلي محسوب ميشود و در ساختار فرهنگي اين مقوله وجود دارد، ادامه داد: در قرن حاضر، به هويت و محوريت انسان، توجه بيشتري ميشود.
شهردار كرمان، از وجود چهار عنصر اصلي در مباني فرهنگي و هويتي شهر كرمان خبر داد و گفت: در اين خصوص چارهاي جز رجوع به اين عناصر نداريم؛ چراكه اين موارد تشكيلدهنده سرمايههاي نامشهود ما هستند.
شعرباف، ازجمله سرمايههاي شهري را حوزه گروههاي مرجع و نخبگاني دانست و گفت: اين مورد مبتني بر نخبگان و خواصي است كه تأثيرگذاري عميقي در جامعه دارند.
وي، مورد دوم را گروههاي مرجع و گَعدههاي تربيتي دانست و خاطرنشان كرد: در اين خصوص بايد به داشتههاي موجود در كرمان و اينكه چند گعده تربيتي و گروه مرجع در شهر وجود دارد و اينها كجا هستند و شهرداري در اين زمينه چه نقشي ميتواند داشته باشد، توجه كنيم.
شهردار كرمان تأكيد كرد: در حوزۀ سرمايههاي هويتي، كرمان ازجمله شهرهايي است كه توانسته هويت خويش را حفظ كند؛ زيرا يك پيمايش اجتماعي نشان ميدهد يك كرماني، هنوز از هويت، گويش و لهجه خود دفاع ميكند.
شعرباف افزود: هويت جمعي در كرمان، ريشهاي دارد كه از فرهنگ پهلواني، خوشخلقي و نجابت سرچشمه ميگيرد؛ بنابراين، فارغ از نمادهاي ديگر، پُررنگكردن نماد پهلواني در كرمان، به تقويت هويت جمعي كمك ميكند.
وي، حوزه فرهنگي را مبتني بر كتاب و تفريح و ورزش دانست و گفت: در اين خصوص شهرداري ميتواند نقش مؤثري داشته باشد؛ چراكه هر نهاد عمومي و خصوصي در زمينۀ كتاب كار كند، شهرداري پاي كار است و با تبليغات محيطي، حتي از بخش خصوصي نيز حمايت ميكند.
شهردار كرمان، حوزۀ تفريح و ورزش را نيز مهم دانست.
مقالات ديگر: مهماندار براي پذيرايي
ظروف كرايه ازگل
وي همچنين خاطرنشان كرد: در صورتي كه اِلمانهاي داخلي خود را پُررنگ و تقويت كنيم، آسيبها كمتر ميشود.
شعرباف، با بيان اينكه بخشي از موارد فرهنگي مطرحشده در اين جلسه، برعهده شهرداري است، افزود: بايد به تصوير مشترك فرهنگي برسيم و براي آن تلاش ميكنيم.
در ادامۀ اين جلسه، مدير بازرسي شهرداري كرمان، با اشاره به دستور شهردار مبني بر برقراري ارتباط و تعامل بيشتر با دانشگاه و استفاده از تجربيات اساتيد و نخبگان در حوزههاي مختلف، گفت: از اساتيد دانشگاه شهيد باهنر و آزاد اسلامي و كساني كه در حوزه اقدامات محلهمحورحرفي براي گفتن داشتند، دعوت شده است.
مرتضي هوشهويدا، ضمن ابزار اميدوراي از اينكه اين جلسه، آغازگر تشكيل گروهها و كميسيونهاي تخصصي شود، افزود: قصد داريم با جمعآوري نظرات مختلف، اين موارد در برنامههاي شهري گنجانده شده و موضوعات شهري با نگاه علمي و دقيقتر پيگري شود.
عضو هيأت علمي دانشگاه نيز، با بيان اينكه برگزاري جلسات با اساتيد طرح خوبي است و استفاده از نظرات كارشناسان در حوزههاي مختلف، پيش از اين نيز وجود داشته است، گفت: طرحهاي شهري، بايد شناسنامه داشته باشد تا فوايد، ميزان هزينه، بودجه و دستگاههاي مشترك در طرح ذكر شود و كارشناسان متعدد آن را امضا و تأييد كنند.
كازروني، بر توجه بيشتر به وروديهاي شهر تأكيد كرد و ادامه داد: با وجود مرقد مطهر سردار بزرگ حاجقاسم سليماني، مهمانان زيادي داريم و بايد براي جبران كمبود سرويسهاي بهداشتي در شهر فكري كنيم.
وي همچنين پيشنهاد داد بر روي بيلبوردهاي شهري، از كلمات قصار شهيد سليماني بيشتر استفاده شود و فرهنگ كتابخواني نيز مورد توجه قرار گيرد.
ديگر عضو هيأت علمي دانشگاه هم، با اشاره به اهميت كاركردن در حوزههاي اجتماعي بهخصوص خانواده، گفت: اگر در حوزه خانواده بهدرستي عمل كنيم، مشكلات اجتماعي نيز كاهش مييابد.
كريمزاده، با اشاره به افزايش آمار طلاق در استان بهخصوص در شهر كرمان، گفت: در حوزۀ فرهنگي، كار خاصي انجام نميشود؛ درحاليكه آموزش در اين زمينه ميتواند كمككننده باشد.
وي، نهتنها ارتباط زوجين، بلكه چگونگي تربيت فرزند را چالش ديگري دانست و ادامه داد: شهرداري با در اختيار داشتن فرهنگسراها، ميتواند در راستاي وظيفه اجتماعي خود، نقش پُررنگي داشته باشد.
يكي ديگر از اعضاي هيأت علمي دانشگاه نيز، با بيان اينكه برگزاري جلسات و داشتن نگاه نخبگاني، درنهايت بايد خروجي قابل قبولي داشته باشد، بزرگترين مسأله كرمان را ترافيك شهري و شبكه حملونقل عمومي دانست.
افضلي، با بيان اينكه هرچند كارهايي براي نوسازي و توسعه شبكه حملونقل عمومي انجام شده، اما با شبكه اصلي و آرماني يك كلانشهر، فاصله زيادي داريم، تأكيد كرد: اگر بهجاي پراكندهكاري، هدفمند كار كنيم، بهتر به نتيجه ميرسيم.
ديگر عضو هيأت علمي دانشگاه هم، به اهميت جايگاه والاي مردميبودن و مردمداري در شهرداري اشاره كرد و گفت: اين موضوع در كنار كارهاي عمراني، اجتماعي و فرهنگي، بايد ديده شود.
ميرزاده، با بيان اينكه نور مناسب در معابر شهر كرمان وجود ندارد و اين موضوع به زيبايي بصري و روحيه مردم لطمه وارد ميكند، بر ايجاد سازكار مناسب براي نصب بيلبوردهاي شهري نيز تأكيد كرد.
وي، بر اصلاح وروديهاي شهري، كاشت درختان مثمر و استفاده از ظرفيت فيلم براي جا انداختن گويش و فرهنگ كرماني نيز تأكيد كرد.
عضو ديگرِ هيأت علمي دانشگاه هم، مشكل بزرگ در اجتماع امروز را نبود هويت اجتماعي بهخصوص در نسل جوان دانست و با بيان اينكه هويت از مليت عميقتر است، ادامه داد: بايد در مسير هويتبخشي بيشتر تلاش كنيم كه شهرداري در اين زمينه ميتواند نقش مؤثري داشته باشد.
همتپور بيان كرد: اگر هويت ايراني و اسلامي را براي خودمان تعيين كردهايم، نياز است با چارچوب مشخص و با پيوند در گذشته براي نهادينه كردن آن تلاش كنيم و اجازه ندهيم تا جوانان ما به سمت غربگرايي سوق داده شوند.
وي، بر لزوم وجود برنامهاي جامع درخصوص نمادهاي شهري و نوع ساختوسازها كه به هويت برميگردد، تأكيد و تصريح كرد: متأسفانه نماهاي ايراني در معماري و نما به فراموشي سپرده شده است.
در ادامۀ اين جلسه، شفيعي، عسكري و شيخپور و ديگر اعضاي هيأت علمي و جامعه نخبگاني حاضر در جلسه، موضوعاتي ازجمله استفاده از تجربيات اساتيد در آموزشهاي فرهنگسراها، توجه به حوزه زنان، استفاده از ظرفيت طلاب در فرهنگسراها، رفع مشكلات محلههاي شهر با رويكرد محلهمحوري و تبديل پاركها به فرصتهاي اجتماعي را مطرح كردند.
همچنين ارائه طرح مادرانه براي تولد حضرت زهرا (س) در پارك بانوان، كاشت گلها و درختان مثمر و استفاده از ظرفيت پاركها براي كاشت گلها و گياهان دارويي، ازجمله پيشنهادهاي مطرحشده ازسوي اساتيد بود.
منبع: https://www.yjc.news/
برچسب:
،
ادامه مطلب
بازدید: