onlinetabliq onlinetabliq .

onlinetabliq

آيا فيبروز ريه در بهبوديافتگان كرونا درمان مي‌شود؟

 

 

تهران - ايرنا - فوق تخصص ريه و متخصص داخلي گفت: ورزش و فيزيوتراپي تنفسي مي‌تواند در بهبود عملكرد دستگاه تنفس بهبوديافتگان كرونا موثر باشد، اما اكنون براي فيبروز ريه (سخت شدن) ناشي از كوويد۱۹ يك درمان قطعي مشخص نشده است.

حميد سهراب‌پور روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار اجتماعي ايرنا در خصوص درمان فيبروز ريه ناشي از كرونا عنوان كرد: در حال حاضر براي معالجه و درمان اين فيبروز داروهاي موثر و قطعي مشخص نشده و درمان اين عارضه به سهولت امكان‌پذير نخواهد بود.
فيبروز ريه به مفهوم تشكيل بافت فيبروز در ريه است كه با علائم باليني كوتاهي تنفس، سرفه مزمن، تنگي نفس، خستگي، بي‌اشتهايي و كاهش وزن، كاهش توان تأمين اكسيژن بدن، تغييرات كدورتي در عكس راديوگرافي و تغييرات عملكرد در تست‌هاي ريوي همراه است.

اين متخصص ريه افزود: برخي بهبوديافتگان كرونا كه مشكلات ريوي شديدي را تجربه مي‌كنند، به اين فيبروز (سخت شدن و سفت شدن ريه) مبتلا مي‌شوند كه براساس مشاهدات بيمارستاني تقريبا معادل پنج درصد بيماران است.

وي ادامه داد: در حال حاضر برخي داروهاي جديد براي درمان فيبروز غيرمرتبط با كوويد۱۹ استفاده مي‌شود، اما اطلاعات در زمينه فيبروز ناشي از كرونا ناقص بوده و مستلزم گذشت زمان به منظور تكميل اطلاعات پزشكي براي درمان اين عارضه است.

سهراب‌پور خاطرنشان كرد: فيبروز ريه ناشي از كرونا در حقيقت تغييرات ساختاري در نسج ريه است كه سبب سخت شدن و ضخامت ريه شده و عبور گاز از اين قشاع ضخيم را با دشواري روبه‌رو مي‌كند.

وي ادامه داد: اين مساله كه مي‌تواند تنگي نفس را به عنوان يكي از علائم اصلي فيبروز ريه سبب شود، با ورزش كردن و فيزيوتراپي تنفسي مي‌تواند عملكرد دستگاه تنفس را ارتقا دهد، اما نمي‌تواند اين عارضه را درمان كرده و از بين ببرد.

ويروس كرونا عامل بيماري كوويد ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چين مشاهده و در مدت كوتاهي در همه جهان منتشر شد؛ به طوري كه سازمان بهداشت جهاني در اسفند ۹۸ (فوريه ۲۰۲۰) بروز پاندمي (همه‌گيري جهاني) اين بيماري را تأييد كرد.
بر اساس آمار رسمي كشورها ويروس كرونا تاكنون حدود ۱۴۶ ميليون نفر را در دنيا به طور قطعي مبتلا كرده و حدود سه ميليون نفر نيز بر اثر بيماري كوويد ۱۹ جان خود را از دست داده‌اند.
ويروس كرونا با دست آلوده يا عطسه، سرفه و حتي قطرات تنفسي از طريق دهان، بيني و چشم منتقل مي‌شود. تنگي نفس، خستگي و بدن درد، اختلال در بويايي و چشايي و مشكلات گوارشي از جمله علائم بيماري كوويد ۱۹ است. بيش از ۸۰ درصد مبتلايان به ويروس نيز دچار بيماري خفيف مي‌شوند.
جهش ويروس كرونا در انگلستان، بزريل، هندوستان و آفريقا كه موجب افزايش سرايت، بيماري‌زايي و مرگ و مير شده، نگراني‌هاي جديدي را در جهان به وجود آورده است.

مقالات ديگر: فيزيوتراپي منزل شرق تهران

 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۸ خرداد ۱۴۰۰ساعت: ۰۴:۳۳:۱۳ توسط:onlinetabliq موضوع: نظرات (0)

ام‌باپه چقدر دستمزد مي‌خواهد؟!

ام‌باپه چقدر دستمزد مي‌خواهد؟!

خليج فارس: ام باپه يك دستمزد سنگين براي تمديد قرارداد با پاريسن‌ژرمن طلب كرده است.

 


به گزارش خليج فارس به نقل از فرارو؛ قرارداد كيليان ام باپه با پاري سن ژرمن سال آينده به پايان مي‌رسد و باشگاه فرانسوي قصد دارد ستاره ۲۲ ساله خود را حفظ كند و طرفين همچنان در حال مذاكره هستند. خبر جديد اين است كه ام باپه از باشگاه دستمزد سالانه ۲۵ ميليون يورويي مي‌خواهد. گزينه رويايي رئال مادريد براي تابستان، در حال حاضر به نقل از مجله فوربس هر ساله مبلغي بين ۱۶ تا ۱۷ ميليون يورو بدون احتساب پاداش‌ها از پاريسن ژرمن دريافت مي‌كند. ام باپه براي ادامه دوران حرفه‌اي خود يك پروژه ورزشي ثابت و قدرتمند مي‌خواهد. او همچنين تمايل دارد از آينده مائوريسيو پوچتينو در پاريس هم مطلع شود.

 


مقالات ديگر: باشگاه ورزشي بانوان شهرك غرب

 

 

 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۱ خرداد ۱۴۰۰ساعت: ۱۱:۳۴:۰۳ توسط:onlinetabliq موضوع: نظرات (0)

هواي نفس‌تان را داشته باشيد

رئيس انجمن فيزيوتراپي مي‌گويد دستگاه‌ تنفسي خود را تقويت كنيد تا بتوانيد بر مشكلات تنفسي ناشي از كرونا غلبه كنيد

هواي نفس‌تان را داشته باشيد

يك نفس عميق بكشيد و سپس هوا را از ريه‌ها بيرون دهيد اما دم بعدي را كه انجام مي‌دهيد هوا را تا آنجا كه مي‌توانيد در ريه‌ها نگه‌داريد.

 


اگر زمان نگهداري شما به 30ثانيه برسد از ظرفيت تنفسي بسيار خوب و ريه‌هاي سالمي برخوردار هستيد و يك سلاح قدرتمند زيستي را در مقابله با بيماري كرونا و درگيري احتمالي ريوي ناشي از آن در اختيار داريد.

 


واقعيت اين است كه بسياري از ما به‌درستي تنفس نمي‌كنيم و از همه ظرفيت ريوي خود هنگام تنفس بهره نمي‌بريم. در واقع بي‌آنكه بدانيم اجازه رشد به توان بالقوه ريه‌هايمان براي مقابله با هر نوع آسيب ريوي نمي‌دهيم.

 


در ادامه پاي صحبت‌هاي جالب توجه دكتر مجيد روانبخش، عضو هيات‌علمي دانشگاه علوم‌پزشكي جندي‌ شاپور اهواز و رئيس انجمن فيزيوتراپي خوزستان مي‌نشينيم تا بتوانيم ريه‌هاي خود را با انجام تمرين‌ هاي تنفسي براي مقابله با كرونا آماده كنيم.

 


خيلي‌ها تصور مي‌كنند كه عمدتا از فيزيوتراپي براي كمك به درمان مشكلات‌ اسكلتي عضلاني بهره گرفته مي‌شود اما درگيري بسياري با بيماري كرونا تاثيرات فيزيوتراپي را در قالب تمرين‌هاي تنفسي براي افزايش ظرفيت ريوي بيماران مشخص كرد اما منظور از فيزيوتراپي‌تنفسي چيست؟

 


عملكرد تنفسي ما به‌عنوان يكي از عملكردهاي پايه در بدن ما بسيار مهم است. در تمام فعاليت‌هاي روزمره ما نفس‌كشيدن نقش حياتي دارد. اگر الگوي تنفسي در فردي دچار نقص شود تبعاتي ازجمله كاهش توليد اكسيژن و سوخت‌وساز بدن و نيز ايجاد مشكلاتي در سيستم عضلاني-اسكلتي، مغزي و شناختي خواهد داشت. وقتي صحبت از ظرفيت تنفسي و بهبود تنفس مي‌شود يعني اين‌كه با فيزيوتراپي بتوانيم كارايي سيستم تنفسي ازجمله ساختار سيستم تنفس و الگوي تنفس را طوري تغيير دهيم كه تنفس را براي ما راحت‌تر و بهينه‌تر كند. بسياري از افراد سالم هستند كه شكل نفس‌كشيدن‌شان صحيح نيست؛ يعني تنفس‌ها به‌صورت سطحي انجام مي‌شود و هواي كافي نسبت به وزن و حجم توده بدنشان وارد ريه‌هايشان نمي‌كنند.

 


پس انجام تمرين‌هايي براي افزايش ظرفيت تنفسي براي همه ضرورت دارد، نه‌ فقط براي بيماراني كه مشكلات تنفسي پيدا مي‌كنند؟

 


دقيقا همين‌طور است. واردنشدن هواي كافي به ريه‌ها باعث مي‌شود آنها در محدوده كم هوا شكل بگيرند و خيلي دچار بادشدگي نشوند و به‌تدريج فرد توان تنفس عميق را از دست مي‌دهد و تنفس كم‌كم سطحي مي‌شود و تعداد تنفس در دقيقه بالا مي‌رود. اين روند باعث مي‌شود اتفاقات بيوشيميايي و دفع بيش‌ازاندازه دي‌اكسيدكربن از بدن اتفاق بيفتد و تعادل متابوليسمي بدن به‌هم بريزد و رگ‌هاي بدن، عروق لنفاوي و روده‌ها دچار انقباض و تنگ‌شدن عروق و كاهش خونرساني شود.

 


آيا اين وضعيت و اثرات ناشي از آن قابل‌رفع است؟

 


درمان اين قضيه راحت است و بايد دي‌اكسيدكربن را در بدن كمي نگه‌داريم كه اگر همراه با تنفس عميق و كاهش نرخ تعداد تنفس در دقيقه باشد و هوا را داخل ريه‌هايمان نگه‌داريم به‌تدريج رفتار بافتي ريه‌ها عوض مي‌شود و تبادل اكسيژن و دي‌اكسيدكربن به‌خوبي انجام مي‌شود. داشتن ظرفيت تنفسي بالا و حفظ اين ظرفيت طي فعاليت‌هاي روزمره به‌مقابله با بيماري كرونا هم كمك مي‌كند. افرادي كه سالم هستند بهتر است دستگاه تنفسي‌شان را طوري تقويت كنند كه با بروز مشكلات تنفسي ناشي از كرونا از پيش بر آن غلبه كنند.

 


البته بخشي از فيزيوتراپي تنفسي هم در آي‌سي‌يوها براي بيماراني كه وضعيت تنفسي خوبي ندارند از طريق تكنيك‌ها و روش‌هاي فيزيوتراپي به خروج ترشحات تنفسي از ريه‌ها و افزايش هواگيري ريه‌ها كمك مي‌شود.

 


كدام دسته از مبتلايان به كرونا براي بهبودي كامل و جبران آسيب‌هاي ريوي به درمان فيزيوتراپي نياز دارند؟

 


به‌نظر من همه ما به فيزيوتراپي نياز داريم و بايد شاخص‌هاي سيستم‌هاي قلبي، ريوي و عروقي‌مان را بالا ببريم. افراد سالم تصور مي‌كنند سلامت هستند ولي تحت‌بررسي مشخص مي‌شود زمان حبس نفس در ريه‌هايشان پايين است. اين يك توانمندي بسيار حياتي براي ريه‌هاي ما محسوب مي‌شود كه بعد از يك دم عميق تا چه اندازه بتوانيم پرهوايي را در ريه‌هايمان نگه‌داريم.

 


تمرين آن هم به اين شكل است كه ما يك نفس عميق مي‌كشيم، هوا را از ريه‌ها بيرون مي‌دهيم و دم بعدي را كه انجام مي‌دهيم، هوا را تا جايي كه برايمان مقدور است، نگه‌مي‌داريم كه تست بسيار ساده‌اي است. هيچ‌كس از نياز به تمرين‌ها و فيزيوتراپي تنفسي مبرا نيست. دستگاه‌تنفسي ما طوري طراحي‌شده كه در بهترين شرايط تنفسي هم جا براي بهترشدن و تنفس بهينه و مطلوب‌تر وجود دارد.

 


فيزيوتراپي‌ تنفسي تا چه اندازه مي‌تواند آسيب‌هاي ريوي ناشي از كروناي شديد را از بين ببرد؟

 


علاوه بر عوارضي نظير تجمع ترشحات ريوي و كاهش متابوليسم تنفسي، اتفاق ديگري هم در دستگاه تنفسي به‌دنبال ابتلا به كرونا در شدت‌هاي بالا مي‌افتد كه همان فيبروز يا سفت‌شدن بافت ارتجاعي ريه‌هاست. اگر فيزيوتراپي تنفسي را به‌درستي انجام دهيم، اين عارضه كاملا درمان‌شدني است.

 


البته شايد نتوان در مورد فيبروز ريوي به نتيجه مطلوب صددرصد برسيم و ريه بيمار به وضعيت اوليه بازگردد اما فيزيوتراپي تنفسي مي‌تواند تبعات فيبروز ريه را به‌حدي كاهش دهد كه فرد بتواند به فعاليت‌هاي روزمره زندگي‌اش بازگردد.

مقالات ديگر: فيزيوتراپي فرمانيه

همچنين زمان طلايي درمان فيبروز در روزهاي ابتدايي ترخيص از بيمارستان است تا فيبروز پيش از اين‌كه ماندگاري پيدا كند، درمان شود. ميزان موفقيت در درمان فيبروز به ميزان همكاري بيمار و ارجاع به‌موقع پزشك بيمار و زمان آغاز فيزيوتراپي تنفسي بستگي دارد.

 


آيا تمرين‌ها و فيزيوتراپي تنفسي را بايد هر روز انجام داد؟

 


هيج‌وقت فيزيوتراپي تنفسي را به‌تعويق نيندازيد. اين تمرين‌ها براي همه افراد سودمند است؛ براي افراد سالم كه فكر مي‌كنند هرگز به كرونا مبتلا نمي‌شوند يا بدون عوارض تنفسي مبتلا شده‌اند. تقريبا 90درصد افراد از تنفس بهينه‌اي برخوردار نيستند و بيش از 50درصد افراد دچار قوز پشتي و گردن‌درد (گردن جلوآمده) هستند كه مستقيما روي حجم تنفسي‌شان تاثير مي‌گذارد. در حالي‌كه خودشان متوجه نيستند و اين مشكلات با تمرين‌هاي فيزيوتراپي قابل رفع هستند.

 


انجام اين تمرين‌ها حتي در بدترين بيماران مبتلا به كرونا مي‌تواند موثر باشد. اين تمرين‌ها قابليت آن را دارند كه ظرفيت تنفسي بيمار را در فاز سخت بيماري افزايش دهند. تنفس عميق و آرام با ماندگاري طولاني باعث مي‌شود ظرفيت ريوي و تبادل اكسيژن و دي‌اكسيدكربن در ريه‌هاي ما به حداكثر برسد و اين يعني سلامت و ايمني دستگاه‌تنفسي.

 


پونه شيرازي - سلامت / روزنامه جام جم


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۸ خرداد ۱۴۰۰ساعت: ۰۹:۴۴:۰۲ توسط:onlinetabliq موضوع: نظرات (0)

بهبوديافتگان كرونا؛ نيازمند ورزش‌هاي هوازي براي بازگشت عملكرد ريه

متخصص بيماري‌هاي عفوني و گرمسيري تاكيد كرد؛بهبوديافتگان كرونا؛ نيازمند ورزش‌هاي هوازي براي بازگشت عملكرد ريه

تهران- ايرنا- متخصص بيماري‌هاي عفوني و گرمسيري گفت: بهبوديافتگان كرونا به منظور بازگشت عملكرد قلب و ريه به ميزان قبل از بيماري بايد به كمك فيزيوتراپي، ورزش‌هاي هوازي انجام دهند.
عاصفه عباس‌زاده روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعي ايرنا افزود: بهبود يافتگان كرونا به ميزان غير مبتلايان اين بيماري بايد ضوابط و پروتكل‌هاي بهداشتي را رعايت كنند.
وي تصريح كرد: برخي از اخبار زرد (غيرمعتبر) بهبوديافتگان كرونا را به دليل ترشح آنتي‌بادي در بدن مصون از ابتلاي مجددا مي‌داند؛ در حالي كه بهبوديافتگان كوويد-۱۹ در صورت ابتلاي مجدد عمدتا نوع شديدتري از بيماري را تجربه مي‌كنند.
به گفته اين متخصص، شماري از مراجعان به مراكز بهداشت و درمان نيز بعد از گذشت بيش از يك سال از شيوع اين بيماري، همچنان اين تصور غلط (عدم ابتلاي مجدد به كرونا) را مطرح مي‌كنند.
وي يادآور شد: بهبوديافتگان كرونا به منظور بازگشت عملكرد قلب و ريه به ميزان قبل از بيماري بايد به كمك فيزيوتراپي، ورزش‌هاي هوازي انجام دهند، اين مساله عمدتا در ويزيت (مراجعه) آخر بيمار نيز توسط پزشك معالج مطرح مي‌شود و بيمار بايد حداقل يك ساعت در طول شبانه‌روز را به ورزش اختصاص دهد.
عباس‌زاده ادامه داد: به تدريج طول دوره (مدت زمان) ورزش و سپس سرعت تحرك نيز افزايش مي‌يابد و به ميزاني خواهد رسيد كه از ۸۰ درصد ضربان قلب متناسب با سن و جنس بيمار هر روز (حداقل نيم ساعت) استفاده شود.
به گفته اين متخصص بيماري‌هاي عفوني و گرمسيري، ورزش هوازي مي‌تواند از شدت وضعيت بيماري كوويد-۱۹ در صورت ابتلاي مجدد به كرونا، جلوگيري كند.
بيمار مبتلا به كرونا ۲ روز قبل از آغاز نخستين علامت بيماري را منتقل مي‌كند
عباس‌زاده در ادامه با اشاره به ناقلان بي‌علامت افزود: اين اشخاص فاقد علائم باليني بيماري بوده و گاه به دليل علائم خفيف بيماري، تست پي سي آر آنها نيز منفي مي‌شود، اما مي‌توانند مبتلا و ناقل بي‌علامت باشند.
وي اضافه كرد: اين اشخاص حداقل به مدت ۲ هفته از تمامي ترشحات بدن ريزش ويروس داشته و آلودگي را منتقل مي‌كنند. بيمار مبتلا به كرونا با علائم باليني بيماري هم ۲ روز قبل از شروع اولين علامت بيماري، مي‌تواند ويروس را انتقال دهد.
به گزارش ايرنا، ويروس كرونا عامل بيماري كوويد ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چين مشاهده و در مدت كوتاهي در همه جهان منتشر شد؛ به طوري كه سازمان بهداشت جهاني در اسفند ۹۸ (فوريه ۲۰۲۰) بروز پاندمي (همه‌گيري جهاني) اين بيماري را تأييد كرد.
بر اساس آمار رسمي كشورها ويروس كرونا تاكنون حدود ۱۴۶ ميليون نفر را در دنيا به طور قطعي مبتلا كرده و حدود سه ميليون نفر نيز بر اثر بيماري كوويد ۱۹ جان خود را از دست داده‌اند.
ويروس كرونا با دست آلوده يا عطسه، سرفه و حتي قطرات تنفسي از طريق دهان، بيني و چشم منتقل مي‌شود. تنگي نفس، خستگي و بدن درد، اختلال در بويايي و چشايي و مشكلات گوارشي از جمله علائم بيماري كوويد ۱۹ است. بيش از ۸۰ درصد مبتلايان به ويروس نيز دچار بيماري خفيف مي‌شوند.
جهش ويروس كرونا در انگلستان، بزريل، هندوستان و آفريقا كه موجب افزايش سرايت، بيماري‌زايي و مرگ و مير شده، نگراني‌هاي جديدي را در جهان به وجود آورده است.

 


مقالات ديگر: فيزيوتراپي فيطريه


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۴ خرداد ۱۴۰۰ساعت: ۰۲:۳۷:۵۹ توسط:onlinetabliq موضوع: نظرات (0)