onlinetabliq onlinetabliq .

onlinetabliq

فوايد خريد و نگهداري گل و گياه در خانه

فوايد خريد و نگهداري گل و گياه در خانه

گل فروشي آنلاين

شما نيوز

به دليل احتمال بروز موج پنجم كرونا، ترافيك و گرماي هوا بيرون رفتن از خانه و حضور در مكان هايي مانند گل فروشي ها، بازار گل و گلخانه هاي شهري كار مناسبي نيست. اما با خريد گل از گل فروشي آنلاين هم در وقت و هزينه صرفه جويي ميكنيد؛ هم اطلاعات مناسب از كاربرد و نگهداري گياهان كسب مي‌كنيد و هم خطر حضور در جاهاي شلوغ را كم كرده كرده‌ايد.

 


قاليشويي لويزان

فوايد خريد و نگهداري گل و گياه در خانه

فرهنگ استفاده از گل و گياه در آپارتمان ها در حال گسترش است. يك گلدان ساده مي‌تواند حس زندگي و طراوت را به شما منتقل كند و علاوه بر تغيير كوچك دكور خانه شما اثرات معركه‌اي در روح‌وروان شما دارد. گل نماينده طبيعت در كاشانه انسان است. براي هديه كردن؛ گل نماد دوستي و مشاركت است. چرا كه با هديه دادن آن زيبايي ها را با يكديگر تقسيم مي كنيم. در هر فضا و با هر متراژ قرار دادن گلدان هاي تزئيني در پشت پنجره برايتان نشاط آور و جذاب خواهند بود. گل‌وگياه زيبايي منزل شما را چند برابر كرده و چشم انداز زيبايي را با هزينه هاي مناسب براي شما به وجود خواهند آورد. هرچند در اين روزها، به دليل احتمال بروز موج پنجم كرونا، ترافيك و گرماي هوا بيرون رفتن از خانه و حضور در مكان هايي مانند گل فروشي ها، بازار گل و گلخانه هاي شهري كار مناسبي نيست. اما با خريد گل از گل فروشي آنلاين هم در وقت و هزينه صرفه جويي ميكنيد؛ هم اطلاعات مناسب از كاربرد و نگهداري گياهان كسب مي‌كنيد و هم خطر حضور در جاهاي شلوغ را كم كرده كرده‌ايد.

 


فوايد وجود گل و گلدان در خانه

 


برخي از فوايد وجود گل و گلدان در خانه عبارتند از:

 


 

 


نگهداري و خريد گلدان در محيط زندگي باعث مي شود كه از تاثيرات مخرب گازها و سموم مضر كاسته شود.

وجود گلهايي با رنگ هاي ملايم بنفش، صورتي، سفيد در محيط زندگي باعث مي شود كه احساسات شما به سمت و سوي احساسات آرام برده شود و اين يك تاثير گلدان در محيط زندگي است.

وجود گل هايي با رنگ هاي گرم و تند مثل رنگ نارنجي، قرمز، زرد احساسات شما را به سمت هيجان و سرزندگي به پيش مي برد.

استفاده از گلدان در اتاق نشيمن، اتاق خواب، ورودي منزل ضروري است. قرار دادن گلدان در اتاق خواب و نشيمن مي تواند باعث ايجاد آرامش شود. گذاشتن آن در ورودي منزل نيز مي تواند به منزله ي خوش آمد گويي به مهمانان باشد.

تصفيه كننده ي هوا به حساب مي آيد.

به سلامت خانواده كمك مي كند.

باعث سريع تر شدن روند بهبودي در بيماران مي گردد.

در يادگيري موثر است.

باعث كاهش استرس مي گردد و اين نيز يك تاثير گلدان در محيط زندگي است.

گياهان دي اكسيد كربن موجود در هوا را گرفته و به اكسيژن تبديل مي كنند.

باعث ايجاد شادي و افزايش كارايي شده و حالت خوش بينانه و كارايي و خلاقيت را به ما مي بخشد.

يكي ديگر از فوايد خوب نگهداري گلدان در محيط زندگي اين است كه علائمي مثل سرماخوردگي، خواب آلودگي، استرس و سردرد كاهش مي يابد.

قرار دادن گلدان در محيط زندگي باعث فراموش كردن مشكلات شده و به بهبود سلامت روحي و ذهني افراد كمك شاياني مي كند.

بيماري هايي همچون افسردگي را برطرف كرده و به اشخاص منزوي دليل موجهي را براي ادامه ي زندگي مي بخشد و اين نيز يكي ديگر از تاثيرات گلدان در محيط زندگي است.

افرادي كه زمان زيادي از خود را براي گياهان مي گذرانند، تمايل به داشتن رابطه ي صميمي تري با بقيه ي افراد داشته و اين حس باعث افزايش غمخواري و شفقت نسبت به ديگران مي گردد.

قرار دادن گلدان در محيط زندگي باعث مي شود كه خستگي و احساس كسالت از خانه برطرف گردد و اين نيز يك تاثير گلدان درمحيط زندگي است.

گذاشتن گلدان گل در گوشه هاي تيز خانه موجب از بين رفتن انرژي منفي در آن گوشه هاي تيز مي گردد.

نگاه كردن به گل ها باعث برطرف شدن غم و اندوه مي گردد

 


طبق تحقيقات انجام گرفته، نگاه انداختن به گل ها باعث احساس شادي و طراوت در انسان شده و غم و اندوه را برطرف مي گرداند. تماشا كردن گل ها، حالات روحي را تغيير داده و اتصال عصبي مثبتي را در مغز ايجاد مي نمايد. دريافت يك گلدان كوچك از گل به سرعت روحيه شما را تغيير مي دهد. لبخند زدن ناگهاني به محض دريافت گلدان گل، اولين نشانه اين تغيير مي باشد.

 


 

 

 

 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۴ مهر ۱۴۰۰ساعت: ۱۱:۳۸:۴۲ توسط:onlinetabliq موضوع: نظرات (0)

۲۷۰ نفر در خانه‌هاي سالمندان سيستان و بلوچستان نگهداري مي‌شوند

معاون بهزيستي:

۲۷۰ نفر در خانه‌هاي سالمندان سيستان و بلوچستان نگهداري مي‌شوند

 


بهترين خانه سالمندان

زاهدان- ايرنا- معاون توانبخشي اداره كل بهزيستي سيستان و بلوچستان گفت: هم‌اينك ۲۰۰ سالمند در مراكز شبانه روزي و ۷۰ سالمند به صورت روزانه در خانه‌هاي سالمندان استان نگهداري مي‌شوند.

 


مراقبت هاي بعد از لمينت دندان

امين الله هاشمزهي روز شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ايرنا اظهارداشت: سه مركز شبانه روزي نگهداري از سالمندان در زاهدان و زابل را به عهده دارند كه به تازگي يك مركز ديگر نيز در زاهدان ويژه آقايان با ظرفيت ۳۰ نفر افتتاح شده است.

 


وي گفت: ۲ مركز نگهداري از سالمندان به صورت روزانه نيز در زاهدان و زابل وجود دارد كه از صبح تا ظهر خدمات كار درماني، گفتار درماني و مشاوره به افراد سالمند ارائه مي دهد.

 


معاون توانبخشي اداره كل بهزيستي سيستان و بلوچستان افزود: در مراكز شبانه روزي سالمنداني كه خانواده توان مالي مناسبي براي نگهداري اين افراد را ندارند يا افراد مجهول الهويه نگهداري و تمامي خدمات به آنان ارائه مي شود.

 


وي بيان كرد: به منظور نگهداري از سالمندان بايد ماهيانه مبلغي از سوي خانواده و سازمان بهزيستي به مراكز پرداخت شود كه در اين استان تنها بهزيستي هر ماه مبلغي را به عنوان يارانه پرداخت مي كند و متاسفانه از سوي خانواده ها هزينه اي پرداخت نمي شود.

 


هاشمزهي خاطرنشان كرد: با توجه به شرايط ويژه كرونا و اينكه سالمندان جزو گروه پرخطر هستند، در بحث نگهداري، درمان و قرنطينه اقدامات خوبي انجام شده اما بالا بودن هزينه ها مشكلي جدي براي مراكز نگهداري از سالمندان است زيرا تنها با يارانه سازمان بهزيستي خدمات دهي امكانپذير نيست.

 


وي گفت: بحث مشاركت هاي مردمي در زمينه نگهداري از سالمندان در سيستان و بلوچستان بسيار ضعيف است كه بايد در اين زمينه خانواده ها و خيرين حمايت و مشاركت كنند.

 


معاون توانبخشي اداره كل بهزيستي سيستان و بلوچستان افزود: برنامه ها در سازمان بهزيستي خانواده محور است و در تلاشيم مراقبت از سالمندان در منزل انجام شود و بهزيستي تنها هزينه هاي نگهداري از معلول و سالمند يا حق پرستاري را پرداخت كند.

 


وي با بيان اينكه ۳۲ هزار سالمند در سيستان و بلوچستان از خدمات بهزيستي بهره مند هستند. اظهارداشت: در اين استان به دليل فرهنگ غني، سالمندان يا معلولين بيشتر در خانه و توسط خانواده نگهداري مي شوند.

 


 

 

 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۰ مهر ۱۴۰۰ساعت: ۱۱:۰۴:۲۲ توسط:onlinetabliq موضوع: نظرات (0)

رنگرزي، هنري كهن و زيبا در چهارمحال و بختياري/ رنگ‌هايي كه به فرش خانه شما جان مي‌بخشند

رنگرزي، هنري كهن و زيبا در چهارمحال و بختياري/ رنگ‌هايي كه به فرش خانه شما جان مي‌بخشند

 


قاليشويي شهرك آزادي

در صنعت قالي بافي هنر رنگرزي اهميتي تقريباً يكسان با طراحي و بافندگي دارد و اصولاً بدون وجود رنگ نقشي آفريده نمي‌شود....

 


قاليشويي فرجام

در صنعت قالي بافي هنر رنگرزي اهميتي تقريباً يكسان با طراحي و بافندگي دارد و اصولاً بدون وجود رنگ نقشي آفريده نمي‌شود.

به گزارش بصيرآنلاين، هنر ايران، سراسر پر از ظرافت‌هايي است كه بخش اعظم آن در صنعت فرش به ظهور رسيده است. از اين ميان فرش دستبافت ايران با نقش و نگار‌هاي رنگارنگ و زيبايش، در جهان زبانزد شده است.

 


اما آن چه فرش را به اين جايگاه رسانده دست‌هاي رنگرزاني است كه با رنگ‌هاي زيبا و اصيل و حساب شده جلوه‌گاه هنر اصيل اين مرز و بوم و درحقيقت پايه‌گذاران تمدن ايراني بوده‌اند، تاجايي‌كه مي‌توان ادعا كرد صنعت فرش‌بافي هم‌زاد ايران و ايراني است.

 


بنابراين يكي از علل مرغوبيت و معروفيت قالي ايران، زيبايي و دوام رنگ‌هاي آن است كه با رنگرزي طبيعي سنتي حاصل شده است، رنگ‌هايي كه حاصل دست‌هاي مردان هنرمندي است كه سال‌ها هنر خود را در رنگ‌آميزي الياف و خامه‌هاي فرش صرف كرده‌اند.

 


رنگ رنگرزي فرش را به طور قطع مي‌توان يكي از مهمترين گزينه‌هايي معرفي كرد كه قادر است زيبايي و جلوه خاصي به فرش‌هاي دستباف ببخشد.

 


اصول تقسيم بندي انواع رنگ‌ها در رنگرزي بسيار متفاوت است، از خواص و ساختمان اصلي رنگ‌ها گرفته تا نوع مصرف آن‌ها براي محصولات مختلف از پارچه، لباس، نخ و چرم گرفته تا خامه‌هاي استفاده شده در بافت قالي.

 


در صنعت قالي بافي هنر رنگرزي اهميتي تقريباً يكسان با طراحي و بافندگي دارد و اصولاً بدون وجود رنگ نقشي آفريده نمي‌شود.

 


رنگرزي هنري كهن و زيبا در چهارمحال و بختياري/ رنگ‌هايي كه به فرش خانه شما جان مي‌بخشند

 


علم رنگرزي در گذشته بسيار پيچيده بود و رموز آن هميشه در خانواده‌هاي رنگرز باقي مي‌ماند و كمتر كسي مي‌توانست از اسرار آن آگاهي يابد.

 


هر رنگرز با به كار بردن شيوه‌هاي مخصوص به خود رنگ‌هايي با توناليته‌هاي مشخص را توليد مي‌كند كه مشابه آن‌ها را تقريباً در ساير كارگاه‌ها نمي‌توان يافت به همين دليل رنگ يكي از عوامل تشخيص بافت‌هاي مناطق مختلف است.

 


قدمت رنگرزي

گفته مي‌شود پس از اين كه انسان با كشاورزي و دامپروري به امرار معاش پرداخت، به استفاده از پشم گوسفندان به عنوان زير انداز روي آورد. نمدبافي و نمدسازي حاصل اين دوران بود كه پشم‌ها را بدون نقش و نگاره، به صورتي كه قابل استفاده باشد در مي‌آوردند.

 


كم كم رنگ پردازي در پشم و الياف مورد توجه انسان قرار گرفت و به تدريج حرفه‌اي به عنوان رنگرزي ايجاد شد. از اين رو بيراه نيست اگر اين پيشه را به عنوان يكي از كهن‌ترين شغل‌هاي بشري در نظر بگيريم.

 


قديمي‌ترين اسناد مربوط به رنگرزي متعلق به ۲۵۰۰ سال قبل از ميلاد مسيح است. در آن زمان رنگرز‌ها كالا‌هاي ابريشمي خود را به رنگ‌هاي مختلف رنگرزي مي‌كردند، از اين اسناد تاريخي مي‌توان نتيجه گرفت كه رنگرزي در آن موقع يك فعاليت متداول بوده است.

 


حرفه‌اي پر رمز و راز

در گذشته رنگرزي شغلي بود كه در خانواده‌هاي خاصي نسل به نسل منتقل مي‌شد و اصرار و فوت و فن‌هاي آن به خاطر حفظ مزيت‌ها در رقابت با ديگران فاش نمي‌شد. به طوري كه هر رنگرز با به كار بردن شيوه‌هاي مخصوص خود، رنگ‌هايي با تناليته‌هاي مشخص را توليد مي‌كرد و مشابه آن در كارگاه‌هاي رنگرزي ديگر يافت نمي‌شد. از اين رو تشخيص نوع رنگ يكي از راه‌هاي تشخيص بافت‌هاي مناطق مختلف است.

 


رنگزا‌ها به دو دسته طبيعي و شيميايي، تقسيم مي‌شوند، و گروه سوم با تركيب رنگ‌هاي طبيعي و شيميايي ساخته مي‌شود.

 


هنر رنگرزي

 


مواد رنگزاي طبيعي استفاده شده در فرآيند رنگرزي، ريشه طبيعي داشته و با توجه به منبع استخراج آن‌ها در سه گروه زير قرار دارند:

 


۱- آن‌هايي كه از مواد معدني به دست مي‌آيند، مثل خاك سرخ؛

۲- مواد رنگي به دست آمده از جانوران، مانند قرمزدانه و صدف فرفري؛

۳- رنگدانه‌هاي به دست آمده از ريشه، گل، برگ، ميوه و پوست نباتات. گياهان رنگزا نيز خود به سه دسته تقسيم مي‌شوند:

 


الف) گياهان رنگزاي بدون مازوج شامل روناس، اسپرك، نيل، چغندر، پوست پياز.

ب) گياهان رنگزاي با مازوج نظير پوست انار، بلوط (جفت)، پوست گردو، گزنه.

ج) گياهان رنگزاي غير مرسوم نظير زعفران، گنيما، شوند، لرگ و تيره سرخاب.

 


در ايران بيش از ۱۰۰ نوع رنگينه گياهي به ثبت رسيده كه از نظر ثبات از درجات مختلفي برخوردار است و بعضي از آن‌ها داراي ثبات كمي بوده و براي عوض كردن «شيد» رنگ‌هاي ديگر استفاده مي‌شوند.

 


هنر رنگرزي

 


دسته‌اي ديگر داراي رنگينه‌هايي با ثبات عالي و متوسط هستند و در رنگرزي سنتي نقش مؤثري دارند. «مهم‌ترين انواع رنگ‌هاي سنتي و طبيعي قالي ايران عبارتند از: اسپرك (زرد)، روناس (قرمز و قهوه اي)، قرمزدانه (قرمز)، نيل (آبي)، بَقَم (بنفش)، زعفران (زرد)، زردچوبه (زرد)، كاه (زرد)، گندل (زرد)، پوست گردو (خاكستر تا مشكي)، مازو (فيلي و موشي)، برگ مو (چمني و ليمويي)، وسمه (آبي)، آلبالو (قرمز)، توت قرمز (قرمز)، صدف ارغوان (قرمز)، گلسنگ (قرمز)، هليله (قهوه اي)، حنا (نارنجي و قهوه اي)، جفت (شتري)، سماق (خرمايي تا قهوه اي)، پوست انار (زرد تيره)، بزغنچ (خاكستري تا مشكي).»

 


رنگرزي هنري كهن و زيبا در چهارمحال و بختياري

گرچه از تاريخچه دقيق رنگرزي چهارمحال و بختياري اطلاعي در دست نيست، اما بر حسب سفرنامه‌ها و كتب قديمي، تاريخ رنگرزي در ايران به حدود ۵۰۰ سال قبل از ميلاد مي‌رسد.

 


از آنجا كه رنگرزي‌هاي استان معمولاً بر روي چيز‌هايي انجام مي‌گيرد كه از مواد فسادپذير مانند پشم تشكيل شده است، آثار به‎جامانده از گذشته‌هاي دور در اين زمينه، يا وجود ندارد يا اندك است.

 


در سفرنامه‌هاي مختلف، صحبت از قالي‌هاي سبز رنگ و فيروز‌ه‌اي در خانه‌هاي مناطق بختياري نشين در ايذه و ارجان به ميان آمده كه نشان دهنده قدمت بالاي سابقه هنر رنگرزي در چهارمحال و بختياري است.

 


رنگ عنصر جدايي ناپذير طبيعت است كه بيشتر مواد عالم از جاندار و بي جان، كم و بيش از آن بهره برده‌اند.

 


بسياري از اشيا و پديده‌ها از سنگ و آب و خاك تا گل‌ها و درختان و درخشش پر تلألو و خيال‌انگيز بال و پر پرندگان تا طلوع و غروب و رنگين كمان، با اشكال و جاذبه‌هاي رنگارنگ جلوه‌گر مي‌شود.

 


وجود نساجي و بافته‌هاي داري از گذشته‌هاي دور در استان، نقش رنگرزي و رنگ آميزي با استفاده از مواد موجود در طبيعت و پيوند ناگسستگي و جدايي ناپذير آن‌ها را نشان مي‌دهد.

 


هنر رنگرزي

 


‌مي‌توان گفت: شهرت جهاني قالي چالش‌تر و ديگر بافته‌هاي داري و نساجي چهارمحال و بختياري نيز مرهون رنگرزي هنر‌مندان اين منطقه مي‌باشد.

 


تا چند دهه قبل، هنر رنگرزي تنها منحصر به استادان، هنرمندان و پيشكسوتان اين رشته نبود، بلكه بيشتر بافندگان قالي و ساير دستبافت‌ها با اين هنر سنتي آشنايي كامل داشتند و ترجيح مي‌دادند رنگ‌هاي مورد نياز بافت را شخصاً تهيه و رنگ آميزي كنند و براي همين، تنوع و كيفيت برتر رنگ‌هاي به كار رفته، از ويژگي فرش چهارمحال مانند قالي‌هاي چالشتري، شهركردي، پيربلوطي، قهفرخي و ساماني قلمداد مي‌گردد.

 


با گذشت زمان و پيدايش تكنولوژي‌هاي نو و به علت تقاضاي بازار براي توليد بيشتر قالي، كارگاه‌هاي متمركز رنگرزي به وجود آمد و كم كم رنگرزي‌هاي خانگي جاي خود را به رنگرزي‌هاي كارگاهي كه قابليت افزايش كميت داشت، سپرد كه تا كنون هم ادامه دارد.

 


اما حفظ، احيا، پاسداشت و ترويج هنر‌ها و صنايع دستي بومي و سنتي و آثار ارزشمند و ماندگار تاريخي و فرهنگي و انتقال آن به نسل‌هاي بعد، از ضروريات جامعه و قوميت‌هاي مختلف در همه دوران‎هاست.

 


آثار، هنر‌ها و فرهنگ‌هايي كه به دليل برخاستن و ارتباط با آداب و رسوم و لايه‌هاي گوناگون زندگي و اعتقادات مردم و طبيعت و اقليم مناطق، همواره جذاب و شيرين و پرطرفدار است.

 


انتخاب رنگ در فرش يكي از مهمترين ويژگي‌هاي فرش بختياري است

اسكندر ملكپور رئيس شركت تعاوني فرش دستباف چهارمحال و بختياري هم با اشاره به تنوع بالاي فرش استان گفت: آفريده‌هاي چند صد روستاي چهارمحال و بختياري از نظر تنوع رنگ بي‌نظيراند.

 


او افزود: نوع و نحوه انتخاب رنگ در فرش‌هاي بختياري يكي از مهمترين ويژگي‌هاي شناخته شده در اين فرش هاست؛ نوع رنگ لاكي مورد استفاده و همچنين سبز خاص فرش‌هاي بختياري از مهمترين ويژگي رنگ‌هاي فرش اين استان است كه با ساير موارد مشابه در ديگر فرش‌هاي ايران تفاوت دارد.

 


هنر رنگرزي

 


آقاي سعيدي يكي از جامعه شناسان استان هم گفت: درگذشته زنان عشاير بختياري در اوقات خاص يا به هنگام جابه جايي سالانه (كوچ) گياهان رنگدار طبيعي را جمع آوري و خشك مي‌كردند و سپس با شناختي كه از خاصيت رنگ دهي آن‌ها داشتند؛ آن‌ها را در آب جوشانده و مايه رنگين آن‌ها را استخراج كرده و همراه با دندانه آب انار ترش مورد استفاده قرار مي‌دادند و رنگ‌هاي با ثباتي به دست مي‌آوردند؛ ولي در دوره حاضر متأسفانه رنگ‌هاي باثبات گياهي جاي خود را به رنگ‌هاي درخشان، ولي بي ثبات شيميايي داده است و قالي‌هاي قديمي تمام پشم به توليدات جديد داراي تاروپود نخي تبديل شده اند.

 


او معتقد است: اين روش رنگرزي باعث تندي رنگ‌هاي خامه شده است.

 


گرد فراموشي بر صنعت رنگرزي مي‌نشيند

اسكندر ملكپور رئيس شركت تعاوني فرش دستبافت استان هم با گلايه از نبود انگيزه استادكاران قديمي براي آموزش فنون رنگرزي اضافه كرد: تا ۱۵ سال قبل ۶۵ استادكار بنام و ماهر در حوزه رنگرزي فرش دستباف حضور داشتند كه امروز تعدادشان به كمتر از شش نفر رسيده است.

 


او با اشاره به فوت يا از كارافتادگي اكثر اين استادكاران افزود: متأسفانه استادكاران موجود هم تمايلي به آموزش تجربيات خود به نسل‌هاي امروز و از طرفي نسل‌هاي امروز هم تمايلي به يادگيري ندارند.

 


استادكاران رنگرزي

 


ملكپور به وجود فارغ التحصيلان رنگرزي دانشگاه‌ها اشاره كرد و گفت: بسياري از دانش آموختگان دانشگاه‌ها هم فقط به صورت تئوري آموزش ديده اند و تجربه عملي ندارند.

 


مسئولان براي حفظ و نگهداري از هنر رنگرزي تلاش كنند

سيدعلي عسگري ارجنكي رنگرز برتر چهارمحال و بختياري و معروف به پدر رنگ ايران اظهار كرد: از سن هشت سالگي در حرفه رنگرزي مشغول به فعاليت شدم.

 


او گفت: خامه‌هايي كه در كارگاه خود با رنگ‌هاي گياهي رنگ مي‌كنم به دليل بالا بودن ثبات رنگ به شهر‌هاي تبريز، همدان، اصفهان، ياسوج و نيشابور فرستاده مي‌شوند كه خوشبختانه تاكنون با استقبال خوبي همراه بوده است.

 


عسگري اضافه كرد: در حال حاضر تمامي رنگ‌هاي مربوط به خامه‌ها را با گياهاني از جمله پوست گردو، پوست بادام، برگ انگور، گياه گندل، گياه جاشير، اسپرك، نيل، روناس و برگ درخت توت و همچنين گل‌هاي فصلي تهيه مي‌كنم.

 


كارگاه رنگرزي

 


او با بيان اينكه طي اين سال‌ها با ورود به حرفه رنگرزي، ۴۰۰ نوع رنگ گياهي و ثابت با كد و شناسنامه به ثبت رسانده‌ام، ادامه داد: اكثر رنگ‌هاي توليد شده من با استقبال خوبي مواجه شده اند و تاكنون هيچ استادي در كشور نتوانسته اين تعداد رنگ را به ثبت برساند.

 


پدر رنگ ايران با تاكيد بر اينكه اين هنر قديمي بايد حفظ و نگهداري شود گفت: لازم است رايزني‌هايي با مسئولان دست‌اندركار و دانشگاه‌ها به منظور فراهم شدن آموزش و نگه‌داشتن اصالت فرش انجام شود.

 


او با اشاره به وجود دانشكده هنر در استان و معضل بيكاري افزود: سالانه تعداد زيادي دانشجو در رشته فرش از اين دانشگاه فارغ‌التحصيل مي‌شوند كه بيشتر به دروس تئوري پرداخته و كار عملي چنداني انجام نداده‌اند، حال با حمايت مسئولان و آموزش عملي به اين فارغ‌التحصيلان ميتوان زمينه اشتغال آنها را در استان فراهم آورد.

 


عسگري با اشاره به اينكه از رنگ‌ها مي‌توان در صنايع دستي براي توليد كيف، كفش و تزئينات و براي توليد گيوه استفاده كرد، خاطرنشان كرد: بسياري از شغل‌ها وابسته به اين صنعت هستند كه بايد حمايت لازم از اين صنعت مهم و كاربردي در استان صورت گيرد.

 


بافت سالانه ۲۰۰ هزار مترمربع فرش در چهارمحال و بختياري

عليرضا جيلان رئيس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختياري گفت: فرش چهارمحال و بختياري هم جنبه تجملاتي و هم جنبه كاربردي دارد و به علت ويژگي‌هاي خاص از جمله طرح و رنگ‌ها، گره‌هاي محكم و نوع مواد مصرفي كه در آن استفاده مي‌شود فروش خانگي و داخلي خود را حفظ كرده است.

 


او افزود: افزايش قيمت مواد و مصالح بافت فرش و محدوديت‌هاي ناشي از صادرات باعث شده است امسال فرش توليدي در استان كاهش يابد.

 


جيلان با بيان اينكه به طور متوسط سالانه ۲۰۰ هزار مترمربع فرش در اين استان بافته مي‌شود افزود: اين متراژ فرش در سال ۹۹ با كاهش چشمگيري همراه بوده است.

 


فرش دستباف

 


او با بيان اينكه ۱۰۰ بافنده فعال در استان وجود دارد اضافه كرد: از اين تعداد ۵۰ هزار بافنده به طور مستمر قالي مي‌‎بافند كه اگر هر كدام از اين بافندگان به طور ميانگين در طول سال چهار متر مربع قالي ببافند، ۲۰۰ هزار مترمربع فرش در استان بافته مي‌شود.

 


جيلان ادامه داد: امسال در حالي كه انتظار مي‌رفت با شيوع ويروس كرونا و كاهش فعاليت‌هاي بيرون از خانه، فرش‌بافي از رونق بيشتري برخوردار شود و بافندگان ساعات بيكاري بيشتري براي بافت فرش داشته باشند، اما گراني مصالح و افزايش هزينه‌هاي توليد بر اساس گزارش تعاوني‌هاي، بافت فرش در استان در مقايسه با سال‌هاي گذشته كاهش داشته است.

 


او با بيان اينكه ۸۰ درصد فرش توليدي در استان قابليت صادرات دارد گفت: محدوديت‌هاي صادرات نيز سبب شده تا بافندگان انگيزه‌اي براي بافت فرش نداشته باشند.

 


جيلان با اعلام اينكه از گردش مالي فرش صادراتي در استان آمار مشخصي موجود نيست افزود: از آنجا كه فرش استان با واسطه از طريق استان‌هاي ديگر صادر مي‌شود و گمرك تخصصي در استان وجود ندارد، آمار مشخصي در خصوص ميزان صادرات فرش توليدي در استان در دست نيست.

 


او همچنين با بيان اينكه در سال‌هاي گذشته فرش توليدي بافندگان به دو برابر قيمت در بازار‌هاي داخلي و خارجي به فروش مي‌رسيد، تصريح كرد: اين در حالي است كه امسال با افزايش قيمت مواد و مصالح، هزينه توليد فرش با قيمت عرضه آن در بازار تفاوت چنداني ندارد، از همين رو بافنده رغبتي براي توليد ندارد.

 


جيلان، ايجاد دهكده فرش را راهكاري براي رفع چالش‌هاي توليد فرش در استان برشمرد و گفت: با تكميل زنجيره توليد، هزينه‌ها به ميزان قابل توجهي كاهش مي‌يابد و در اين صورت بافندگان انگيزه بيشتري براي توليد فرش خواهند داشت.

 


چهارمحال و بختياري امروزه به قطب توليد رنگ‌هاي طبيعي فرش ايران تبديل شده و تا كنون بيش از يك هزار رنگ اصيل و طبيعي شناسايي شده در اين استان به ثبت رسيده است.

 


گليم و گبه، فرش، زيلو، جلوه‌اي خاص و منحصربه‌فرد مي‌بخشد. شهرت جهاني قالي چالش‌تر و ديگر بافته‌هاي داري و نساجي استان موهون رنگرزي هنرمندان اين هنر سنتي محسوب مي‌شود.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۹ مهر ۱۴۰۰ساعت: ۱۱:۴۲:۵۱ توسط:onlinetabliq موضوع: نظرات (0)

رنگرزي، هنري كهن و زيبا در چهارمحال و بختياري/ رنگ‌هايي كه به فرش خانه شما جان مي‌بخشند

رنگرزي، هنري كهن و زيبا در چهارمحال و بختياري/ رنگ‌هايي كه به فرش خانه شما جان مي‌بخشند

 


قاليشويي شهرك آزادي

در صنعت قالي بافي هنر رنگرزي اهميتي تقريباً يكسان با طراحي و بافندگي دارد و اصولاً بدون وجود رنگ نقشي آفريده نمي‌شود....

 


قاليشويي فرجام

در صنعت قالي بافي هنر رنگرزي اهميتي تقريباً يكسان با طراحي و بافندگي دارد و اصولاً بدون وجود رنگ نقشي آفريده نمي‌شود.

به گزارش بصيرآنلاين، هنر ايران، سراسر پر از ظرافت‌هايي است كه بخش اعظم آن در صنعت فرش به ظهور رسيده است. از اين ميان فرش دستبافت ايران با نقش و نگار‌هاي رنگارنگ و زيبايش، در جهان زبانزد شده است.

 


اما آن چه فرش را به اين جايگاه رسانده دست‌هاي رنگرزاني است كه با رنگ‌هاي زيبا و اصيل و حساب شده جلوه‌گاه هنر اصيل اين مرز و بوم و درحقيقت پايه‌گذاران تمدن ايراني بوده‌اند، تاجايي‌كه مي‌توان ادعا كرد صنعت فرش‌بافي هم‌زاد ايران و ايراني است.

 


بنابراين يكي از علل مرغوبيت و معروفيت قالي ايران، زيبايي و دوام رنگ‌هاي آن است كه با رنگرزي طبيعي سنتي حاصل شده است، رنگ‌هايي كه حاصل دست‌هاي مردان هنرمندي است كه سال‌ها هنر خود را در رنگ‌آميزي الياف و خامه‌هاي فرش صرف كرده‌اند.

 


رنگ رنگرزي فرش را به طور قطع مي‌توان يكي از مهمترين گزينه‌هايي معرفي كرد كه قادر است زيبايي و جلوه خاصي به فرش‌هاي دستباف ببخشد.

 


اصول تقسيم بندي انواع رنگ‌ها در رنگرزي بسيار متفاوت است، از خواص و ساختمان اصلي رنگ‌ها گرفته تا نوع مصرف آن‌ها براي محصولات مختلف از پارچه، لباس، نخ و چرم گرفته تا خامه‌هاي استفاده شده در بافت قالي.

 


در صنعت قالي بافي هنر رنگرزي اهميتي تقريباً يكسان با طراحي و بافندگي دارد و اصولاً بدون وجود رنگ نقشي آفريده نمي‌شود.

 


رنگرزي هنري كهن و زيبا در چهارمحال و بختياري/ رنگ‌هايي كه به فرش خانه شما جان مي‌بخشند

 


علم رنگرزي در گذشته بسيار پيچيده بود و رموز آن هميشه در خانواده‌هاي رنگرز باقي مي‌ماند و كمتر كسي مي‌توانست از اسرار آن آگاهي يابد.

 


هر رنگرز با به كار بردن شيوه‌هاي مخصوص به خود رنگ‌هايي با توناليته‌هاي مشخص را توليد مي‌كند كه مشابه آن‌ها را تقريباً در ساير كارگاه‌ها نمي‌توان يافت به همين دليل رنگ يكي از عوامل تشخيص بافت‌هاي مناطق مختلف است.

 


قدمت رنگرزي

گفته مي‌شود پس از اين كه انسان با كشاورزي و دامپروري به امرار معاش پرداخت، به استفاده از پشم گوسفندان به عنوان زير انداز روي آورد. نمدبافي و نمدسازي حاصل اين دوران بود كه پشم‌ها را بدون نقش و نگاره، به صورتي كه قابل استفاده باشد در مي‌آوردند.

 


كم كم رنگ پردازي در پشم و الياف مورد توجه انسان قرار گرفت و به تدريج حرفه‌اي به عنوان رنگرزي ايجاد شد. از اين رو بيراه نيست اگر اين پيشه را به عنوان يكي از كهن‌ترين شغل‌هاي بشري در نظر بگيريم.

 


قديمي‌ترين اسناد مربوط به رنگرزي متعلق به ۲۵۰۰ سال قبل از ميلاد مسيح است. در آن زمان رنگرز‌ها كالا‌هاي ابريشمي خود را به رنگ‌هاي مختلف رنگرزي مي‌كردند، از اين اسناد تاريخي مي‌توان نتيجه گرفت كه رنگرزي در آن موقع يك فعاليت متداول بوده است.

 


حرفه‌اي پر رمز و راز

در گذشته رنگرزي شغلي بود كه در خانواده‌هاي خاصي نسل به نسل منتقل مي‌شد و اصرار و فوت و فن‌هاي آن به خاطر حفظ مزيت‌ها در رقابت با ديگران فاش نمي‌شد. به طوري كه هر رنگرز با به كار بردن شيوه‌هاي مخصوص خود، رنگ‌هايي با تناليته‌هاي مشخص را توليد مي‌كرد و مشابه آن در كارگاه‌هاي رنگرزي ديگر يافت نمي‌شد. از اين رو تشخيص نوع رنگ يكي از راه‌هاي تشخيص بافت‌هاي مناطق مختلف است.

 


رنگزا‌ها به دو دسته طبيعي و شيميايي، تقسيم مي‌شوند، و گروه سوم با تركيب رنگ‌هاي طبيعي و شيميايي ساخته مي‌شود.

 


هنر رنگرزي

 


مواد رنگزاي طبيعي استفاده شده در فرآيند رنگرزي، ريشه طبيعي داشته و با توجه به منبع استخراج آن‌ها در سه گروه زير قرار دارند:

 


۱- آن‌هايي كه از مواد معدني به دست مي‌آيند، مثل خاك سرخ؛

۲- مواد رنگي به دست آمده از جانوران، مانند قرمزدانه و صدف فرفري؛

۳- رنگدانه‌هاي به دست آمده از ريشه، گل، برگ، ميوه و پوست نباتات. گياهان رنگزا نيز خود به سه دسته تقسيم مي‌شوند:

 


الف) گياهان رنگزاي بدون مازوج شامل روناس، اسپرك، نيل، چغندر، پوست پياز.

ب) گياهان رنگزاي با مازوج نظير پوست انار، بلوط (جفت)، پوست گردو، گزنه.

ج) گياهان رنگزاي غير مرسوم نظير زعفران، گنيما، شوند، لرگ و تيره سرخاب.

 


در ايران بيش از ۱۰۰ نوع رنگينه گياهي به ثبت رسيده كه از نظر ثبات از درجات مختلفي برخوردار است و بعضي از آن‌ها داراي ثبات كمي بوده و براي عوض كردن «شيد» رنگ‌هاي ديگر استفاده مي‌شوند.

 


هنر رنگرزي

 


دسته‌اي ديگر داراي رنگينه‌هايي با ثبات عالي و متوسط هستند و در رنگرزي سنتي نقش مؤثري دارند. «مهم‌ترين انواع رنگ‌هاي سنتي و طبيعي قالي ايران عبارتند از: اسپرك (زرد)، روناس (قرمز و قهوه اي)، قرمزدانه (قرمز)، نيل (آبي)، بَقَم (بنفش)، زعفران (زرد)، زردچوبه (زرد)، كاه (زرد)، گندل (زرد)، پوست گردو (خاكستر تا مشكي)، مازو (فيلي و موشي)، برگ مو (چمني و ليمويي)، وسمه (آبي)، آلبالو (قرمز)، توت قرمز (قرمز)، صدف ارغوان (قرمز)، گلسنگ (قرمز)، هليله (قهوه اي)، حنا (نارنجي و قهوه اي)، جفت (شتري)، سماق (خرمايي تا قهوه اي)، پوست انار (زرد تيره)، بزغنچ (خاكستري تا مشكي).»

 


رنگرزي هنري كهن و زيبا در چهارمحال و بختياري

گرچه از تاريخچه دقيق رنگرزي چهارمحال و بختياري اطلاعي در دست نيست، اما بر حسب سفرنامه‌ها و كتب قديمي، تاريخ رنگرزي در ايران به حدود ۵۰۰ سال قبل از ميلاد مي‌رسد.

 


از آنجا كه رنگرزي‌هاي استان معمولاً بر روي چيز‌هايي انجام مي‌گيرد كه از مواد فسادپذير مانند پشم تشكيل شده است، آثار به‎جامانده از گذشته‌هاي دور در اين زمينه، يا وجود ندارد يا اندك است.

 


در سفرنامه‌هاي مختلف، صحبت از قالي‌هاي سبز رنگ و فيروز‌ه‌اي در خانه‌هاي مناطق بختياري نشين در ايذه و ارجان به ميان آمده كه نشان دهنده قدمت بالاي سابقه هنر رنگرزي در چهارمحال و بختياري است.

 


رنگ عنصر جدايي ناپذير طبيعت است كه بيشتر مواد عالم از جاندار و بي جان، كم و بيش از آن بهره برده‌اند.

 


بسياري از اشيا و پديده‌ها از سنگ و آب و خاك تا گل‌ها و درختان و درخشش پر تلألو و خيال‌انگيز بال و پر پرندگان تا طلوع و غروب و رنگين كمان، با اشكال و جاذبه‌هاي رنگارنگ جلوه‌گر مي‌شود.

 


وجود نساجي و بافته‌هاي داري از گذشته‌هاي دور در استان، نقش رنگرزي و رنگ آميزي با استفاده از مواد موجود در طبيعت و پيوند ناگسستگي و جدايي ناپذير آن‌ها را نشان مي‌دهد.

 


هنر رنگرزي

 


‌مي‌توان گفت: شهرت جهاني قالي چالش‌تر و ديگر بافته‌هاي داري و نساجي چهارمحال و بختياري نيز مرهون رنگرزي هنر‌مندان اين منطقه مي‌باشد.

 


تا چند دهه قبل، هنر رنگرزي تنها منحصر به استادان، هنرمندان و پيشكسوتان اين رشته نبود، بلكه بيشتر بافندگان قالي و ساير دستبافت‌ها با اين هنر سنتي آشنايي كامل داشتند و ترجيح مي‌دادند رنگ‌هاي مورد نياز بافت را شخصاً تهيه و رنگ آميزي كنند و براي همين، تنوع و كيفيت برتر رنگ‌هاي به كار رفته، از ويژگي فرش چهارمحال مانند قالي‌هاي چالشتري، شهركردي، پيربلوطي، قهفرخي و ساماني قلمداد مي‌گردد.

 


با گذشت زمان و پيدايش تكنولوژي‌هاي نو و به علت تقاضاي بازار براي توليد بيشتر قالي، كارگاه‌هاي متمركز رنگرزي به وجود آمد و كم كم رنگرزي‌هاي خانگي جاي خود را به رنگرزي‌هاي كارگاهي كه قابليت افزايش كميت داشت، سپرد كه تا كنون هم ادامه دارد.

 


اما حفظ، احيا، پاسداشت و ترويج هنر‌ها و صنايع دستي بومي و سنتي و آثار ارزشمند و ماندگار تاريخي و فرهنگي و انتقال آن به نسل‌هاي بعد، از ضروريات جامعه و قوميت‌هاي مختلف در همه دوران‎هاست.

 


آثار، هنر‌ها و فرهنگ‌هايي كه به دليل برخاستن و ارتباط با آداب و رسوم و لايه‌هاي گوناگون زندگي و اعتقادات مردم و طبيعت و اقليم مناطق، همواره جذاب و شيرين و پرطرفدار است.

 


انتخاب رنگ در فرش يكي از مهمترين ويژگي‌هاي فرش بختياري است

اسكندر ملكپور رئيس شركت تعاوني فرش دستباف چهارمحال و بختياري هم با اشاره به تنوع بالاي فرش استان گفت: آفريده‌هاي چند صد روستاي چهارمحال و بختياري از نظر تنوع رنگ بي‌نظيراند.

 


او افزود: نوع و نحوه انتخاب رنگ در فرش‌هاي بختياري يكي از مهمترين ويژگي‌هاي شناخته شده در اين فرش هاست؛ نوع رنگ لاكي مورد استفاده و همچنين سبز خاص فرش‌هاي بختياري از مهمترين ويژگي رنگ‌هاي فرش اين استان است كه با ساير موارد مشابه در ديگر فرش‌هاي ايران تفاوت دارد.

 


هنر رنگرزي

 


آقاي سعيدي يكي از جامعه شناسان استان هم گفت: درگذشته زنان عشاير بختياري در اوقات خاص يا به هنگام جابه جايي سالانه (كوچ) گياهان رنگدار طبيعي را جمع آوري و خشك مي‌كردند و سپس با شناختي كه از خاصيت رنگ دهي آن‌ها داشتند؛ آن‌ها را در آب جوشانده و مايه رنگين آن‌ها را استخراج كرده و همراه با دندانه آب انار ترش مورد استفاده قرار مي‌دادند و رنگ‌هاي با ثباتي به دست مي‌آوردند؛ ولي در دوره حاضر متأسفانه رنگ‌هاي باثبات گياهي جاي خود را به رنگ‌هاي درخشان، ولي بي ثبات شيميايي داده است و قالي‌هاي قديمي تمام پشم به توليدات جديد داراي تاروپود نخي تبديل شده اند.

 


او معتقد است: اين روش رنگرزي باعث تندي رنگ‌هاي خامه شده است.

 


گرد فراموشي بر صنعت رنگرزي مي‌نشيند

اسكندر ملكپور رئيس شركت تعاوني فرش دستبافت استان هم با گلايه از نبود انگيزه استادكاران قديمي براي آموزش فنون رنگرزي اضافه كرد: تا ۱۵ سال قبل ۶۵ استادكار بنام و ماهر در حوزه رنگرزي فرش دستباف حضور داشتند كه امروز تعدادشان به كمتر از شش نفر رسيده است.

 


او با اشاره به فوت يا از كارافتادگي اكثر اين استادكاران افزود: متأسفانه استادكاران موجود هم تمايلي به آموزش تجربيات خود به نسل‌هاي امروز و از طرفي نسل‌هاي امروز هم تمايلي به يادگيري ندارند.

 


استادكاران رنگرزي

 


ملكپور به وجود فارغ التحصيلان رنگرزي دانشگاه‌ها اشاره كرد و گفت: بسياري از دانش آموختگان دانشگاه‌ها هم فقط به صورت تئوري آموزش ديده اند و تجربه عملي ندارند.

 


مسئولان براي حفظ و نگهداري از هنر رنگرزي تلاش كنند

سيدعلي عسگري ارجنكي رنگرز برتر چهارمحال و بختياري و معروف به پدر رنگ ايران اظهار كرد: از سن هشت سالگي در حرفه رنگرزي مشغول به فعاليت شدم.

 


او گفت: خامه‌هايي كه در كارگاه خود با رنگ‌هاي گياهي رنگ مي‌كنم به دليل بالا بودن ثبات رنگ به شهر‌هاي تبريز، همدان، اصفهان، ياسوج و نيشابور فرستاده مي‌شوند كه خوشبختانه تاكنون با استقبال خوبي همراه بوده است.

 


عسگري اضافه كرد: در حال حاضر تمامي رنگ‌هاي مربوط به خامه‌ها را با گياهاني از جمله پوست گردو، پوست بادام، برگ انگور، گياه گندل، گياه جاشير، اسپرك، نيل، روناس و برگ درخت توت و همچنين گل‌هاي فصلي تهيه مي‌كنم.

 


كارگاه رنگرزي

 


او با بيان اينكه طي اين سال‌ها با ورود به حرفه رنگرزي، ۴۰۰ نوع رنگ گياهي و ثابت با كد و شناسنامه به ثبت رسانده‌ام، ادامه داد: اكثر رنگ‌هاي توليد شده من با استقبال خوبي مواجه شده اند و تاكنون هيچ استادي در كشور نتوانسته اين تعداد رنگ را به ثبت برساند.

 


پدر رنگ ايران با تاكيد بر اينكه اين هنر قديمي بايد حفظ و نگهداري شود گفت: لازم است رايزني‌هايي با مسئولان دست‌اندركار و دانشگاه‌ها به منظور فراهم شدن آموزش و نگه‌داشتن اصالت فرش انجام شود.

 


او با اشاره به وجود دانشكده هنر در استان و معضل بيكاري افزود: سالانه تعداد زيادي دانشجو در رشته فرش از اين دانشگاه فارغ‌التحصيل مي‌شوند كه بيشتر به دروس تئوري پرداخته و كار عملي چنداني انجام نداده‌اند، حال با حمايت مسئولان و آموزش عملي به اين فارغ‌التحصيلان ميتوان زمينه اشتغال آنها را در استان فراهم آورد.

 


عسگري با اشاره به اينكه از رنگ‌ها مي‌توان در صنايع دستي براي توليد كيف، كفش و تزئينات و براي توليد گيوه استفاده كرد، خاطرنشان كرد: بسياري از شغل‌ها وابسته به اين صنعت هستند كه بايد حمايت لازم از اين صنعت مهم و كاربردي در استان صورت گيرد.

 


بافت سالانه ۲۰۰ هزار مترمربع فرش در چهارمحال و بختياري

عليرضا جيلان رئيس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختياري گفت: فرش چهارمحال و بختياري هم جنبه تجملاتي و هم جنبه كاربردي دارد و به علت ويژگي‌هاي خاص از جمله طرح و رنگ‌ها، گره‌هاي محكم و نوع مواد مصرفي كه در آن استفاده مي‌شود فروش خانگي و داخلي خود را حفظ كرده است.

 


او افزود: افزايش قيمت مواد و مصالح بافت فرش و محدوديت‌هاي ناشي از صادرات باعث شده است امسال فرش توليدي در استان كاهش يابد.

 


جيلان با بيان اينكه به طور متوسط سالانه ۲۰۰ هزار مترمربع فرش در اين استان بافته مي‌شود افزود: اين متراژ فرش در سال ۹۹ با كاهش چشمگيري همراه بوده است.

 


فرش دستباف

 


او با بيان اينكه ۱۰۰ بافنده فعال در استان وجود دارد اضافه كرد: از اين تعداد ۵۰ هزار بافنده به طور مستمر قالي مي‌‎بافند كه اگر هر كدام از اين بافندگان به طور ميانگين در طول سال چهار متر مربع قالي ببافند، ۲۰۰ هزار مترمربع فرش در استان بافته مي‌شود.

 


جيلان ادامه داد: امسال در حالي كه انتظار مي‌رفت با شيوع ويروس كرونا و كاهش فعاليت‌هاي بيرون از خانه، فرش‌بافي از رونق بيشتري برخوردار شود و بافندگان ساعات بيكاري بيشتري براي بافت فرش داشته باشند، اما گراني مصالح و افزايش هزينه‌هاي توليد بر اساس گزارش تعاوني‌هاي، بافت فرش در استان در مقايسه با سال‌هاي گذشته كاهش داشته است.

 


او با بيان اينكه ۸۰ درصد فرش توليدي در استان قابليت صادرات دارد گفت: محدوديت‌هاي صادرات نيز سبب شده تا بافندگان انگيزه‌اي براي بافت فرش نداشته باشند.

 


جيلان با اعلام اينكه از گردش مالي فرش صادراتي در استان آمار مشخصي موجود نيست افزود: از آنجا كه فرش استان با واسطه از طريق استان‌هاي ديگر صادر مي‌شود و گمرك تخصصي در استان وجود ندارد، آمار مشخصي در خصوص ميزان صادرات فرش توليدي در استان در دست نيست.

 


او همچنين با بيان اينكه در سال‌هاي گذشته فرش توليدي بافندگان به دو برابر قيمت در بازار‌هاي داخلي و خارجي به فروش مي‌رسيد، تصريح كرد: اين در حالي است كه امسال با افزايش قيمت مواد و مصالح، هزينه توليد فرش با قيمت عرضه آن در بازار تفاوت چنداني ندارد، از همين رو بافنده رغبتي براي توليد ندارد.

 


جيلان، ايجاد دهكده فرش را راهكاري براي رفع چالش‌هاي توليد فرش در استان برشمرد و گفت: با تكميل زنجيره توليد، هزينه‌ها به ميزان قابل توجهي كاهش مي‌يابد و در اين صورت بافندگان انگيزه بيشتري براي توليد فرش خواهند داشت.

 


چهارمحال و بختياري امروزه به قطب توليد رنگ‌هاي طبيعي فرش ايران تبديل شده و تا كنون بيش از يك هزار رنگ اصيل و طبيعي شناسايي شده در اين استان به ثبت رسيده است.

 


گليم و گبه، فرش، زيلو، جلوه‌اي خاص و منحصربه‌فرد مي‌بخشد. شهرت جهاني قالي چالش‌تر و ديگر بافته‌هاي داري و نساجي استان موهون رنگرزي هنرمندان اين هنر سنتي محسوب مي‌شود.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۹ مهر ۱۴۰۰ساعت: ۱۱:۴۲:۵۰ توسط:onlinetabliq موضوع: نظرات (0)

چگونه لكه سس گوجه فرنگي خشك شده را از فرش پاك كنيم؟

چگونه لكه سس گوجه فرنگي خشك شده را از فرش پاك كنيم؟

 


قاليشويي شمال تهران

استفاده از خدمات قاليشويي هاي حرفه اي، يكي از روش هاي ساده و البته مقرون به صرفه براي از بين بردن انواع لكه هاي فرش است. فرش هاي شما در قاليشويي، به كمك دستگاه هاي تمام اتوماتيك و مواد شوينده استاندارد و درجه ي شستشو داده مي شوند.

 


رنگبرداري فرش دستباف

به گزارش «خبرنامه دانشجويان ايران»، اقدام سريع براي پاك كردن انواع لكه هاي فرش، مهم ترين قدم شماست. لكه هاي سس گوجه فرنگي نيز از اين قاعده مستثني نبوده و نيازمند اقدامي سريع براي پاك كردن هستند. بنابراين چه سس گوجه فرنگي از دست كودك ريخته شده و متوجه نشده ايد و يا آن كه پس از ميهماني، متوجه ريختن لكه سس قرمز بر روي فرش شده ايد، نگران نباشيد. با كمك روش هاي زير، همچنان مي توانيد به راحتي لكه را از فرش پاك كنيد.

 


اگر لكه خيلي خشك شده است، آن را مجددا احيا كنيد

ابتدا يك دستمال سفيد و تميز برداريد و با آب سرد كمي خيس كنيد. تا حد ممكن لكه را به كمك اين دستمال تميز كنيد. دقت كنيد كه دستمال هاي طرح دار، ممكن است باعث رنگ گرفتن فرش شوند. بنابراين بهتر است حتما از دستمال سفيد تميز استفاده كنيد. ترجيحا از دستمالي استفاده كنيد كه ديگر نيازي به آن نداريد.

 


مي توانيد به كمك يك قاشق، مقدار كمي آب سرد را بر روي لكه سس قرمز خشك شده فرش بريزيد. پس از آن، به كمك يك قاشق يا كاردك يا چاقوي كره خوري، سس را از فرش خارج كنيد. سپس به كمك يك دستمال، محل را پاك كنيد. دقت داشته باشيد كه فرش را بيش از حد خيس نكنيد و تنها مقدار كمي آب بر روي لكه بريزيد. همچنين لكه را از خارج به داخل تميز كنيد تا لكه پخش نشود.

 


در صورتي كه لكه به قدري خشك است كه با مرطوب كردن نيز احيا نشد، مي توانيد روي خدمات قاليشويي محدوده مرزداران حساب كنيد.

 


از نوشابه هاي رژيمي كمك بگيريد

نوشابه هاي رژيمي فاقد قندها و رنگ هاي موجود در نوشابه هاي طعم دار هستند و بنابراين فرش را چسبناك نخواهند كرد كه مورچه ها را به خود جذب كند.

 


براي پاك كردن لكه سس گوجه فرنگي به كمك نوشابه هاي رژيمي، ابتدا نوشابه را بر روي لكه بريزيد تا كاملا لكه را پوشش دهد. (دقت كنيد كه از ريختن مقدار زيادي نوشابه روي فرش خودداري كنيد) بعد از 1 تا 2 دقيقه لكه را با يك اسفنج كمي مرطوب شده يا پارچه سفيد جاذب پاك كنيد.

 

 

 

از جوش شيرين استفاده كنيد

جوش شيرين يكي ديگر از مواد موثر براي از بين بردن لكه هاي گوجه فرنگي از روي فرش است. پس از آن كه نوشابه هاي رژيمي را امتحان كرديد و نتيجه نگرفتيد، مي توانيد از جوش شيرين استفاده كنيد.

 


يك قاشق مرباخوري جوش شيرين را با يك فنجان آب سرد و يك قاشق مايع ظرفشويي تركيب كنيد. يك دستمال تميز برداريد و به كمك محلول تهيه شده، محل لكه را تميز كنيد. هنگام لكه گيري، لكه را از لبه هاي بيروني به سمت مركز تميز كنيد تا از پخش شدن آن جلوگيري شود. اين مرحله را تا جايي تكرار كنيد كه لكه كاملا پاك شود.

 


در انتها، براي از بين بردن كاملا جوش شيرين و مايع ظرفشويي از فرش، يك پارچه سفيد و تميز مرطوب شده برداريد و محل را تميز كنيد. چنانچه فكر مي كنيد الياف فرش شما حساس است و با جوش شيرين صدمه مي بيند، بهتر است لكه بري را به قاليشويي خليج فارس واگذار نماييد.

 


پراكسيد هيدروژن

اگر بعد از امتحان روش هاي ديگر، هنوز مقداري از لكه سس گوجه بر روي فرش باقي مانده است، مي توانيد پراكسيد هيدروژن را نيز امتحان كنيد.

 


1 قسمت پراكسيد را با 3 قسمت آب سرد مخلوط كنيد و سپس آن را بر روي لكه بريزيد. به ياد داشته باشيد كه از محلول آماده شده فقط براي پوشاندن ناحيه لكه دار استفاده كنيد و بيش از اندازه بر روي فرش نريزيد. يك حوله سفيد را تا كنيد و روي محلول قرار دهيد. اجازه دهيد پراكسيد هيدروژن 30 دقيقه يا بيشتر بر روي لكه بماند.

 


قرار دادن حوله بر روي پراكسيد هيدروژن، از تابش نور كه احتمالا باعث سفيد شدن فرش مي شود، جلوگيري مي كند. با اين حال بهتر است هر چند دقيقه يك بار لكه را بررسي كنيد تا مطمئن شويد مايع، رنگ فرش را تغيير نمي دهد. همچنين مي توانيد پيش از پاك كردن لكه با پراكسيد هيدروژن، ابتدا از اين محلول، روي يك قسمت خارج از ديد فرش (مثلا فرش زير مبل يا گوشه ها) امتحان كنيد و مطمئن شويد كه رنگ فرش را تغيير نمي دهد.

 


پس از آن كه لكه را با پراكسيد هيدروژن تميز نموديد، محل را با آب سرد و يك پارچه تميز، كاملا پاك كنيد. اين كار را تا جايي كه پراكسيد هيدروژن كاملا از فرش خارج شود، ادامه دهيد.

 


در نهايت به كمك يك حوله يا چند دستمال تميز، مابقي آب را از فرش خارج كنيد. به ياد داشته باشيد كه اگر فرش كاملا خشك نشود، احتمال كپك زدن و پوسيدگي آن وجود دارد.

 


در صورتي كه با وجود انجام دادن تمام مراحل فوق، لكه سس گوجه فرنگي هنوز بر روي فرش وجود دارد، مي توانيد از خدمات قاليشويي شادآباد استفاده نماييد.

 

 

 

 


استفاده از خدمات قاليشويي هاي حرفه اي، يكي از روش هاي ساده و البته مقرون به صرفه براي از بين بردن انواع لكه هاي فرش است. فرش هاي شما در قاليشويي، به كمك دستگاه هاي تمام اتوماتيك و مواد شوينده استاندارد و درجه ي شستشو داده مي شوند.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۸ مهر ۱۴۰۰ساعت: ۰۲:۱۹:۲۹ توسط:onlinetabliq موضوع: نظرات (0)

چرخ خياطي استوك ژانومه در بازار به عنوان كالاي نو فروخته مي‌شود

چرخ خياطي استوك ژانومه در بازار به عنوان كالاي نو فروخته مي‌شود

 


 

آموزشگاه آنلاين خياطي

رئيس اتحاديه ماشين آلات دوخت و بافت (چرخ خياطي) تهران با اعلام اينكه چرخ خياطي‌هاي استوك با برند ژانومه در بازار مشكلات فراواني را براي مصرف كننده ايجاد كرده است، گفت: اگر كل دنيا را هم بگرديد قطعه يدك اين كالا‌ها را پيدا نخواهيد كرد.

قاليشويي تهرانپارس

 


چرخ خياطي استوك ژانومه در بازار به عنوان كالاي نو فروخته مي‌شود

 

 

 

اقتصاد ۲۴ - عباس منزوي اظهار داشت: چرخ خياطي‌هاي استوك با برند ژانومه كه ديگر استفاده نمي‌شود توسط برخي با قيمت خيلي پايين خريداري و از دبي به بندرعباس، گناوه و... به داخل ايران منتقل و به مصرف كننده به عنوان چرخ خياطي نو فروخته مي‌شود.

 


وي ادامه داد: چرخ خياطي‌هاي استوك ژانومه معضل اصلي را براي مصرف كننده و خانه‌دار ايجاد ميكند. متاسفانه وزارت صمت تصميم گرفت اين كالا‌ها وارد كشور شود و بخش زيادي نيز به صورت قاچاق وارد مي‌شوند.

 


منزوي عنوان كرد: در جلسه‌اي كه به همين منظور در وزارت صمت برگزار شد شخصا به اين تصميم اعتراض كردم، اما حرف من را كه متخصص اين حوزه هستم، قبول نكردند.

 


ايشان خاطرنشان كرد: مصرف كننده‌اي كه كالاي استوك خريداري ميكند بايد بداند قطعه يدكي كالايي كه خريد كرده وجود ندارد، چراكه مدل‌هاي چرخ خياطي استوك سال‌هاست كه ديگر توليد نميشوند و اگر كل دنيا را هم بگردد قطعه يدكي آن را پيدا نخواهد كرد.

 


چرخ خياطي‌هاي ژانومه كه در بازار عرضه مي‌شوند هم قاچاق بوده و هم استوك (كاركرده و دست دوم) هستند.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۷ مهر ۱۴۰۰ساعت: ۰۶:۱۱:۳۴ توسط:onlinetabliq موضوع: نظرات (0)

شخصيت شناسي جالب بر اساس تاريخ تولد

شخصيت شناسي جالب بر اساس تاريخ تولد

 


تم تولد تهران

به گزارش گروه وبگردي باشگاه خبرنگاران جوان، اگر كمي جست و جو كنيد، احتمالاً به نتيجه ميرسيد كه محتواي اموزشي فراوان و مطالب متنوعي در زمينه‌ي شخصيت شناسي وجود دارند: شخصيت شناسي از روي اسم، شخصيت شناسي از روي سال تولد، شخصيت شناسي از روي قد، شخصيت شناسي از روي ماه تولد، فال شخصيت شناسي، شخصيت شناسي ماه تولد، شخصيت شناسي از روي اسم، خصوصيات روز و ماه تولد و…. اما اين‌بار گزارشي متفاوت از شخصيت شناسي براي شما عزيزان در نظر گرفته ايم.

 


روان شناسان شخصيتي اعتقاد دارند كه شماره تولد، شما را از آن شخصيت شناسي از روي تاريخ تولد – تست روانشناسي چيزي كه مي‌خواهيد باشيد دور نمي‌كند، بلكه مانند رنگي است كه نوع آن و زيبايي اش براي افراد مختلف متفاوت است. به مثال زير توجه كنيد:

 


فرض مي‌كنيم كه شما متولد ۲۹ ارديبهشت ۱۳۶۴ هستيد. ارديبهشت ماه دوم سال است پس:

 


۹=۱+۸=۱۸=۵+۹+۳+۱=۱۳۹۵=۱۳۶۴+۲+۲۹

 


شماره تولد ۹ است و اكنون مي‌توانيد آنچه راكه مربوط به اين شماره است با خود مطابقت دهيد.

 


تفسير اعداد:

 


۱- خالق و مبتكر:

 


'يك'‌ها پايه و اساس زندگي هستند. مدام عقيده‌هاي تازه و بديع دارند و اين شرايط در آن‌ها طبيعي است. مدام دوست دارند تمامي كار‌ها و مسايل بر حول محوري كه آن‌ها مي‌گويند و تعيين مي‌كنند در گردش باشد و، زيرا مبتكر هستند، گاهي خود خواه مي‌شوند. با اين حال' يك'‌ها به شدت صادق و وفادارند و به خوبي مهارت‌هاي سياسي را ياد ميگيرند. مدام دوست دارند حرف اول را بزنند و غالبا رهبر و فرمانده هستند، زيرا عاشق اين هستند كه' بهترين' باشند. در استخدام خود بودن و براي خويش كار كردن بزرگ‌ترين كمك به آنهاست، ولي بايد ياد بگيرند عقيده‌هاي افراد ديگر ممكن است بهتر باشد و بايد با رويي گشوده آن‌ها را هم بشنوند.

 


۲- پيام آور صلح:

 


'دو'‌ها سياست مدار به دنيا مي‌آيند! از احتياج افراد ديگر خبر دارند و غالبا قبل از سايرين به آن‌ها فكر مي‌كنند. اصلاً تنهايي را دوست ندارند. دوستي و همراهي با افراد ديگر براي شان بسيار مهم است و ميتواند آن‌ها را به موفقيت در زندگي رهنمود سازد. اما از سوي ديگر، اگر در دوستي با كسي حس ناراحتي كنند ترجيح ميدهند تنها باشند. از آنجايي كه ذاتا خجول هستند بايد در تقويت اعتماد به نفس خويش سعي كنند و با استفاده از لحظه‌ها و فرصت‌ها آن‌ها را از دست ندهند.

 


۳- قلب تپنده زندگي:

 


'سه'‌ها ايده آليست هستند، بسيار فعال، اجتماعي، جذاب، رمانتيك وبسيار صبور و پر تحمل. خيلي كار‌ها را با هم آغاز مي‌كنند، ولي تمامي آن‌ها را پيگيري نمي‌كنند. دوست دارند كه افراد ديگر شاد باشند و براي اين كار تمام سعي خويش رابه كار مي‌گيرند. بسيار محبوب اجتماعي و ايده آليست هستند، ولي بايد ياد بگيرند كه دنيا را از ديد واقعگرايايه تري هم ببينند.

 


۴- محافظه كار:

 


' چهار'‌ها بسيار زودرنج و سنتي هستند. آن‌ها عاشق كار‌هاي روزانه، روتين و پيرو نظم و انضباط هستند و تنها زماني وارد عمل ميشوند كه دقيقا بدانند چه كاري بايد انجام دهند. به سختي كار و سعي مي‌كنند. عاشق طبيعت و محيط خارج از خانه هستند. بسيار مقاوم و با پشتكار هستند. ولي بايد ياد بگيرند كه انعطاف پذيري بيشتري داشته و با خويش مهربانتر باشند.

 


۵- ناهماهنگ با جماعت:

 


' پنج'‌ها جهانگرد هستند و كنجكاوي ذاتي، خطر پذيري و شوق سيري ناپذير آن‌ها به جهان هستي و ديدن محيط پيرامون خويش، غالبا براي شان درد سر ساز مي‌شود. آن‌ها عاشق تنوع هستند ودوست ندارند مانند درخت در يك جا ثابت بمانند. تمام دنيا مدرسه آنهاست و در هر موقعيتي به دنبال يادگيري هستند. سوالات آن‌ها هرگز تمام نمي‌شود. آن‌ها به خوبي ياد گرفته اند كه قبل از اقدام به عمل، تمامي جوانب كار را سنجيده و خاطرجمع شوند كه قبل از نتيجه گيري، تمامي حقيقت‌ها را مد نظر قرار داده اند.

 


۶- رمانتيك و احساساتي:

 


' شش'‌ها ايده آليست هستند و زماني شادمان ميشوند كه حس سودمندبودن كنند. يك ارتباط خانوادگي بسيار محكم براي آن‌ها از اهميت ويژه‌اي برخوردار است. اعمالشان بر تصميم گيري هايشان مؤثر است و آن‌ها احساس غريب براي نگهداري از افراد ديگر و كمك به آن‌ها دارند. بسيار وفادار و صادق بوده و معلمان بزرگي مي‌شوند. عاشق هنرو موسيقي هستند. دوستاني صادق و در دوستي ثابت قدم هستند. ' شش'‌ها بايد بين چيز‌هايي كه ميتوانند آن‌ها را تغيير دهند و چيز‌هايي كه نمي‌توانند، تفاوت قائل شوند.

 


۷- عاقل و خردمند:

 


' هفت'‌ها جست و جو گر هستند. آن‌ها مدام به دنبال اطلاعات مخفي و پنهان بوده و به سختي اطلاعات حاصل شده را با ارزش واقعي آن مي‌پذيرند. احساسات هيچ ارتباطي با تصميم گيري‌هاي آن‌ها ندارد. با اين كه در خصوص همه چيز در زندگي سؤال مي‌كنند، ولي دوست ندارند مورد سوال واقع شوند و هيچوقت كاري را ابتدا به ساكن با سرعت آغاز نمي‌كنند و شعارآن‌ها اين است كه به آرامي ميتوان مسابقه را برد. آن‌ها فيلسوف‌هاي آينده هستند؛ طالبان علم كه به هر چه مي‌خواهند مي‌رسند و سؤال بي جوابي ندارند. مرموز هستند و در دنياي خودشان زندگي مي‌كنند و بايد ياد بگيرند در اين دنيا چه چيزي باوركردني است و چه چيزي نه!

 


۸- آدم كله گنده:

 


' هشت'‌ها مشكل گشا هستند. اساسي و حرفه‌اي سراغ مشكل رفته و آنرا حل مي‌كنند. قضاوتي درست دارند و بسيار مصمم هستندو طرحهاو نقشه‌هاي بزرگي دارند و دوست دارند زندگي خوبي داشته باشند. مسئوليت اشخاص را بر عهده مي‌گيرند و مردم را با هدف خاص خويش مي‌بينند. با وضعيت ويژه‌اي اين قابليت رابه وجود مي‌آورند كه افراد ديگر مدام آن‌ها را رييس ببينند.

 


۹- اجرا كننده و بازيگر:

 


' نه'‌ها ذاتا هنرپيشه هستند. بسيار دلسوز افراد ديگر و بخشنده بوده و آخرين پول جيب خويش را هم براي كمك به افراد ديگر خرج مي‌كنند. با جذابيت ذاتي شان اصلاً در دوست يابي مشكلي ندارند و هيچ كس براي آن‌ها شخص غريبه‌اي به حساب نمي‌آيد. در حالات مختلف شخصيت‌هاي مختلفي از خويش بروز ميدهند و براي افرادي كه اطرافشان هستند آشنايي اين اشخاص اندكي سخت بنظر ميرسد. آن‌ها مثل بازيگراني هستند كه در موقعيت‌هاي مختلف رفتار‌هاي متفاوتي نشان مي‌دهند. افرادي خوش شانس هستند، ولي خيلي وقت‌ها از آينده خويش ترسناك و نسبت به آن هراسان هستند. آن‌ها براي موفقيت بايد به يك دوستي و عشق دو جانبه كه ميتواند مكملشان در زندگي باشد دست يابند.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۴۰۰ساعت: ۱۲:۵۲:۴۸ توسط:onlinetabliq موضوع: نظرات (0)

فوايد خريد و نگهداري گل و گياه در خانه

فوايد خريد و نگهداري گل و گياه در خانه

گل فروشي شهرك غرب

شما نيوز
به دليل احتمال بروز موج پنجم كرونا، ترافيك و گرماي هوا بيرون رفتن از خانه و حضور در مكان هايي مانند گل فروشي ها، بازار گل و گلخانه هاي شهري كار مناسبي نيست. اما با خريد گل از گل فروشي آنلاين هم در وقت و هزينه صرفه جويي ميكنيد؛ هم اطلاعات مناسب از كاربرد و نگهداري گياهان كسب مي‌كنيد و هم خطر حضور در جاهاي شلوغ را كم كرده كرده‌ايد.
قاليشويي هفت حوض ناصري
فوايد خريد و نگهداري گل و گياه در خانه
فرهنگ استفاده از گل و گياه در آپارتمان ها در حال گسترش است. يك گلدان ساده مي‌تواند حس زندگي و طراوت را به شما منتقل كند و علاوه بر تغيير كوچك دكور خانه شما اثرات معركه‌اي در روح‌وروان شما دارد. گل نماينده طبيعت در كاشانه انسان است. براي هديه كردن؛ گل نماد دوستي و مشاركت است. چرا كه با هديه دادن آن زيبايي ها را با يكديگر تقسيم مي كنيم. در هر فضا و با هر متراژ قرار دادن گلدان هاي تزئيني در پشت پنجره برايتان نشاط آور و جذاب خواهند بود. گل‌وگياه زيبايي منزل شما را چند برابر كرده و چشم انداز زيبايي را با هزينه هاي مناسب براي شما به وجود خواهند آورد. هرچند در اين روزها، به دليل احتمال بروز موج پنجم كرونا، ترافيك و گرماي هوا بيرون رفتن از خانه و حضور در مكان هايي مانند گل فروشي ها، بازار گل و گلخانه هاي شهري كار مناسبي نيست. اما با خريد گل از گل فروشي آنلاين هم در وقت و هزينه صرفه جويي ميكنيد؛ هم اطلاعات مناسب از كاربرد و نگهداري گياهان كسب مي‌كنيد و هم خطر حضور در جاهاي شلوغ را كم كرده كرده‌ايد.

فوايد وجود گل و گلدان در خانه


برخي از فوايد وجود گل و گلدان در خانه عبارتند از:


نگهداري و خريد گلدان در محيط زندگي باعث مي شود كه از تاثيرات مخرب گازها و سموم مضر كاسته شود.
وجود گلهايي با رنگ هاي ملايم بنفش، صورتي، سفيد در محيط زندگي باعث مي شود كه احساسات شما به سمت و سوي احساسات آرام برده شود و اين يك تاثير گلدان در محيط زندگي است.
وجود گل هايي با رنگ هاي گرم و تند مثل رنگ نارنجي، قرمز، زرد احساسات شما را به سمت هيجان و سرزندگي به پيش مي برد.
استفاده از گلدان در اتاق نشيمن، اتاق خواب، ورودي منزل ضروري است. قرار دادن گلدان در اتاق خواب و نشيمن مي تواند باعث ايجاد آرامش شود. گذاشتن آن در ورودي منزل نيز مي تواند به منزله ي خوش آمد گويي به مهمانان باشد.
تصفيه كننده ي هوا به حساب مي آيد.
به سلامت خانواده كمك مي كند.
باعث سريع تر شدن روند بهبودي در بيماران مي گردد.
در يادگيري موثر است.
باعث كاهش استرس مي گردد و اين نيز يك تاثير گلدان در محيط زندگي است.
گياهان دي اكسيد كربن موجود در هوا را گرفته و به اكسيژن تبديل مي كنند.
باعث ايجاد شادي و افزايش كارايي شده و حالت خوش بينانه و كارايي و خلاقيت را به ما مي بخشد.
يكي ديگر از فوايد خوب نگهداري گلدان در محيط زندگي اين است كه علائمي مثل سرماخوردگي، خواب آلودگي، استرس و سردرد كاهش مي يابد.
قرار دادن گلدان در محيط زندگي باعث فراموش كردن مشكلات شده و به بهبود سلامت روحي و ذهني افراد كمك شاياني مي كند.
بيماري هايي همچون افسردگي را برطرف كرده و به اشخاص منزوي دليل موجهي را براي ادامه ي زندگي مي بخشد و اين نيز يكي ديگر از تاثيرات گلدان در محيط زندگي است.
افرادي كه زمان زيادي از خود را براي گياهان مي گذرانند، تمايل به داشتن رابطه ي صميمي تري با بقيه ي افراد داشته و اين حس باعث افزايش غمخواري و شفقت نسبت به ديگران مي گردد.
قرار دادن گلدان در محيط زندگي باعث مي شود كه خستگي و احساس كسالت از خانه برطرف گردد و اين نيز يك تاثير گلدان درمحيط زندگي است.
گذاشتن گلدان گل در گوشه هاي تيز خانه موجب از بين رفتن انرژي منفي در آن گوشه هاي تيز مي گردد.
نگاه كردن به گل ها باعث برطرف شدن غم و اندوه مي گردد

طبق تحقيقات انجام گرفته، نگاه انداختن به گل ها باعث احساس شادي و طراوت در انسان شده و غم و اندوه را برطرف مي گرداند. تماشا كردن گل ها، حالات روحي را تغيير داده و اتصال عصبي مثبتي را در مغز ايجاد مي نمايد. دريافت يك گلدان كوچك از گل به سرعت روحيه شما را تغيير مي دهد. لبخند زدن ناگهاني به محض دريافت گلدان گل، اولين نشانه اين تغيير مي باشد.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ مهر ۱۴۰۰ساعت: ۱۰:۱۹:۴۱ توسط:onlinetabliq موضوع: نظرات (0)

با ۵ تا از گرانترين درمان هاي دندانپزشكي در جهان آشنا شويد

با ۵ تا از گرانترين درمان هاي دندانپزشكي در جهان آشنا شويد

تسنيم

لابراتوار دندانسازي

درمان هاي دندانپزشكي بسيار گسترده بوده و تعدد زيادي دارند...

دندانپزشكي در ايام كرونا

درمان هاي دندانپزشكي بسيار گسترده بوده و تعدد زيادي دارند. معمولا ساده ترين درمان دندانپزشكي، ترميم دندان پوسيده يا كشيدن آن است كه هزينه‌هاي نسبتا كمتر و مناسبي در تمام دنيا دارند اما يك سري درمان هستند كه به طرز عجيبي هزينه هاي بسياري بالايي دارند. در اين مقاله با 5 درمان دندانپزشكي كه گفته مي شود گرانقيمت‌ترين درمان‌ها در تمام دنيا و حتي كشور خودمان هستند آشنا خواهيد شد. اگر كنجكاو هستيد كه اين درمان ها كدامند حتما اين مقاله را تا انتها بخوانيد.

 


لمينت دندان

 


* حدود هزينه: 1000 تا 2500 دلار*

 


لمينت دندان از پرطرفدارترين درمان هاي دندانپزشكي در سراسر جهان است. اين روش به قدري محبوب است كه سن افرادي كه خواهان آن هستند به زير 20 سال رسيده است. لمينت دندان نوعي ونير دندانپزشكي است. آن ها لايه هاي بسيار نازك و همرنگ دندان هستند كه به جهت زيبايي و برطرف كردن عيوب ظاهري به سطح جلوي دندان ها متصل مي شوند.

 


قيمت لمينت دندان بر اساس هر واحد يا هر دندان محاسبه مي شود و به صورت حدودي هزينه هر واحد از آن در جهان مي تواند به 2500 دلار برسد. جايگزين ارزان قيمت لمينت دندان ونير كامپوزيت دندان است كه از نظر زيبايي تقريبا مشابه با لمينت است ولي هزينه به مراتب كمتري در بر دارد.

 


هزينه لمينت دندان در ايران چقدر است؟

 


لمينت ها بسته به فاكتورهاي مختلفي هزينه هاي متفاوتي دارند. آن ها به صورت حدودي در محدوده قيمت 2 تا 3 ميليون تومان هستند اما ممكن است بيشتر از اين هزينه در بر بگيرند. براي اطلاع از تعرفه دقيق لمينت دندان مي توانيد روي كليدواوژه قيمت لمينت دندان كليك كنيد. در صفحه باز شده جدول تعرفه لمينت درج شده و توضيحات كاملي در اين خصوص ارائه شده است.

 


چرا هزينه لمينت دندان زياد است؟

 


لمينت دندان نوعي پروسه و روش زيبايي دندان است. آن دسته از درمان هاي دندانپزشكي كه به منظور زيبايي دندان صورت مي گيرد عملاً تحت پوشش بيمه دندانپزشكي شما قرار نمي گيرد. به اين ترتيب، تمام پروسه هاي زيبايي دندان به دليل اينكه ميبايست خودتان هزينه آن را پرداخت كنيد گرانتر هستند. بنابراين اين مي تواند گران بودن هزينه لمينت دندان را توجيه كند.

 


 

 


ايمپلنت دندان

 


* حدود هزينه: 1500 تا 3000 دلار*

 


ايمپلنت دندان بهترين روش جايگزين دندان از دست رفته است. يك ايمپلنت از چند بخش تشكيل شده و مهم ترين قسمت آن يك پيچ از جنس تيتانيوم است كه در نقش ريشه دندان از دست رفته وارد استخوان فك شده و به آن جوش ميخورد. سپس اباتمنت و روكش دندان را روي آن قرار مي دهند تا مبدل به يك دندان مستحكم و زيبا شود.

 


ايمپلنت ها طوري طراحي و كاشته مي شوند كه با فك شما جوش مي خورند و مانند دندان طبيعي عمل مي كنند. در اكثر موارد، مي توانيد انتظار داشته باشيد كه ايمپلنت هاي شما تا آخر عمر دوام قابل قبولي داشته باشند.

 


گفته مي شود كه هزينه اوليه كاشت ايمپلنت معمولاً بيشتر از درمان هاي جايگزين مانند بريج يا دندان مصنوعي است. اما اجازه ندهيد برچسب قيمت بالا، شما را فريب دهد. زيرا اگرچه شما در ابتدا براي داشتن ايمپلنت هزينه بيشتري مي پردازيد، اما به سبب اينكه تا پايان عمر آن را خواهيد داشت، در هزينه هاي آينده دندانپزشكي صرفه جويي خواهيد كرد. اين درحالي است كه روش هاي جايگزين مانند دندان مصنوعي طول عمر و دوام كمتري دارند و مكررا روي دست شما هزينه ميگذارند.

 


 

 


ارتودنسي دندان

 


* حدود هزينه: 3000 تا 7500 دلار*

 


ارتودنسي يكي از تخصصي ترين شاخه هاي دندانپزشكي است كه متخصصان آن به مرتب كردن نامنظمي هاي دنداني و رفع ناهنجاري هاي فكي مي‌پردازند. از آنجا كه اين درمان زمانبر است و پيچيدگي هاي خاص خود را دارد به عنوان يكي از گرانترين درمان هاي دندانپزشكي شناخته مي شود. برخلاف تصور، درمان هاي ارتودنسي تنها مخصوص كودكان نيستند و مادامي كه بيشتر دندان ها سالم باشند حتي در سنين بلا 50 سال نيز مي توان ارتودنسي كرد.

 


چرا هزينه ارتودنسي زياد است؟

 


در تمام دنيا به دليل اينكه تجهيزات ارتودنسي گران هستند و مدت زمان درمان بيشتري دارند، هزينه آن ها نيز بسيار بيشتر از روش هاي مرسوم دندانپزشكي ديگر است. همچنين درمان هاي ارتودنسي كاملا تخصصي هستند و بايد توسط ارتودنتيست انجام شوند و اين متخصص نيز حق الزحمه بيشتري نسبت به دندانپزشكان ديگر ميگيرد.

 


جراحي دهان و دندان

 


* حدود هزينه: 500 تا 10000 دلار*

 


يك سري جراحي خاص در ناحيه دهان و دندان انجام مي شود كه هزينه بالايي دارند و عمده دليل گران بودن آن ها اين است كه پيچيده هستند، با ريسك زيادي همراهند و در كل به شيوه جراحي صورت ميگيرند. مثلا جراحي فك، جراحي لثه، جراحي براي كشيدن دندان و ... تنها تعدادي از اين عمل ها هستند.

 


روكش دندان يا تاج دندان

 


* حدود هزينه: 1000 تا 3500 دلار*

 


روكش ها از جمله كاربردي ترين پروتزهاي دنداني در دندانپزشكي هستند. آن ها آخرين راه حل نجات دندان و نابودي آن هستند. اگر دنداني به قدري پوسيده باشد كه نشود با پر كردن آن را احيا كرد با كمك روكش ترميم مي شود. روكش دندان معمولا پس از عصب كشي گسترده دندان استفاده مي شود و به خوبي از دندان محافظت مي كند. اين پروتز كاربردي ظاهري مشابه با تاج دندان خودمان دارد.

 


يك روكش دندان ممكن است از مواد مختلفي مانند سراميك، كامپوزيت، طلا، زيركونيوم، استيل و .... هزينه روكش دندان بسته به ماده اي كه در ساخت آن استفاده شده متغيير است ولي به هر حال جزء گرانترين درمان هاي دندانپزشكي در دنيا به شمار مي رود. لازم به ذكر است كه روش جايگزين روكش مي تواند بيلداپ دندان با ونير كامپوزيت نيز باشد.

 


چرا قيمت روكش دندان زياد است؟

 


از نظر پولي، روكش هاي دنداني به اندازه بسياري از درمانهاي ديگر هزينه ندارند ... اما به نظر مي رسد گران تر هستند زيرا هزينه آنها بيش از پركردن معمولي دندان است و در اكثر برنامه هاي بيمه اي اصلا پوشش داده نمي شوند. در نتيجه، مردم تمايل دارند كه نصب آنها را به مدت طولاني تري به تعويق بيندازند.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۵ مهر ۱۴۰۰ساعت: ۰۲:۴۲:۴۳ توسط:onlinetabliq موضوع: نظرات (0)

نقش رسانه ملي در شناخت موسيقي و پيامدهاي فرهنگي آن

نقش رسانه ملي در شناخت موسيقي و پيامدهاي فرهنگي آن

 


آموزشگاه سلفژ غرب تهران

تهران- ايرناپلاس- رويدادهاي موسيقي چون جشنواره ملي موسيقي جوان در حالي برگزار و داوري شده و خاتمه مي‌يابند كه به ندرت و يا اصلا از طريق صداوسيما به عنوان رسانه ملي منتشر نمي‌شوند و به اين عملكرد رسانه ملي نقدهايي وارد شده است.

شستشوي فرش ترك

به گزارش ايرناپلاس، تلويزيون به عنوان رسانه فراگير، ارزان و در دسترس مردم مي‌تواند به نوعي فرهنگ و هنر هر سرزميني را توسعه و ارتقاء دهد؛ آنگونه كه گويي همه مردم در يك مدرسه همگاني تاثيرپذيري دارند.

 


در اين ميان موسيقي به سبب جذابيت‌هايي كه دارد و ارتباطي كه مردم با آن برقرار مي كنند، مي‌تواند به عنوان يكي از اركان مهم فرهنگي مورد حمايت و توجه رسانه ملي قرار گيرد.

 


در واقع اين رسانه با توليد برنامه‌هاي گوناگون موسيقايي و پخش آثار بزرگان و پيشكسوتان اين عرصه مي‌تواند نقش‌ مهمي در حفظ و زنده نگه‌داشتن موسيقي اصيل و با محتوا و كيفيت را ايفا كند.

 


اما اين رسانه در ساخت برنامه هايي از اين دست فعال نبوده و يا حضور بسيار ضعيفي دارد چنانكه همواره با كمبود چنين محتواهايي روبه‌رو است. البته در مواردي برنامه‌هاي خوبي در حوزه موسيقي در اين سالها به روي آنتن رفته است اما به دليل حمايت نكردن از آن بعد از مدتي قطع شده‌اند.

 


هفته گذشته هم حميدرضا اردلان پژوهشگر موسيقي نواحي و آهنگساز كه چندين دوره نقش مشاور و داور بخش موسيقي نواحي جشنواره موسيقي جوان را عهده دار است از عدم توجه رسانه ملي به برگزاري رويداد مهمي با عنوان جشنواره ملي موسيقي جوان انتقاد كرد.

 


وي در اين‌ باره گفت: «صدا و سيما مشغول امور سياسي است و از چنين رويدادهايي غفلت مي‌كند. مديران تلويزيون از تاثير چنين جشنوارهايي بر رشد معرفت شنيداري جامعه غفلت دارند و آن را به‌عنوان يك رويداد ملي جامع، ضبط و پخش نمي‌كنند.»

 


وي گفت : «اگر بخواهيم فراگيري درصورت اين رويداد وقوع يابد، ضرورت دارد كه رسانه‌ها كمك كنند، مطمئنم محتواي جشنواره موسيقي جوان به‌طور كلي منش صدق دارد و درميان هنرمندان موسيقي راه فراگيري مي‌رود.»

 


اما به راستي تلويزيون تا چه اندازه بر سليقه مردم در انتخاب موسيقي ارزشمند و ايراني تاثير مي‌گذارد؟ آيا اين رسانه در اين سالها واقعا از پخش و توليد برخي برنامه‌هاي موسيقايي و پوشش برنامه‌ها غفلت كرده است و اگر چنين است در كدام بخش‌ها بوده است؟

 


در همين موضوع با هوشنگ جاويد، پژوهشگر موسيقي نواحي به گفت‌ وگو پرداختيم.

 


اندك بودن ميزان مصرف موسيقي ايراني در شبكه‌هاي تلويزيون

 


ايرناپلاس: نقش صدا و سيما و برنامه‌هاي تلويزيوني در گرايش مردم به سمت موسيقي ايراني چقدر است و نظارت‌ها چگونه مي‌تواند بر كيفيت آثار موسيقايي تلويزيون و ديگر توليدات اثرگذار باشد؟

 


هوشنگ جاويد: دو نوع شورا در حوزه شعر و موسيقي كشور داريم كه به صورت پيشيني نظارت دارند. ايراد اين نوع نظارت آن است كه نوع‌آوري، تفكر و انديشه صحيح نسبت به موضوعات را از هنرمند مي‌گيرد. اما به اعتقاد من اگر نظارتي وجود داشته باشد بايد به صورت پسيني باشد.

 


وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي نزديك به ۱۰ سال است كه نهادي به نام دفتر صيانت از هنر و هنرمند ايجاد كرده است. اگر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي بخواهد قوي عمل كند بايد وظايفي را به اين دفتر بسپارد و نظارت‌هاي پيشين را كنار بگذارد.

 


بايد ديگر به نظارت موسيقي و شعر نياز نداشته باشند و دست هنرمند را باز بگذارند. يعني هنرمندان آثاري را كه فكر مي‌كنند براي جامعه خوب و مناسب است، توليد كنند.

 


به طور قطع عده‌اي به اين توليدات زماني كه به بازار بيايند، نقد دارند و همانطور كه برخي براي بعضي از توليدات موسيقي‌ نقد مي‌نويسند به همان اندازه برخي از دستگاه‌هاي فرهنگي هم ممكن است نقد داشته باشند كه اگر نسبت به آثار توليدي نقد و مشكل جدي داشته باشند مي‌توانند به دفتر صيانت شكايت ببرند و با بيان ادله‌هايشان نسبت به آن آثار شكايت نمايند.

 


در آنجا تهيه‌كننده و هنرمند يا شاعر دفاع مي‌كند كه ممكن است برنده يا بازنده هم شود. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي با اين نظارت پسين تمام اتهام‌هايي كه در حال حاضر از جاهاي مختلف به آن وارد مي‌شود را از خود مبرا مي‌كند و به عنوان يك داور عادل آثار هنرمندان و منتقدان را قضاوت و داوري مي‌كند كه به نظر من اين بهترين راه است.

 


البته صدا و سيما علاوه بر نظارت پيشيني، نظارت پسيني هم دارد. يعني شعر را بعد از تاييد و زماني كه در اثري به كار برده مي‌شود توسط گروه نظارت بررسي مي كند كه آيا درست تركيب شده يا خير و آيا موسيقي براي آن شعر مناسب است يا خير.

 


اين شكل از نظارت جلوي نوآوري صحيح و انديشه را مي‌گيرد و يك سويه عمل مي‌كند. به همين دليل است كه به تعداد بينهايت؛ شعرهاي عاشقانه كم‌محتوا داريم كه بيشتر در بخش موسيقي سّبُك جامعه حركت مي‌كنند. اما نقش صدا و سيما در اين ميان چيست؟

 


بايد گفت كه ميزان مصرف موسيقي ايراني يا به عبارت ديگر آن چيزي كه به عنوان موسيقي رديف و دستگاه و موسيقي نواحي و مناطق مي‌شناسيم در شبكه‌هاي اصلي صدا و سيما بسيار اندك است.

 


ضعف رسانه ملي در شناخت موسيقي

 


ايرناپلاس: چه دلايلي باعث مي‌شود كه كيفيت آثار موسيقايي به اين اندازه كاهش پيدا كند كه شاهد پخش برخي از آنها در رسانه‌اي مانند تلويزيون هستيم؟

 


جاويد: موسيقي امروزي، موسيقي فرنگي را در ذهن جامعه ايراني جا مي‌اندازد و اين افراد در گروه نظارت چه بالادستي و چه پايين‌دستي به جاي اينكه به اين‌ قسمت مساله فكر كنند مسير را اشتباه مي‌روند و بيشتر متن را محور موضوع قرار مي‌دهند.

 


به نوعي خوبي و بدي يك اثر را از روي متن داوري مي‌كنند در حالي كه اين كار كاملا غلط است. درواقع خوبي و بدي يك اثر در تلفيقي است كه صورت مي‌گيرد. بايد بررسي كرد كه تا چه اندازه موسيقي فرنگي به وسيله متن ايراني و فارسي به خورد ذهن مخاطب داده مي‌شود.

 


اين موسيقي پاپ كه مي‌شنويم و رنگ و لعابي كه به آن مي‌دهند، ايراني نيست. استادان بزرگ موسيقي ايران بارها اينها را گوشزد كردند، اما قبل انقلاب دولت وقت گوش نداد و در انقلاب هم اين قضيه وارونه شد و بعد از ۵ الي ۶ سال بعد از انقلاب و در اواخر دوره جنگ، شاگردان همان افرادي كه موسيقي‌هاي ايراني را ترويج مي‌كردند، روي كار آمده و همان شكل‌ها را ترويج نموده و خيلي سعي كردند بگويند اين موسيقي‌ها بهتر است.

 


در واقع بسياري از دست‌اندركاران صدا و سيما و تهيه كنندگان رسانه ملي در شناخت موسيقي ضعف دارند و به صورت سليقه‌اي عمل مي‌كنند. چون سالهاست حتي در تلويزيون و دانشكده صدا و سيما، موسيقي تدريس نمي‌شود و تدريس آن را حذف كرده‌اند به همين دليل شناختي از موسيقي ندارند، در نتيجه بر اساس سليقه عمل مي‌كنند.

 


آثاري كه از اين رسانه پخش مي‌شود براي جامعه ما كه مدعي يك جامعه انقلابي و حماسي هستيم در بسياري موارد ناشايست است و همين مساله براي مخاطب مشكل‌آفريني مي‌كند. اگر به ذات اين موسيقي نگاه كنيد مي‌بينيد كه اين موسيقي با ادوات خود داراي بالاترين معنويت درك و دريافت بوده است.

 


اگر غير از اين بود پس از اسلام براي اين موسيقي، سه هزار رساله توسط حكماي اسلامي نوشته نمي‌شد. به هر حال آن افراد كه نياكان ما به حساب مي‌آيند در بخش هنر، انسان‌هاي بي‌سوادي نسبت به دين نبودند و علاوه بر دين و مذهب هنر را هم مي‌شناختند. درباره بند بند موسيقي ايراني رساله‌ها و خطابه‌هاي مذهبي مثبت نوشته‌اند.

 


جاي خالي پيشكسوتان و جوانان با استعداد در تلويزيون

 


ايرناپلاس: با يك بررسي ساده متوجه مي‌شويم كه ساخت برنامه‌هاي موسيقي‌محور در تلويزيون بسيار اندك است، علاوه بر آن يكي از داوران جشنواره ملي موسيقي جوان از غفلت تلويزيون از اين رويداد انتقاد كرده، به اعتقاد شما اين غفلت و انتقادها بيشتر در چه بخش‌هايي قابل مشاهده است؟

 


جاويد: احساس و سليقه ما با خط مشي واقعي يك رسانه متفاوت است. بر طبق سليقه، منِ پژوهشگر علاقه دارم كه همه اتفاقات موسيقي از رسانه پخش شود. البته در جشنواره‌هايي كه برگزار مي‌شود بسياري از شركت‌كنندگان و مخاطبان از نوع داوري‌ها گلايه داشته‌اند كه تا چه اندازه صحيح است، نمي‌دانيم.

 


اما اگر اين رويداد از رسانه پخش شود ممكن است بهانه‌هاي متفاوتي دست افراد و جريان‌ها بدهند و در اين شرايط يك رويداد هنري تبديل مي‌شود به عرصه برخوردهاي سياسي. تلويزيون.

 


در برخي از برنامه‌هايش ممكن است به جوانان ميدان دهد. اما كمبود و خلاء اجراي صرف موسيقي در رسانه ما وجود دارد.

 


مي‌توانستند اين مشكل را حل كنند و بسيار هم ساده بود اما متاسفانه نكردند. براي مثال يك زمان برنامه «تماشاگه راز» كه با همت برادران مناجاتي توليد و پخش مي‌شد، خدمت بزرگي به تبليغ موسيقي ايراني كرد آن هم در بحبوحه‌اي كه موسيقي داشت فراموش مي‌شد.

 


هنرمندان درجه يكي در اين برنامه حضور پيدا كردند كه در حال حاضر هيچ‌ يك از آنان در اين رسانه ديده نمي‌شوند.

 


در «تماشاگه راز» يك خواننده و يك يا چند نوازنده مي‌آمدند و برنامه اجرا مي‌كردند. در واقع برنامه‌اي سنگين و وزين بود كه كسي هم اعتراض نداشت. اما متاسفانه اين رسانه همين را هم از مردم دريغ كرد. تلويزيون در حال حاضر هم مي تواند برنامه‌هايي از اين دست را ارائه دهد ومفهوم معنوي موسيقي ايراني را مي‌شود از رسانه ديد و شنيد اما تا وقتي كه اجرا نشود سودي ندارد.

 


در حال حاضر به فراغ و هجران آواز ايراني دچار شده‌ايم. پيشكسوتان بسياري در اين عرصه داريم كه سالهاست چهره‌اي از آنها از اين رسانه پخش نشده است. براي مثال هنرمندي مانند حسين عليشاپور سالها زحمت كشيد اما در اين ۲۰ سال گذشته يك تصوير هم از ايشان در اين رسانه ديده نشده است.

 


به راستي چرا اين رسانه از اين افراد استفاده نمي‌كند و آنها را به كار نمي‌گيرد. جوانان بااستعداد بسياري در اين زمينه هستند كه آواز ايراني را خوب فرا گرفته‌اند اما جايي براي ارائه‌اش ندارند.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۴ مهر ۱۴۰۰ساعت: ۰۳:۴۵:۰۴ توسط:onlinetabliq موضوع: نظرات (0)