فرشبافان زنجاني از مركب تيزپاي بيمه جامانده اند
فرشبافان زنجاني از مركب تيزپاي بيمه جامانده اند
زنجان – ايرنا – بيش از ۳۷ هزار بافنده فرش در زنجان با مشكلات متعددي مواجه هستند كه بيمه يكي از مسايل مهم و دغدغه اساسي آنان است.
قاليشويي شهران
به گزارش ايرنا، حمايت از قاليبافان و هنرصنعت فرش دستباف و اجراي قانون بيمه از خواسته هاي مهم اين قشر زحمتكش محسوب مي شود.
قاليشويي سرخه حصار
وزيران عضو كميسيون امور اجتماعي و دولت الكترونيك در جلسه اي سال ۱۳۸۸بنا به پيشنهاد وزارتخانههاي رفاه و تامين اجتماعي و بازرگاني و سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري و به استناد اصل ۱۳۸ قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران و با رعايت آييننامه اجرايي قانون بيمههاي اجتماعي قاليبافان، بافندگان فرش و شاغلان صنايع دستي شناسهدار (كددار) را تصويب كردند.
اين آيين نامه در سال ۱۳۸۸ مصوب و تا سال ۱۳۹۲ اجرايي شد كه بر اساس آن مقرر شد ۴۵۰ هزار نفر از اين فعالان بيمه شوند و ظرف ۱۰ سال از زمان تصويب مصوبه، هر سال ۱۰۰ هزار نفر وارد اين چرخه شده و تحت پوشش بيمه قرار گيرند.
متاسفانه از سال ۱۳۹۲ به بعد علاوه بر افرادي كه سال ها در صف بيمه بودند و نتوانستند از مزاياي بيمه بهره مند شوند، بنا به دلايل مختلفي از جمله مثل عدم واريز مبلغ بيمه در همان روز مقرر و يا عدم حضور هنگام مراجعه بازرس، قطع شد.
حال، احياي بيمه بافندگان فرش و تحت پوشش قرار گرفتن بافندگاني تاكنون نتوانسته اند بيمه شوند از خواسته مهم فعالان و زحمت كشان اين صنف است كه با ادعاي مسدود شدن سايت نتوانسته اند در اين خصوص موفق شوند.
۳۷ هزار زنجاني بافنده فرش، منتظر بيمه اند
رئيس اتحاديه بافندگان فرش استان زنجان گفت: در حال حاضر در استان حدود ۴۰ هزار بافنده فرش خانم و آقا در سطح استان داريم كه از اين تعداد حدود سه هزار نفر نيز بيمه دارند.
صمد نجفي ادامه داد: از ميان بيمه شده ها نيز بيمه تعدادي قطع شده بود.
وي ادامه داد: در مرحله شيوع ويروس كرونا بيمه هشت نفر و در موج دوم بيمه ۱۱ نفر برقرار شد.
به گفته رئيس اتحاديه بافندگان فرش استان زنجان، در موج سوم بيمه پنج نفر از بافندگان فرش قطع شده بود كه اين مشكل تاكنون رفع نشده است.
نجفي، شايعه بيمه ساير مشاغل به نام بافندگان فرش را رد كرد و افزود: هيچ يك از ديگر مشاغل استان زنجان به نام بافندگان فرش بيمه نشده اند.
وي، بافندگان فرش را پايين ترين قشر جامعه، كم درآمدترين و پرجمعيت ترين خانواده ها بيان كرد و افزود: اين قشر كه از توليد كنندگان جامعه هستند نيازمند حمايت جدي مسئولان هستند كه تاكنون هيچ توجهي نشده و حتي بيمه آنها نيز قطع شده است.
بافندگان فرش زنجان حامي ندارند
رئيس اتحاديه بافندگان فرش استان زنجان گفت: قيمت مواد اوليه فرش آنقدر افزايش يافته است كه با فروش آن همخواني ندارد، بافنده فرش اين مواد را با نرخ بالاتري خريداري كرده و به اميد اينكه با قيمت مناسبي بفروشد، اقدام به بافت مي كند.
نجفي اظهار داشت: هنگام فروش براي بافنده حتي پول كارگر هم باقي نمي ماند در حال حاضر كارگران ساختماني روزانه با نرخ ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار تومان فعاليت مي كنند، فرشباف روزانه كمتر از ۱۰۰ هزار تومان درآمد دارد.
وي با تاكيد بر اينكه مواد اوليه فرش در دست سرمايه دار است، ادامه داد: بافنده از قشر طبقه پايين است اين مواد را با نرخ منصفانه اي ارائه نمي دهد و روزانه بر قيمت آن اضافه و گرانتر عرضه مي كند.
رئيس اتحاديه بافندگان فرش استان زنجان گفت: خريدار فرش نيز سرمايه دار است كه يك تخته فرش را با ۲ ميليون تومان از بافنده خريد و با چهار ميليون تومان مي فروشد.
به گفته نجفي، بافنده پس از بافتن فرش بلافاصله آن را براي فروش در بازار عرضه مي كند تا بتواند هزينه هاي زندگي خود را جبران كند كه اين نرخ هاي متفاوت همخواني ندارد و اين قشر هميشه متضرر و سود تلاش وي به جيب سرمايه دار مي رود.
وي تاكيد كرد: تاكنون از توليد كننده و بافنده فرش در استان زنجان حمايتي نشده است كه ۴۰ هزار بافنده فرش در استان نيازمند حمايت مسئولان هستند.
رئيس اتحاديه بافندگان فرش استان زنجان با بيان اينكه در دوران كرونا تسهيلاتي براي حمايت از اين قشر پرداخت نشد، گفت: از بين اين همه بافنده و فعال در توليد فرش استان فقط ۲۰ تا ۴۰ نفر توانستند اين تسهيلات را دريافت كنند.
نجفي، علت عدم پرداخت تسهيلات كرونايي براي ساير فعالان در اين عرصه را اعلام اتمام بودجه از سوي بانك ها و اداره كل كار تعاون و رفاه اجتماعي بيان كرد كه هر كدام مسئوليت را به گردن ديگري انداختند.
بيمه كارگرانم قطع شد
علي شير اسمخاني يكي از توليد كنندگان فرش زنجان از عدم حمايت مسئولان استان گفت كه بسياري از بافندگان فرش حتي نمي توانند هزينه هاي زندگي خود را جبران كنند.
وي ادامه مي دهد: خود ما كه توليد كننده هستيم و هم بافنده ها در عذاب هستيم كه مشكل بيمه و دريافت در تسهيلات دارند و اما كسي جوابگو نيست.
اين توليد كننده فرش يادآوري كرد: در حال حاضر ۸۰ نفر از معتادان بهبود يافته از اعتياد را در كارگاه فرش بافي خود مشغول به كار كرده ام.
اسمخاني دريافت تسهيلات بانكي با سود كم را يكي از تقاضاهاي بافندگان فرش بيان كرد و افزود: تاكنون مدير كل بهزيستي و كميته امداد امام خميني(ره) استان به اين كارگاه مراجعه كرده اند اما تاكنون هيچ اقدامي نكرده اند.
وي اظهار داشت: در ۱۰ سال گذشته ۴۰ نفر بافنده در استان داشتم كه اين رقم در زمان حاضر به ۸۰ نفر رسيده اند و اين بهبود يافته ها را چنگ و دندان نگهداشته ام چرا كه اقدام به ريزش نيرو كنم دوباره به دنبال مواد مخدر خواهند رفت.
اين توليد كننده فرش زنجاني تاكيد كرد: ۱۱ سال براي نيروهايم زحمت كشيده ام و در حال حاضر پاك هستند كه همه صاحب زندگي هستند و فرزندان آنها مرا پدربزرگ صدا مي زنند.
اسمخاني با تاكيد بر اينكه با اين تعداد نيرو در حال حاضر بيشتر متضرر مي شوم و سودي در زمان حاضر ندارم، ادامه داد: در قبال اين ضرر به فكر آينده خانواده ها و فرزندان اين كارگران هستند.
وي خاطرنشان كرد: معاون هماهنگي امور اقتصادي نيز همراهي ساير مسئولان استانداري از كارگاه فرشبافي بازديد كرده اند اما تاكنون هيچ لطف، حمايت و تسهيلاتي نداشته اند.
اين توليد كننده فرش زنجاني اضافه كرد: بارها و بارها با مدير كل تامين اجتماعي استان در اين خصوص برقراري مجدد بيمه كارگران رايزني كرده ايم اما تا اين لحظه هيچ نتيجه اي نداده است.
وي ادامه داد: كارگري كه از نوجواني فرش باف است بيمه اش قطع شده و هنگام مريضي كه در بيمارستان بستري بود هزينه آن بدون بيمه ۱۵ ميليون تومان پرداخت شد.
اين توليد كننده فرش زنجاني گفت: علت عدم برقراري بيمه فرشبافان زنجاني قطعي سايت از سوي مدير كل تامين اجتماعي استان بيان شده است.
اسم خاني افزود: مسوولان به جاي حمايت از بنده كه بهبود يافته هاي از مواد مخدر را نجات داده و اجازه فروپاشي خانواده هاي آنها را نداده ام و در تلاش بودم تا فرزندانشان فرزند طلاق نباشند، بيمه آنها را نيز قطع مي كنند.
برچسب: ،
ادامه مطلب