onlinetabliq onlinetabliq .

onlinetabliq

اگر می خواهید کرونا نگیرید این گیاه را مصرف کنید

محققان دریافتند ترکیب موجود در سیاه دانه می تواند از ابتلا به کووید ۱۹ و ایجاد عفونت ریه جلوگیری کند.

به گزارش بولتن نیوز،  محققان استرالیایی دانشگاه فناوری سیدنی دریافته اند که سیاه دانه می‌تواند در درمان عفونت کووید ۱۹ مورد استفاده قرار گیرد.

این گیاه گلدار، بومی شمال آفریقا و غرب آسیا، قرن هاست که به عنوان داروی سنتی برای بیماری‌های متعدد، از جمله التهاب و عفونت‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مقالات بیشتر:گل فروشی غرب تهران

«کانیز فاطیما شاد»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می‌گوید: «شواهد فزاینده ای از مطالعات مدل سازی وجود دارد که نشان می‌دهد تیموکینون، ماده فعال سیاه دانه، که بیشتر به عنوان گل رازیانه شناخته می‌شود، می‌تواند به پروتئین سنبله کروناویروس بچسبد و از ایجاد عفونت ریه جلوگیری کند.»

وی در ادامه افزود: «همچنین ممکن است توفان سیتوکینی را که بر بیماران مبتلا به کووید ۱۹ شدید بستری در بیمارستان تاثیر می‌گذارد، متوقف کند.»

به گفته محققان، تیموکینون می‌تواند با جلوگیری از آزاد شدن مواد شیمیایی پیش التهابی مانند اینترلوکین ها، سیستم ایمنی بدن را به خوبی کنترل کند.

این نتایج نشان می‌دهد تیموکینون می‌تواند نقش بالقوه ای برای درمان بیماری‌های آلرژیک مانند آسم، اگزما، بیماری‌های آرتریت از جمله روماتیسم و آرتروز و حتی احتمالاً بیماری ام اس داشته باشد.

در این مطالعه مکانیسم‌های عملکرد این گیاه و تیموکینون و نحوه درمان آنها در آینده برای عفونت کووید ۱۹ امیدوار کننده است. موانع زیادی برای این گیاه به عنوان یک عامل درمانی به دلیل جذب ضعیف طبیعی دستگاه گوارش وجود دارد.

پیشرفت در زمینه توسعه دارویی مانند فناوری نانو، شانس غلبه بر این مانع را برای استفاده از آن به عنوان یک داروی خوراکی موثر فراهم کرده است.

ثابت شده است که سیاه دانه در درمان فشار خون بالا، کلسترول بالا و دیابت هم موثر است.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۷ مرداد ۱۴۰۰ساعت: ۰۲:۵۹:۴۱ توسط:onlinetabliq موضوع: نظرات (0)

۹ تالار باغ در خمین مهر و موم شد

خمین - ایرنا - سرپرست معاون بهداشتی و درمانی خمین گفت: ۹ تالار باغ و رستوران در این شهرستان به‌علت رعایت نکردن مصوبات ستاد مقابله با کرونا و تخلف بهداشتی مهر و موم شد.

دکتر « ابوذر صباغی» روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: بر اساس مصوبه ستاد مقابله با کرونا از ۱۴ مردادماه جاری فعالیت تالارباغ‌ها و رستوران‌ها در شهرهای قرمز استان ممنوع بوده و با انجام ۱۴۰ بازدید از ۱۲ تالار باغ و رستوران ۹ واحد متخلف شناسایی و با آن‌ها برخورد شد.

وی بیان کرد: با وجود تذکر و  اخطارهای لازم ، واحدهای مهر و موم شده  اقدام به برگزاری مراسم و پذیرش مراجعان داشتند.

سرپرست معاون بهداشتی و درمانی با اشاره به اینکه تجمعات کانون انتقال ویروس کرونا است، تاکید کرد: خانواده‌ها به شدت از حضور در جشن های عروسی خودداری کنند چراکه سویه دلتای کرونا  سرعت انتقال بالایی دارد و وضعیت شیوع بیماری در خمین وخیم گزارش شده است.

مقالات مشابه:باغ تالار شمال تهران

 صباغی گفت: امکانات محدود درمانی خمین در شرایط قرمز کرونا پاسخگو نیست و این روزها مدافعان سلامت شاهد صحنه‌های غم‌انگیز و تاسف بار جان باختن و یا شرایط جسمی نامناسب بسیاری از همشهریان به ویژه جوانان به ‌لیل ابتلا به بیماری کووید ۱۹ هستند.

بر اساس آخرین گزارش مراجع سلامت کشور ، ۳۴ هزار و ۹۱۳ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ نیمه مردادماه جاری در کشور شناسایی شدند که ۴ هزار و ۳۸۱ نفر از آنان بستری شده‌اند.

مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به چهار میلیون و ۹۲ هزار و ۶۷۱ نفر رسید که تاکنون سه میلیون ۴۹۲ هزار و ۴۶۸ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان ها ترخیص شده‌اند.

۶ هزار و ۲۷۹ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹  کشور در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستان ها تحت مراقبت قرار دارند.

خمین واقع در جنوب استان مرکزی زادگاه امام راحل است و در رنگ‌بندی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای آن رنگ قرمز کرونا لحاظ شده است.

مقالات دیگر:مشاوره تلفنی و حقوقی رایگان

 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۶ مرداد ۱۴۰۰ساعت: ۱۱:۵۵:۴۰ توسط:onlinetabliq موضوع: نظرات (0)

پیش‌بینی احتمال زایمان زودرس با آزمایش خون

به گفته‌ی محققان دانشگاه ایالتی میشیگان، در ایالت متحده آمریکا از هر ۱۰ نوزاد یک نوزاد نارس متولد می‌شود. آزمایش خون به همراه ویزیت‌های مداوم می‌تواند به پیش‌بینی خطر زایمان زودرس کمک کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از مدیکال اکسپرس، هان هافمن(Hanne Hoffmann) استادیار دپارتمان علوم حیوانات در دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی می‌گوید: زایمان زودرس امری رایج است. مطلع شدن از احتمال رخ دادن زایمان زودرس به پزشک کمک می‌کند تا مادر را بیشتر تحت نظر بگیرد.

هافمن و همکارانش ۱۵۷ مادر سالم را که هیچ‌ کدام سابقه زایمان زودرس نداشتند مورد بررسی قرار دادند. از این ۱۵۷ نفر ۵۱ نفر زایمان زودرس را تجربه کردند. محققان داده‌های سه‌ماهه دوم بارداری آن‌ها را برای یافتن نشانگرهای زیستی مرتبط با زایمان زودرس مطالعه کردند.

مقالات بیشتر:بهترین متخصص زنان و زایمان تهران

هافمن می‌گوید: در کمال تعجب ما دریافتیم که سطح mRNA در ژن‌های CRY۲ و ژن ساعت(CLOCK) در زنانی که زایمان زودرس داشتند پایین‌تر بود.

این دو ژن مسئول تنظیم ریتم ‌شبانه‌روزی سلول‌ها هستند.

به گفته‌ی هافمن، ‌هر سلول انسان ریتم ۲۴ ساعته خود را دارد. کاهش میزان mRNA یا DNA پیامرسان در این ژن‌ها با افزایش خطر زایمان زودرس مرتبط است و به نظر می‌رسد این ژن‌ها اطلاعاتی در مورد زمان شروع زایمان فراهم می‌کنند.

کاهش سطح mRNA در سه ماهه دوم بارداری رخ داد.

قدم بعدی بررسی این موضوع است که ژن‌های CRY۲ و ساعت از مادر، جنین یا جفت می‌آیند. محققان همچنین می‌خواهند سطوح mRNA را در مادران سالم بررسی و با مادرانی که زایمان زودرس داشتند مقایسه کنند تا دریابند آیا آزمایش خون می‌تواند به پیش‌بینی خطر زایمان زودرس کمک کند یا خیر.

محققان همچنین می‌خواهند سایر ژن‌ها مانند ژن PER۳ را بررسی کنند که در کنار دو ژن CRY۲ و ساعت می‌تواند بر روی دیابت بارداری و پری-اکلامپسیا اثر بگذارد. پری-اکلامپسیا از بیماری‌هایی است که به مرگ و میر مادران باردار منجر می‌شود و با فشار خون بالا همراه است.

تحقیقات هافمن در مجله‌ی "Biology of Reproduction" منتشر شده است.

مقالات دیگر:مشاوره حقوقی تلفنی رایگان


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۰ مرداد ۱۴۰۰ساعت: ۰۱:۲۰:۰۹ توسط:onlinetabliq موضوع: نظرات (0)

بارداری در سنین زیر ۱۹ سال و بالای ۳۸ سال برای مادر خطرناک است

شیراز-ایرنا-متخصص زنان و زایمان و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جهرم گفت: اخیرا  شاهد افزایش بارداری زیر ۱۹ سال و بالای ۳۸ در شهرستان جهرم هستیم در حالی که بارداری در این سنین خطری جدی برای مادر دارد و عوارض بارداری را تشدید می‌کند.

نجمه السادات مصلی نژاد دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: بهترین زمان برای تصمیم به بارداری در سنین ۲۰ تا ۳۵ سال است. بارداری زیر ۱۹ سال و بالای ۳۸ سال بسیار پر خطر و عوارضی مانند مسمومیت بارداری، دیابت بارداری و رشد کم جنین به همراه دارد. در سنین ذکر شده مسمومیت بارداری بسیار خطرناک و در مواردی کشنده است.

به گفته وی از عوارض دیگر بارداری برای مادر در سنین زیر ۱۹ سال و بالای ۳۸ سال ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی است.

مقالات بیشتر:بهترین متخصص زنان و زایمان تهران

وی بیان کرد: خانم‌ها در صورت امکان پیش از ۳۵ سالگی اقدام به بارداری کنند، زیرا  بارداری در سنین بالا مشکلاتی مانند افزایش ناباروری، تقاضای بیشتر برای لقاح آزمایشگاهی (IVF)، مشکلات مربوط به جنین، سقط، اختلالات ژنتیکی، بارداری دوقلویی دوتخمکی و... به دنبال خواهد داشت.

این متخصص زنان و زایمان گفت:توصیه نمی شود خانمی در سن بالای ۳۸ سال تصمیم به بارداری بگیرد، مگر اینکه هیچ فرزندی نداشته باشد یا به دلایلی در این سن تصمیم به بارداری دارد، اگر خانمی دارای فرزند دوم یا سوم است در سن بالای ۳۸ سال از بارداری صرف نظر کند در غیر این صورت می‌بایست تحت نظر پزشک متخصص باشد تا عوارض بارداری برای وی اتفاق نیفتد.

مصلی‌نژاد گفت: خانم‌هایی که قبل از سن ۱۹ سالگی ازدواج کرده اند می بایست منتظر شوند سنشان به بالای ۲۰ سال برسد و در آن موقع اقدام به بارداری کنند.

او ادامه داد:‌بارداری در سنین زیر ۲۰ سال مادر را با خطر زایمان زودرس، وزن‌گیری ناقص نوزاد و سقط جنین روبه‌رو می‌کند. همچنین خانم‌ها در این سنین از نظر روانی و عاطفی آمادگی لازم را برای پذیرش مسئولیت مادرشدن ندارند که بی‌شک این مسئله آنها را با چالش‌های خاصی پس از زایمان روبرو می‌کند.

وی با بیان این مطلب که قدرت باروری زنان در ۲۴ سالگی در اوج است گفت: خطر سقط جنین در زنان ۲۰ تا ۲۴ ساله، فقط ۱۰ درصد است، در حالی که بین سنین ۳۵ تا ۳۹ سالگی، به ۱۸ درصد افزایش پیدا می‌کند. احتمال سقط جنین در زنان ۴۰ ساله، ۳۴ درصد است.

مقالات دیگر:سالن عقد شیک


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۵ مرداد ۱۴۰۰ساعت: ۰۷:۴۷:۳۸ توسط:onlinetabliq موضوع: نظرات (0)

برگزاری مراسم ازدواج آسان و کمک به نیازمندان در هرمزگان

در آستانه عید غدیر خم مراسم ازدواج آسان ۱۱۰ زوج جوان در بندرعباس برگزار شد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از هرمزگان،سردار اباذر سالاری ،فرمانده سپاه امام سجاد (ع) هرمزگان با اشاره به برگزاری مراسم ازدواج آسان در بندرعباس گفت: برای ترویج ازدواج آسان، به 20 زوج به نمایندگی از 110 زوج  جوان جهیزیه اهداء شد.

سردار سالاری افزود: همچنین امروز در پانزدهمین مرحله رزمایش مواسات و همدلی  ۳۰ هزار بسته معیشتی نیز به نیازمندان استان اهداء شد.

بیشتر بخوانید: دفتر عقد شیک سعادت آباد

اولویت‌ را بر ‌تامین آب ‌مناطق محروم قرار دادیم

اوگفت: با توجه به نزدیکی بازگشایی مدارس، پنج هزار بسته لوازم التحریر هم به دانش آموزان خانواده‌های کم بضاعت اهداء می‌شود.

نماینده، ولی فقیه در هرمزگان و امام جمعه بندرعباس نیز در این مراسم با قدردانی از حمایت سپاه پاسداران از حرکت‌های فرهنگی مانند ازدواج آسان گفت: به پدر و مادر‌ها هم توصیه می‌کنیم که موانع ازدواج جوانان را کنار بگذارند.

حجت الاسلام و المسلمین محمد عبادی زاده افزود: مردم استان نیز باید به ترویج فرهنگ همدلی و یاری به جوانان و افراد کم بضاعت، کمک کنند.

سردار حزنی دبیر قرارگاه محرومیت زدایی سپاه پاسداران نیز در این مراسم  با اشاره به اینکه طرح رزمایش مواسات و همدلی همچنان در سراسر کشور ادامه دارد گفت: مهمترین ماموریت سپاه پاسداران تامین امنیت پایدار و دفاع از نظام مقدس اسلامی است، اما در کنار این ماموریت بحث محرومیت زدایی و مردم داری نیز پیگیری می‌شود.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۴ مرداد ۱۴۰۰ساعت: ۰۸:۱۴:۲۱ توسط:onlinetabliq موضوع: نظرات (0)

افراد سمی برای زندگی مشترک چه کسانی هستند؟

ایسنا/همدان یک دکتری روانشناس در همدان گفت: برخی از افراد برای ازدواج و زندگی مشترک سمی هستند و در صورت انتخاب کردن چنین افرادی ، زندگی مشترک با مشکلات و تعارضات بسیاری همراه خواهد شد.

دکتر یاسر عزیزی ‌سعید در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه هیچ فردی کامل نیست و همه افراد دارای ویژگی‌ها و رفتارهای نادرستی هستند، تصریح کرد: نمی‌توانیم این افراد را دلیل نابودی زندگی مشترک لحاظ کنیم اما برخی از رفتارها هستند که می‌تواند زندگی عاطفی و ازدواج را با خطرات و گرفتاری‌هایی مواجه کند.

وی افزود: افرادی که دارای انواع مختلف اختلالات شخصیتی هستند به‌هیچ عنوان برای زندگی مشترک توصیه نمی‌شوند، اینگونه افراد به معنای واقعی کلمه زندگی رابرای همسر خود تلخ خواهند کرد.

مقالات بیشتر:سالن عقد شیک ستارخان

وی با اشاره‌ای به اعتیاد نیز گفت: اعتیاد یکی دیگر از انواع اختلالات است و هرگونه وابستگی شدید و افراطی فرد به هرعاملی که باعث شود شخص بدون آن مورد آشفته شود، این اعتیاد می‌تواند در هر زمینه‌ای شود و فرد را معتاد به خود کند که از این قبیل اعتیادها می‌توان به اعتیاد انواع مواد مخدرو مشروبات الکلی،بازی‌های اینترنتی،فیلم های پورن و... می‌توان اشاره کرد.

مهم‌ترین معیارهای یک ازدواج موفق چیست؟

عزیزی سعید یکی از اصلی ترین معیار های ازدواج را جذابیت ظاهری دانست و اظهار کرد:تا این مورد وجود نداشته باشد حتی اگر بقیه مواردهم حاضر است پس ازمدتی فرد دچار دل زدگی می شود در واقع این مورد همانی است که طرف میگوید "به دلم نشست" به دل نشستن در هرفرد فرق میکند وممکن است فرد الف از نظر من زیبا است اما از نظر شما نه .

این روانشناس در ادامه یاد آور شد: این مورد به گونه‌ای نیست که با گذر زمان حل شود، درست است که زیبایی بعداز مدتی معمولی می‌شود اما نازیبایی و به دل ننشستن هیچ‌گاه عادی نخواهد شد و چه بسا فکر مشغولی‌هایی برای فرد و مقایسه همسرش با دیگران در ذهنش ایجاد کند و در نهایت این روند منجر به دلسردی از همسر می‌شود.

عزیزی سعید دیگر معیار ازدواج را تناسب داشتن و نزدیک بودن به لحاظ خانوادگی،فرهنگی و جهان بینی برشمرد و گفت: این موارد تاثیر زیادی در ایجاد آرامش در زندگی مشترک دارد و این تفکر که من با خود فرد ازدواج می‌کنم به این معنی است که خودش برایم مهم است نه خانواده‌اش، دیدگاه اشتباهی است، زیرا در طول زندگی ناگزیر ارتباطاتی با خانواده فرد وجود دارد و هرچند این رابطه تنگاتنگ هم نباشد اما در زندگی زوجین اثر گذار خواهد بود.

وی از نزدیک بودن شرایط ودیدگاه‌های اقتصادی دختر و پسر بیان کرد: هنگامی که زوجین از نظر شرایط مالی به یکدیگر نزدیکتر شوند و از نظر دیدگاهی که نسبت به خرج کردن درآمد و حتی نحوه ایجاد درآمد و به نوعی نظرشان نسبت به دخل وخرج یکسان و یا نزدک به هم شود تنش کمتری را در زندگی مشترک تجربه خواهند کرد.

این روانشناسی با اشاره به نزدیک بودن خلق وخوی و ارتباط با اطرافیان ،افزود: هر چه تفاهم بیشتری در میزان ارتباط و معاشرت با خانواده و دوستان بین زوجین ایجاد شود خشنودتر خواهند بود.

وی افراد را از نظر تیپ شخصیتی به برونگرا و میان گرا و درونگرا تقسیم و اظهار کرد: افراد برونگرا تمایل زیادی به رفت وآمد دارند و در ارتباطات باهیجان و گرم هستند، حال تصور کنید فردی برونگرا با شخصی که درونگراست ازدواج کند، فرد درونگرا که در خانه ماندن را به بودن در جمع ترجیح می دهد و زودتر از زوج برونگرایش خسته می‌شود چون به هیجانات کمتری برای برانگیخته شدن نیاز دارد.

عزیزی سعید در ادامه گفت: گذشته از اختلاف نظراتی که این دو فرد برای برقراری ارتباط با دیگران دارند،در رابطه با خودشان نیز دچار مشکلاتی می‌شوند و هرچه این دو نفر در دو طرف پیوستار درونگرایی و برونگرایی باشند به همان میزان دنیای متفاوتی را تجربه می‌کنند و ازهم دورتر می‌شوند.وی در پایان به آخرین معیار ازدواج یعنی داشتن موضوعات مشترک پرداخت و تصریح کرد: هر چه موارد مشترک بیشتر شود در نتیجه بهتر می‌توان با یکدیگر صحبت کرد و همکلام وهمراه شد در نتیجه صمیمیت عاطفی را به دنبال خواهد داشت‌ که این موارد مشترک می‌تواند علاقه مندی‌های مذهبی،سیاسی،ورزشی،و... شود.

مقالات دیگر:مرکز سالمندان


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۳ مرداد ۱۴۰۰ساعت: ۱۰:۲۴:۵۸ توسط:onlinetabliq موضوع: نظرات (0)

درآمدزایی دفاتر ثبت طلاق در سایه جدایی زوج ها

رئیس کانون سردفتران ازدواج و طلاق گفت: برخی دفترخانه‌ها به بهانه پر شدن سقف ثبت طلاق از مراجعه کننده‌ها مبالغ اضافی دریافت می‌کردند.

علی مظفری رئیس کانون سردفتران ازدواج و طلاق در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین وضعیت اجرای بخشنامه رئیس قوه قضاییه مبنی بر تعیین حد نصاب برای ثبت طلاق در دفترخانه‌ها گفت:در مراحل اجرایی این قانون مشکلاتی جزئی وجود داشت که در حال برطرف شدن است.

مظفری درباره کارآمدی این قانون  اظهار کرد: قانون مذکور ۹۰ درصد از آسیب‌ها در این حوزه را برطرف کرد، اما مشکلی که به سبب خود این قانون به وجود آمد این است که در شهر‌های بزرگ برخی از دفاتر ثبت طلاق  مبلغی را مازاد بر تعرفه  از مراجعه کننده ها به بهانه پر شدن سقف ثبت طلاق دریافت می کردند.

مقالات بیشتر:سالن عقد شیک شهرک غرب

رئیس کانون سردفتران ازدواج و طلاق ادامه داد: برخی از دفترخانه‌ها به مراجعه کننده می گفتند که سهمیه ما برای ثبت طلاق محدود است و اگر طلاق شما را ثبت کنیم سهمیه تمام می‌شود و با این بهانه برای ثبت طلاق مراجعه کننده، اقدام به دریافت مبلغی بیش از تعرفه می‌کردند.

مظفری با بیان اینکه این مشکل در حال برطرف شدن است، گفت: سال ۹۹ برای برخورد با این متخلفان، قانونی تصویب شد و بازرسی سازمان ثبت نیز به شدت با متخلفان برخورد کرد و این نظارت ها ادامه دارد.

رئیس کانون سردفترداران ازدواج و طلاق تصریح کرد: مجازات در نظر گرفته شده برای دفترخانه های متخلف برای بار اول انفصال از خدمت به مدت ۶ ماه و برای بار دوم انفصال دائم از خدمت خواهد بود.

مظفری گفت: تعیین حدنصاب ثبت طلاق و ازدواج دفاتر همچنان مطابق همان فرمول گذشته انجام می‌شود.

بیشتر بخوانید:مشاوره حقوقی تلفنی رایگان

خانواده کانون محبت و تعامل یا میدان جنگ!/ دیدگاه قانونگذار درباره ریاست خانواده چیست؟

گفتنی است؛ یکی از مشکلاتی که دفتر خانه‌ها با آن مواجه بودند توزیع نا عادلانه درآمد در پی عواملی مانند تعداد ثبت طلاق و ازدواج بود و این اختلاف در تعداد ثبت طلاق و ازدواج به جایی رسیده بود که حتی شاهد تفاوت هزار برابری آمار دفترخانه‌ها نسبت به هم بودیم.

در هر شهر تعداد طلاق‌های ثبت شده در سال نباید از میانگین طلاق‌های ثبت شده در سال گذشته به نسبت تعداد دفاتر ثبت طلاق ضرب در ۲۰ درصد بیشتر شود، به عنوان مثال هر دفتر ثبت طلاق در تهران مجاز است در سال فقط ۱۹۰ مورد طلاق را ثبت کند، در صورتی که برخی از دفاتر متخلف حدود ۴ هزار طلاق در سال ثبت می‌کنند.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲ مرداد ۱۴۰۰ساعت: ۰۳:۲۵:۲۳ توسط:onlinetabliq موضوع: نظرات (0)

تخریب قدرت شنوایی با استفاده مکرر از هدفون

استفاده مکرر و بی‌وقفه از هدفون برای گوش‌دادن به موسیقی توسط نوجوانان و جوانان می‌تواند با افزایش سن موجب کاهش قدرت شنوایی انها شود.

به گزارش جام جم آنلاین، شاید برای بسیاری از ما گوش دادن به موسیقی یا صوت، با هدفون آنهم با صدای بلند جذاب و هیجان‌انگیز باشد. با این حال، این کار برای گوش‌ها و قدرت شنوایی نمی‌تواند مناسب باشد. بر اساس تجزیه و تحلیل اخیر، سطح بالای سر و صدا می تواند در کاهش شنوایی در آینده تأثیر بگذارد.

در این زمینه، کودکان، نوجوانان و جوانان به طور ویژه در معرض خطر هستند اگر ساعت‌های زیادی از موسیقی روزانه خود را با تن صدای بیش از حد مجاز تعیین شده توسط سازمان بهداشت جهانی (۷۰ دسی‌بل) گوش دهند.

مقالات مشابه:آموزشگاه تئوری غرب تهران

منبع معتبر در سازمان بهداشت جهانی (WHO) تخمین می‌زند که حدود ۵۰ درصد از افراد ۱۲ تا ۳۵ ساله به دلیل قرار گرفتن طولانی‌مدت و بیش از حد در معرض صداهای بلند، مانند موسیقی شنیده شده از طریق دستگاه‌های صوتی شخصی ، در معرض خطر کم شنوایی قرار دارند.

دکتر دانیل فینک، رییس مرکز شنوایی‌سنجی در این باره گفت: من فکر می‌کنم در یک سطح گسترده تر، جامعه پزشکی و شنوایی شناسی و همچنین عموم مردم درک نمی‌کنند که کاهش محسوس قدرت شنوایی بخشی از یک روند طبیعی پیری نیست، بلکه تا حد زیادی نشان‌دهنده کاهش سطح شنوایی ناشی از سروصداهای بلند و مکرر است. برای درک بهتر این سوء‌تفاهم می‌توان از این مثال استفاده کرد که تصور می‌شود چین و چروک‌های عمیق پوست بخشی از روند طبیعی پیری است در حالی که این چروک‌ها تا حد زیادی نمایانگر آسیب‌هایی است که خورشید یا اشعه ماورا بنفش وارد کرده است.

این متخصص معتقد است: به همین ترتیب، بدون قرار گرفتن در معرض سروصدای زیاد ناشی از گوش دادن به موسیقی یا صوت با هدفون، می‌توانیم در سن پیری به خوبی بشنویم؛ چیزی که معمولاً در جوامع صنعتی اتفاق نمیفتد.

پیامدهای کاهش شنوایی برای سلامتی

در بررسی‌های دکتر فینک، نکته قابل توجه این است که افرادی که از سیستم‌های صوتی شخصی (که دستگاه‌های ام‌پی‌تری پلیر یا پخش‌کننده موسیقی نیز نامیده می شوند) متصل به هدفون یا هندزفری استفاده می‌کنند - و می توانند بدون مزاحمت دیگران فایل‌های صوتی را بشنوند - به شنوایی خود آسیب وارد می‌کنند.

فینک می‌گوید: به ویژه برای جوانان ... استفاده از سیستم صوتی شخصی منبع اصلی قرار گرفتن در معرض سروصدای زیاد و دائمی به ویژه در اوقات فراغت است. چنین جوانانی هنگامی که به اواسط زندگی خود می رسند -احتمالاً در اوایل تا اواسط ۴۰ سالگی- به اندازه پدربزرگ و مادربزرگ خود در سنین ۷۰ و ۸۰ سالگی، قدرت شنوایی خواهند داشت.

کاهش شنوایی علاوه بر از دست دادن برخی توانایی‌های ارتباطی، با کاهش شناختی نیز ارتباط دارد. طبق یک مطالعه معتبر در سال ۲۰۱۱، افرادی که کم‌شنوا هستند در مقایسه با افرادی که دچار کم‌شنوایی نیستند، به روش‌های زیر در معرض خطر ابتلا به زوال عقل هستند: افراد با کم‌شنوایی خفیف تقریباً دو برابر سایرین خطر ابتلا به زوال عقل دارند، کسانی که سطح متوسطی از شنوایی خود را از دست داده ‌اند، سه برابر خطر داشته و افرادی که مقدار زیادی از قدرت شنوایی خود را ندارند، پنج برابر در معرض آلزایمر هستند.

به گفته بسیاری از کارشناسان و متخصصان، همواره پیشگیری حتی در مقادیر اندک از هزاران هزار درمان بهتر است. اگر از اکنون شروع به بهبود عادت‌های سلامتی و شنیداری خود کنید یک سرمایه گذاری در طولانی مدت برای خود کرده‌اید؛ نه تنها با جلوگیری از کاهش شنوایی، بلکه خطر زوال عقل با افزایش سن نیز کاهش پیدا می‌کند.

منبع: بهداشت نیوز


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۹ تیر ۱۴۰۰ساعت: ۱۰:۵۶:۵۶ توسط:onlinetabliq موضوع: نظرات (0)

دولت آینده به محتوای موسیقی توجه بیشتری کند/ روند نزولی «ترانه»

یکی از کارشناسان و نوازندگان موسیقی معتقد است که تمرکز روز بحث شعر و محتوای آثار موسیقایی می‌تواند به‌عنوان یکی از مهم ترین فعالیت‌ها و اولویت‌های وزارت ارشاد دولت آینده مورد توجه قرار گیرد.

شهرام صارمی پژوهشگر و نوازنده موسیقی ایرانی در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر مبنی بر سیاست‌ها و اولویت‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت آینده پیرامون حوزه موسیقی بیان کرد: در سه دهه اخیر شاهد تولید آثاری بوده‌ایم که از ادبیاتی بسیار ضعیف، فارغ از صنایع و آرایه‌های ادبی، فاقد محتوا و معانی ارزشمند و اخلاقی و حتی در برخی موارد دارای مضامین ضد اخلاق، برخوردار بوده‌اند. تولیداتی که به هیچ وجه جایگاهی در هیچ نوع از موسیقی ارزشمند و هنری ندارند.

مقالات مشابه:آموزشگاه سه تار غرب تهران

وی افزود: شعر و ترانه، عناصری پر اهمیت در موسیقی «با کلام» است و به طور کلی موسیقی با کلام، به خاطر بهره‌برداری از شعر یا ترانه و ساده فهم بودن، ارتباط سهل تری با مخاطب برقرار می‌کند. حتی تا همین چند سال پیش‌پیش نیز به دلیل همین مقبولیت و جذابیت، تصانیف به صورت چاپ شده در کوچه و خیابان به فروش می‌رسید. شرایطی که می‌تواند اهمیت محتوا در ملودی را برای همه ما دو چندان کند.

این پژوهشگر در بخش دیگری از صحبت‌های خود با انتقاد از روند نزولی توجه به محتوا در آثار موسیقایی و کمبود نظارت کیفی لازم در این زمینه بیان کرد: در حال حاضر با ظهور رسانه‌های مجازی و ایجاد بستری سهل و رایگان، این امکان به وجود آمده که تولیدات موسیقی از این دست به سهولت در دسترس همگان قرار گیرد. در همین راستا و در بازه زمانی حدود سه دهه، بدون وجود هیچ‌گونه نظارتی، تولیداتی از این دست، اعم از مجوز دار یا بدون مجوز (که در ساختار و محتوا تفاوت چندانی ندارند) در اختیار مخاطب قرار گرفته است. موضوع قابل توجه در این اتفاق ممیزی دفتر موسیقی (شورای شعر) است.

وی افزود: تولیداتی که با تایید و مجوز این شورا منتشر می‌شود دارای همان قواعدی است که توضیح داده شد. به واقع زمینه تولید و اشاعه این نوع موسیقی با محتوای ادبی یاد شده توسط این نهاد مهیا شده است. و جای آن دارد که از مسئولین مربوطه در این خصوص سوال شود که مبنا و قواعد ممیزی این شورا چیست؟ چرا بسیاری از تصانیف ساخته آهنگسازان و تصنیف سازان برجسته موسیقی ایران از جمله علی اکبر شهنازی، درویش خان، مرتضی نی داود، عارف قزوینی، محمد علی امیر جاهد مجوز اجرا نخواهد گرفت؟ در این زمینه اشعار فراوانی از شاعران کلاسیک نیز از نظر شورای مربوطه قابل اجرا نیست و حتی بسیاری از اشعار به خاطر بهره برداری یک سری لغات در کارشناسی فنی مردود اعلام شده است.

صارمی گفت: متاسفانه تولید آثاری با مشخصه‌های یاد شده از سه دهه گذشته آغاز شده و در چند سال اخیر بسیار شدت یافته است به گونه‌ای که خوراک بسیاری از شبکه‌های ماهواره‌ای خارج از کشور نیز از همین تولیدات تامین می‌شود. از سوی دیگر تولید و انتشار آثار موسیقی فاقد ارزش‌های هنری و ادبی و پخش آن‌ها در صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران به عنوان پر مخاطب‌ترین رسانه در طی سال‌های اخیر نیز باعث شده سلیقه شنیداری جامعه در حد اسفناکی نزول کند و همچنین هرگونه موسیقی دارای ارزش‌های هنری و ادبی از سبد شنیداری جامعه حذف شود.

وی در بخش پایانی صحبت‌های خود با اشاره وظیفه سنگین مدیریت دفتر موسیقی وزارت ارشاد دولت آینده در حوزه محتوایی توضیح داد: این مشکلات بارها و بارها تکرار شده و به گوش مسئولین نیز رسیده است، اما در سایه بی توجهی به این مهم، وضعیت موسیقی رایج هر روز از افول بیشتری برخوردار شده و من بر این باورم مسئولیت و عواقب این بی توجهی به طور مستقیم بر عهده مراجع ذیربط و سیاستگذار، رسانه‌های عمومی و به طور شاخص صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران است که امیدوارم در دولت بعدی روی این موضوع تمرکز ویژه‌ای شود که عموم مردم از شنیدن موسیقی خوب لذت ببرند و تا این حد نابهنجار به موسیقی مبتذل و خالی از هر معنایی توجه نداشته باشند.

مقالات دیگر:آسایشگاه سالمندان


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۷ تیر ۱۴۰۰ساعت: ۱۱:۴۸:۱۲ توسط:onlinetabliq موضوع: نظرات (0)

مسئولان وزارت ارشاد باید توضیح دهند که چرا مانع فعالیت «حبیب» شدند؟

نهمین برنامه آهنگ با موضوع مهاجرت و موسیقیدان با حضور سید علیرضا میرعلی‌نقی، پژوهشگر تاریخ موسیقی ایران و رضا مهدوی نوازنده و ناشر موسیقی با اجرا و کارشناسی سما بابایی چهارشنبه ۲۳ تیر ماه در صفحه اینستاگرام خانه هنرمندان ایران برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی خانه هنرمندان ایران، در ابتدای این برنامه سید علیرضا میرعلی‌نقی با اشاره به تاریخ مهاجرت موسیقی‌دانان ایرانی بیان کرد: آخرین مهاجرت بزرگ اهل موسیقی ایران تقریباً به اواسط سلسله صفویه برمی‌گردد که مدارک و کتاب‌های مرجع آن موجود است. در آن دوره عده بسیار زیادی از موسیقیدانانی که اصالتاً متعلق به نواحی مختلف و فرهنگ های گوناگون اقلیم آن روز ایران بودند و حتی بعضی‌ها از خارج از اقلیم فرهنگی ایران آن روز به ایران آمده بودند و در پایتخت پادشاهی بزرگ آن زمان در اصفهان جمع شده بودند. اما به خاطر آزار‌ها و فشارها دچار عدم امنیت جانی، مالی و… شدند و مهاجرت کردند.

مقالات مشابه:آموزشگاه گیتار غرب تهران

وی افزود: پس از گذشت حدود ۳۰۰-۳۵۰ سال ما شاهد موج دیگر مهاجرت موسیقی‌دانان هستیم. اگر بخواهیم ریشه‌ای به این مسئله نگاه کنیم، تقریبا از سال ۱۳۵۳-۵۴ آغاز می‌شود که تعدادی از موسیقیدانان و عموما موسیقیدانان برجسته که شرایط کار در ایران را با روحیه و خواست‌هایشان مساعد نمی‌دیدند و بیشتر از همه مسئله‌شان روی عدم رعایت قانون کپی رایت، خواننده سالاری مطلق و ناهنجاری‌هایی که روح خلاقان اصلی موسیقی(آهنگساز و شاعر) را آزار می‌داد، تصمیم به مهاجرت از ایران گرفتند. برخی از موسیقیدانان رشته کلاسیک ایرانی از حدود اوایل سال‌های ۳۰ از ایران رفتند.

وی اضافه کرد: بخشی اوایل انقلاب مهاجرت کردند چون اساسا دیدگاه‌های حکومت تازه روی کار آمده جمهوری اسلامی، نه با نوع موسیقی آنان موافقت داشت و نه با موقعیتی که موسیقی آنان در آن اجرا می‌شد. تنی چند از آنان ماندند و سعی کردند خودشان را با شرایط سازگار کنند، اما باز هم یک تعدادی از آنان رفتند. بعد از آن موج مهاجرت موسیقیدانان بود که با انقلاب همراه بودند که با محدودیت و ممنوعیت مواجه شدند و البته بیشتر آنها در همان اواسط دهه ۶۰ به ایران برگشتند.

میرعلی‌نقی گفت: الان موج جدید مهاجرت موسیقیدانان است که از حدود اوایل دهه ۸۰ که ممنوعیت‌ها و محدودیت‌های بود، مشکلات اقتصادی بیشتر شد، شرایط تولید موسیقی دشوار شد، آنها به حوزه کشورهای همسایه رفتند. بعد هم عده‌ای به آمریکا مهاجرت کردند و جذب جامعه ایرانی لس آنجلس بودند. عده‌ای که موسیقی های سنگین‌تر مانند کارهای ارکستر سمفونیک و… کار می کردند، مجذوب ارکستر‌های کوچک و بزرگ اروپایی شدند و بعضی از این‌ها که در ایران خواننده‌های مطرح و سلبریتی ها شدند، با پول کافی رفتند و رحل اقامت در آنجا افکندند. یعنی زندگی‌شان آن طرف است. در بینشان آهنگساز خیلی به ندرت است یا اصلا نمی‌بینید، نوازنده خیلی به ندرت می‌بینید، شاعر اصلا نمی بینید. اینها چند نفر خواننده به تعداد کمتر از انگشتان یک دست هستند که به هر حال توانستند با اقبال عمومی و فرهنگ جا افتاده خواننده سالاری، بار خودشان را ببندند و به ایران به شکل محل کار نگاه می‌کنند و نه محل زندگی.

در بخش دیگری از این نشست، میرعلی‌نقی درباره عواملی که باعث می‌شود یک هنرمند به فکر مهاجرت بیفتد، عنوان کرد: امکان یک زندگی راحت‌تر، مرفه تر، آزادی‌های بیشتر، هوای خوب، کیفیت بالای تغذیه و بهداشت و مهمتر از همه امکان تحصیل عالی برای بچه‌هایشان و امکان تفریح و گردش برای خودشان که مربوط به پولدارها است. عده زیادی نیستند و خیلی کم هستند. برای افرادی که پولدار نیستند، عدم امنیت مالی باعث می شود که خیلی‌هایشان اصلا وقتی به آنجا می‌روند، مجبورند کارهای دیگری به غیر از موسیقی انجام دهند و اصلاً جذب کارهای دیگر می شوند.

 

وی افزود: هرچه که شرایط سخت و سخت‌تر شود، امکان خلق موسیقی خوب دشوارتر می‌شود. الان بیشتر موسیقیدانهای سعی کردند در بهترین شرایط خانه بگیرند. خانه خیلی‌هایشان در جاهای خوش آب و هوا است. بسیار به ندرت موسیقیدانی پیدا می‌شود که مانند دهه ۴۰ و ۵۰ و ۶۰ و حتی ۷۰ مایل باشد که آپارتمانش در مرکز شهر باشد. به هر حال موسیقیدان هنرمند است و هنرمند نسبت به افراد دیگر روحیه حساس‌تر، لطیف تر و شکننده تر دارد، اختلاف بین کیفیت زندگی برایش کاملاً محسوس است و طبیعی است که دنبال کیفیت بهتری باشد. حتی آنهایی که خیلی از لحاظ بنیه مالی نتوانستند و نشده به ایده‌آلشان برسند، یک نوع شمال‌نشینی (در اقلیم مازندران، گیلان، گرگان) را اختیار کردند ک اگر خیلی امکانات و تسهیلاتی که در تهران هست، آن جا نیست، حداقل سکوت و آرامش است. در مجموع اساساً وقتی حال جامعه خوب نیست، شرایط برای موسیقیدان هم خوب نیست و آن چیزی که تولید می‌شود قاعدتاً خوب نیست.

مقالات دیگر:خانه سالمندان

وی درباره تاثیر مهاجرت در آثار هنرمندان اظهار کرد: اگر بخواهیم مسئله تغییرات را در تولیدات هنری بررسی کنیم، باید از عمر این مهاجرت حداقل ۱۵ سال بگذرد. از لحاظ تکنیکی بعضی ها به مایه تکنیکی بهتری مجهز شدند، بعضی‌هایشان در میانسالی و پیری درس خواندند و در درس خواندن موفق بودند اما منابع الهام، ایده‌ها و جهان و فضای حسی‌شان را از دست دادند. سرچشمه یک عده خشک می‌شود و یک عده به تکرار خودشان می پردازند. یک عده خورده خلاقیت‌هایی که می‌کنند و کارهای خوبی که ارائه می‌دهند، عمدتاً از فضای ایرانی فاصله می‌گیرد. شما نمی توانید در یک اقلیم نباشید و بعد با حس و حال آن اقلیم یک چیزی را بسازید و این خیلی هم ربطی به ژانر موسیقی ندارد.

همچنین رضا مهدوی نیز درباره علت مهاجرت برخی موسیقیدانان گفت: بحث اینترنت باعث و بانی خیلی از مهاجرت ها شده است. اینکه یک هنرمندی در این دوران کرونا مجبور است خانه نشین باشد، ساز و قلم نقاشی‌اش را در دست بگیرد، نویسندگی‌اش را کند و مجاز نیست بیرون برود، می‌خواهد پروتکل های پزشکی و بهداشتی را رعایت کند، کمترین و حداقل‌ترین امکانات همین سرعت اینترنت است که باید در اختیارش باشد تا بتواند به جامعه‌اش کمک کند و از طریق خانه به مردم امید افزایی داشته باشد. وقتی نیست، به کشور فقیر همسایه می‌رود. چون اینترنت پرسرعت دارند، هنرمندانشان با جهان ارتباط دارند. هنرمندان و موسیقیدانان ایرانی به نوعی نمی‌گویم ارتباط شما با جهان قطع است ولی ارتباط پیوسته‌ای هم وجود ندارد و طبیعی است که سعی می‌کنند، علی رغم میل باطنی خود مهاجرت کنند.

مهدوی درباره بحث هویت، ملیت و تاثیر مهاجرت بر اثر هنری عنوان کرد: این به روحیات هنرمندان برمی‌گردد. خیلی از هنرمندانی که در سرزمین خودشان و اصطلاحاً در خاک خودشان هستند، آدم‌های خیلی با احساس و اجتماعی نیستند، با همسایه‌ها ارتباط ندارند، عینک دودی می زنند تا دیگران ان‌ها را نبینند. عموماً خلوت‌خانه‌هایی در شمال ایران یا جاهای دیگر دارند. شاید در ظاهر زندگی اجتماعی دارند ولی آدم‌های تنهایی هستند که هیچ اقلیمی برایشان فرقی ندارد و عموما آثاری خلق می‌کنند که بین مردم جایگاه و پایگاهی ندارد. گاه در کلاس‌های درس و جاهایی که هستند خودشان می‌گویند که آدمهای بی عاطفه‌ای هستند ولی دانش موسیقی را دارند. اما احساس موسیقایی که نقطه وصل اولیه است و هر کس که اسمش هنرمند است، باید این را خدادادی داشته باشد، ندارند. آنها حسابشان جدا است.

وی ادامه داد: آنهایی که به هر دلیل می‌روند و هرچه از جغرافیای ایران دورتر می شوند، طبیعتاً حس و حالشان می‌خوابد. یعنی کاتالیزورها و محرک‌هایی می‌خواهند که عموماً به مواد مخدر یا چیزهای ناسالم روی می‌آورند و با آنها هم نمی‌توانند به دست بیاورند. اما وقتی در ایران هستند بایو سفر به دریای شمال، دریای جنوب، کویر ایران یا همین که روی پشت بام ساختمان‌شان در آسمان یک ستاره می بینند، الهام می گیرند و دست به خلق اثر می زنند. حالا یک دوره این افراد می روند و هر چه دورتر از اقلیم ایران می‌شوند، می‌بینیم که دست به خلاقیت هم که می‌زنند، یا ابتدایی جلوه می‌کند و یا در نهایت تکرار گذشته است. ما چیز جدیدی را تا الان نتوانسته ایم بینیم. اتفاقاً این فرد وقتی سن و سالی از آنها می‌گذرد، باز خواهان بازگشت با هر شرایطی به وطن خودشان هستند. چون می‌بینند جایی جز سرزمینشان مورد احترام مردم نیستند، در هر سرزمینی که بروند شهروند درجه ۲ و درجه ۳ می‌شوند، هنرشان آنجا خاستگاهی ندارد و اگر دارد در مراتب پایین است.

این پژوهشگر موسیقی بیان کرد: شما وقتی در بهترین جای دنیا و در آرامش هم باشید، اگر فکرتان جای دیگری باشد، مانند دانش آموزی می‌ماند که به زور به سر کلاس آوردند اما از پنجره حیات را نگاه می‌کند و می‌گوید کاش من جای بچه‌هایی بودم که با توپ پلاستیکی بازی می‌کنند. انسان هنرمند و انسانی که دارای احساسات و تاملات روحی است، طبیعتاً همیشه دچار این مشکلات خواهد شد و زمانی که در زمان و مکان خودش حضور ندارد، نمی‌تواند احساسش را دقیق و درست بیان کنند.

وی درباره علت موج جدید مهاجرت‌ها اظهار کرد: محدودیت‌ها و ممنوعیت‌ها در نوع خودش وجود دارد. یک هنرمندی که دارای توانایی و قابلیت است که در ارکستر سمفونیک تهران حضور داشته باشد ولی آزمون های سلیقه‌ای یا مدیریت سلیقه‌ای با یکی از ده‌ها هنرمند به گونه‌ای رفتار می‌شود که او عطا را به لقایش می بخشد. یک بخشی فنی و مدیریت‌های سلیقه‌ای است که تاکنون خیلی آسیب زده است، از قبل داشتیم و الان هم داریم و امیدوارم در آینده نخواهیم داشت. یک بخش بحث روحی و روانی شخص است، حالا آن شخص هنرمند یا از دیگر مردم باشد. او احساس می‌کند اینجا جا نیست، عرصه بر او تنگ است و محیط بازتری می‌خواهد می‌رود. حالا یا موفق می‌شود یا نمی‌شود که به خودش مربوط است.

مهدوی افزود: مسئله سوم زیاده‌خواهی من نوعی است. هنرمندی که فکر می کند شق القمر می‌کند، از همه متفاوت تر است و باید اصطلاحا شرایط لاکچری داشته باشد. طبیعتاً هنرمندان به واسطه حساسیت بیشتری که دارند و فکر می‌کنند به واسطه اینکه خداوند یک ودیعه الهی را برایشان گذاشته و توانستند از مردم متفاوت‌تر باشند، خواسته‌های درونی و بیرونی‌شان بیشتر می‌شود. اگر مورد اقبال عمومی در بین بالادستی‌ها و پایین دستی‌ها و مردمشان قرار نگیرند، سریع تصمیم به عزم سفر می گیرند. باید به لحاظ روانشناختی سمینارهایی در دانشکده‌ها برگزار شود و متخصصان امر آسیب‌شناسی کند که متاسفانه هیچ وقت جدی گرفته نشده است. برخی مسئولان گفتند که رفتند، چه بهتر. یک عده گفتند که چقدر بد که رفتند. هیچ انجمن و مجموعه‌ای نیامد بررسی کند و بخواهد که آنها دوباره برگردند یا دلجویی لازم دارند یا امکاناتی لازم است یا شرایطی باید فراهم شود که اگر آنجا هستند چقدر می توانند اینجا خدمت رسانی کنند. بالاخره ایرانی هر جایی باشد، باید برای وطنش خدمت کند. طبیعتاً یک اتریشی هر جای دنیا که باشد، باید برای کشور خودش خدمت کند. یک ژاپنی هم هر جای دنیا می‌رود و علم و دانش کشف می‌کند، وقتی هم وطن خودش را می‌بیند دوست دارد به او بیشتر خدمت کند.

وی اضافه کرد: موسیقی غذای روح انسان‌ها است. امیدوار هستم که در دولت جدید اتفاق بیفتد و دلجویی شود و شرایطی فراهم شود که هنرمندان ایرانی به هر طریق به کشورشان برگردند و حتی اجازه فعالیت پیدا کنند.

در بخش دیگری از این نشست مجازی، رضا مهدوی درباره بازگشت حبیب به ایران اظهار کرد: آقای حبیب آمد و خیلی هم خوب بود، شرایط مجوز گرفتن هم داشت درست می‌شد اما دوستانی که در مرکز، در دفتر موسیقی وزارت ارشاد بودند، متاسفانه توجه کافی و وافی نکردند و شرایط به گونه‌ای شد که ایشان عمرشان را از دست دادن هستند. انشاالله در آن دنیا برایشان جبران شود. خیلی‌ها باید پاسخگو باشند که حبیب را چرا ناراحت کردند، یک هنرمندی که سالم و درست بود، شرایط فراهم شد و در بین صدها هنرمندی که آن طرف هستند، او برگشت. قطعا باید اثرش تولید می‌شد. حتی او تقاضا داد. زمانی که آقای میرزمانی مدیرکل دفتر موسیقی بود، او یک آلبوم عاشورایی را پیشنهاد کرد ولی نامه امضا نشد. متولیان امر وزارت ارشاد باید بگویند که وقتی کسی به لحاظ امنیتی مشکلش حل می‌شود و به وطن برمی‌گردد، چرا در سطوح پایین‌تر باید از فعالیتش جلوگیری شود. خیلی از دیگر هنرمندان هم به نظرم شرایطی دارند که دیگر باید برگردند و خیلی دیر شده است.

منبع:گیتی آنلاین


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۶ تیر ۱۴۰۰ساعت: ۰۱:۲۰:۳۲ توسط:onlinetabliq موضوع: نظرات (0)