دُز چهارم واكسن كرونا براي چه كساني تزريق ميشود؟
با توجه به اينكه هنوز سويه رايج كشور ما اميكرون است، توصيه اصلي ما تزريق دز سوم واكسن در افراد واجد شرايط و مشمول است.
به گزارش سلام نو به نقل از ايسنا، رييس اداره بيماريهاي قابل پيشگيري با واكسن وزارت بهداشت با اشاره به شرايط واكسيناسيون كرونا در كشور، گفت: اكنون كليه افراد بالاي ۱۸ سالي كه دچار ضعف سيستم ايمني باشند، افراد بالاي ۸۰ سال و كاركنكان نظام سلامت با اولويت شاغلان بيمارستاني ميتوانند دز چهارم را بعد از گذشت ۴ ماه از دريافت نوبت سوم واكسن، تزريق كنند.
دكتر محسن زهرايي، درباره روند واكسيناسيون كشوري كرونا، گفت: در گروه سني بالاي ۱۲ سال كشور حدود ۹۱.۳ درصد واكسن نوبت اول، ۸۳.۱ درصد هم واكسن نوبت دوم را دريافت كردند. گروه سني ۱۲ تا ۱۸ سالهها نيز استقبال خوبي از واكسيناسيون داشتند اما گروه سني ۵ تا ۱۲ سالهها گروهي هستند كه كمترين مشاركت را تاكنون داشتند به شكلي كه تنها ۲۳.۹ درصد اين گروه سني واكسن نوبت اول و ۱۱ درصد نوبت دوم را دريافت كردند.
مقالات بيشتر:شيشه بري
او درباره آمار كلي واكسيناسيون در كليه سنين كشور، اظهار كرد: ۷۶.۵ درصد نوبت اول و ۶۸.۴ درصد نوبت دوم واكسن را دريافت كردند.
وي افزود: مطالعات وسيع بينالمللي نشان داده است كه پس از سويه دلتا و آمدن سويه اميكرون براي اينكه كشورها بتوانند جلوي موارد بستري اميكرون را بگيرند، دو دز واكسن به تنهايي كفايت نميكند و لازم است نوبت سوم واكسن نيز تزريق شود. مشخص شده است كه اگر دو نوبت واكسن در موج دلتا ميتوانسته تا ۸۵ درصد از موارد بستري جلوگيري كند، اما در سويه اميكرون اثربخشي تزريق دو نوبت واكسن به ۵۰ درصد كاهش مييافت؛ اما اگر افرادي نوبت سوم را تزريق ميكردند اثربخشي مجددا به ۸۶ درصد افزايش مييافت.
زهرايي ادامه داد: با توجه به اينكه هنوز سويه رايج كشور ما اميكرون است، توصيه اصلي ما تزريق دز سوم واكسن در افراد واجد شرايط و مشمول است.
او در خصوص آخرين تصميمات براي تزريق دز سوم واكسن به گروه سني ۱۲ تا ۱۸ سال، تصريح كرد: در اين گروه سني براي افرادي كه به هر دليلي دچار ضعف سيستم ايمني هستند، تزريق دز سوم واكسن توصيه ميشود. اين افراد ميتوانند نامهاي از پزشك معالج مبني بر ضعف سيستم ايمني بگيرند و اقدام به تزريق واكسن كنند. اگر هم كه در مركز بهداشتي مربوطه، از قبل پرونده داشته باشند، شناخته شده هستند و در صورتي كه واجد شرايط گفته شده، باشند، ميتوانند دز سوم را دريافت كنند.
وي افزود: در خصوص دز چهارم هم اين شرايط صادق است و اكنون كليه افراد بالاي ۱۸ سالي كه دچار ضعف سيستم ايمني باشند، افراد بالاي ۸۰ سال و كاركنان نظام سلامت با اولويت شاغلان بيمارستاني ميتوانند دز چهارم را بعد از گذشت چهار ماه از دريافت نوبت سوم واكسن، تزريق كنند.
رييس اداره بيماريهاي قابل پيشگيري با واكسن وزارت بهداشت، تاكيد كرد: درباره اينكه آيا تزريق دز چهارم به جمعيت عمومي هم لازم است يا خير هنوز مستندات كافي نيست، ولي در حال رصد شرايط هستيم و در صورت تصميمگيري جديد در اين موضوع آن را به اطلاع خواهيم رساند.
او در پايان گفت: در شرايط فعلي ذخاير واكسن ما مكفي است و طبيعتا واردات واكسن ماهها است كه انجام نشده است. آخرين محمولههاي وارداتي واكسن مربوط به آبان ۱۴۰۰ بود و به جز موارد محدود كه واكسن آسترازنكا به صورت اهدايي وارد كشور شد كه مصرف آن هم محدود به كساني است كه قصد سفر بينالمللي دارند، مورد ديگري واردات نداشتيم.
مقالات ديگر:شيشه بري سعادت آباد
برچسب: ،
ادامه مطلب