افزايش مشكلات اسكلتي-عضلاني و حركتي در پاندمي كرونا/فيزيوتراپي به كمك بيماران ميآيد
رئيس انجمن فيزيوتراپي ايران نسبت به افزايش مشكلات اسكلتي-عضلاني و حركتي در دوران پاندمي كرونا هشدار داد.
به گزارش گروه اجتماعي خبرگزاري دانشجو، رئيس انجمن فيزيوتراپي ايران نسبت به افزايش مشكلات اسكلتي-عضلاني و حركتي در دوران پاندمي كرونا هشدار داد.
فيزيوتراپيست احمد موذن زاده رئيس انجمن فيزيوتراپي ايران با اعلام اين خبر گفت: زندگي شهرنشيني، چاقي، كم تحركي باعث افزايش تعداد بيماراني كه مشكلات اسكلتي -عضلاني و حركتي دارند طي سالهاي اخير بوده، اما در يكسال و نيم گذشته به واسطه پاندمي كوويد ۱۹ مشكلات بيشتري براي مردم ايجاد كرده است.
مقالات مشابه:فيزيوتراپي در منزل پاسداران
وي گفت: اين مشكلات پس از مرحله حاد بيماري و خصوصا مشكلات تنفسي عمدتا ناشي از كم شدن فعاليت فيزيكي، ضعف عضلاني و در منزل ماندن افراد است كه همين مسئله باعث چاقي، بي تحركي و كاهش توان فيزيكي در اين افراد شده است.
رئيس انجمن فيزيوتراپي ايران عنوان كرد: دور كاري، دور ماندن از محيطهاي اجتماعي، كلاسهاي مجازي و پرخوري همهي اينها باعث فقدان فعاليت فيزيكي روزمره و ضعف حركتي، افزايش وزن و بروز عوارضي، چون پوكي استخوان، چاقي، فشارخون و ديابت حتي براي جوانان و فرزندانمان شده است.
وي گفت: نياز به فيزيوتراپي و آموزشهاي مناسب از نظر پيشگيري، درمان و بازتواني بيشتر از قبل احساس ميشود و بايد اطلاعات لازم را به آحاد مردم بخصوص به كودكان و نوجوانان بدهيم كه به چه نحو بايد فعاليت فيزيكي و فعاليتهاي ورزشي خود را حتي در محيط منزل تنظيم كنند.
موذن زاده اظهارداشت: رژيم غذايي سالم، پياده روي روزانه به مدت چهل دقيقه، قرار گرفتن در معرض نور آفتاب، ورزشهاي مناسب مانند ايروبيك، نرمش و دوچرخه سواري ميتوانند از بروز مشكلاتي مانند پوكي استخوان، فشارخون، ديابت و چاقي در سنين بالاتر پيشگيري كند.
وي ادامه داد: نقش فيزيوتراپي در بيماري كرونا بسيار پر رنگ بوده به اين صورت كه ما در مراحل حاد و تحت حاد كرونا با ورزشهاي تنفسي و بازتواني تنفسي توانستيم نقش خودمان را ايفا كنيم و وضعيت تنفسي بيماران را به حالت عادي برگردانيم و در واقع مقابله كنيم با عوارضي كه محدوديتهاي فيزيكي و زجر تنفسي در مراحل اوليه اين بيماري براي بيماران ايجاد ميكند.
موذن زاده گفت:در شرايط مزمنتر با توجه به اينكه اين بيماري فرد را ناتوان و قدرت فيزيكي فرد را كاهش ميدهد و حجم عضلات و ناتوانيهاي حركتي براي فرد ايجاد ميكند، تلاش كرديم با آموزشهاي مناسب و انجام ورزشهاي تقويتي و درمان مشكلات اسكلتي-عضلاني كه بيماري كرونا براي مبتلايان ايجاد ميكند هرچه سريعتر فرد را به محيط كار، زندگي و فعاليت اجتماعي برگردانيم.
رئيس انجمن فيزيوتراپي ايران توصيه كرد:مردم ميتوانند در فضاي آزاد با استفاده از ماسك و رعايت فاصله گذاري روزانه حداقل ۴۰ دقيقه پياده روي سريع داشته باشند و استفاده از نور آفتاب، تغديه مناسب همراه با مصرف مكملهايي مانند زينك، كلسيم و ويتامين سي ميتواند به حفظ سلامتي، افزايش قدرت سيستم ايمني و پيشگيري از بروز بيماري كرونا كمك كند.
وي در پايان خاطرنشان كرد: ۲۵ تيرماه انتخابات سراسري هيات مديرههاي نظام پزشكي در سطح كشور بصورت حضوري برگزار خواهد شد كه خوشبختانه در اغلب شهرها بخصوص در مراكز استانها و شهرهاي بزرگ همكاران فيزيوتراپيست ما كانديدا هستند و به اميد خدا به شكل فراگيري در اين انتخابات مشاركت خواهيم كرد و تمامي اعضاي جامعه پزشكي خصوصا همكاران فيزيوتراپيست را دعوت به حضور و شركت در اين انتخابات و صيانت از حقوق حرفهاي جامعه پزشكي از طريق انتخاب هيات مديرههاي توانمند نظام پزشكي مينمايم.
برچسب: ،
ادامه مطلب