onlinetabliq onlinetabliq .

onlinetabliq

بهره‌مندی ۱۳۵ مددجوی خاتم از لوازم ضروری منزل

کمیته امداد شهرستان خاتم در سال گذشته با مشارکت خیران و نیکوکاران ۱۳۵ دستگاه لوازم ضروری منزل تهیه و در اختیار خانواده‌های نیازمند تحت حمایت قرار داد.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد،رئیس کمیته امداد شهرستان خاتم بابیان اینکه این نهاد در تلاش است لوازم ضروری زندگی را برای آسایش مددجویان تحت حمایت فراهم کند، گفت: کمیته امداد شهرستان خاتم در سال گذشته با مشارکت خیران و نیکوکاران ۱۳۵ دستگاه لوازم ضروری منزل به ارزش ۸۴ میلیون تومان تهیه و در اختیار خانواده‌های نیازمند تحت حمایت قرار داد.بهره‌مندی ۱۳۵ مددجوی خاتم از لوازم ضروری منزل

هاشمی پور افزود: لوازم تهیه‌شده شامل یخچال، فرش، آبگرمکن، تلویزیون، اجاق‌گاز، ماشین لباسشویی، جاروبرقی، کولر و بخاری بود که به مددجویان نیازمند اهدا شد.

مقالات بیشتر:سمساری آیت الله کاشانی

رئیس کمیته امداد شهرستان خاتم همچنین یادآور شد: طی سال ۹۹ این نهاد نسبت به پرداخت کمک‌هزینه ازدواج و تأمین جهیزیه ۲۹ نوعروس، زنان ازدواج مجدد تحت حمایت، زوج‌های نیازمند و هدیه ازدواج پسران تحت حمایت به مبلغ ۱۵۶ میلیون تومان از محل اعتبارات دولتی و کمک‌های مردمی همچون صدقه و زکات نیز اقدام کرده است.

وی بابیان اینکه این نهاد زمینه مشارکت مردم خیراندیش در تأمین جهیزیه و کمک به امر ازدواج نیازمندان فراهم کرده است، گفت: نیکوکاران می‌توانند با مراجعه و یا تماس با دفاتر کمیته امداد شهرستان و با تعیین نیت خاص برای ازدواج مددجویان تحت حمایت، کمک‌های نقدی و غیر نقدی خود را در قالب طرح "کوثر" به این نهاد اهدا کنند.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۳۰ فروردین ۱۴۰۰ساعت: ۱۲:۵۴:۰۸ توسط:onlinetabliq موضوع: نظرات (0)

با فرسودگی روانی کرونا چه کنیم؟

مدیر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: برای پیشگیری از فرسودگی و خستگی روانی باید به تغذیه، استراحت به موقع، خواب کافی و انجام فعالیت‌هایی که منجر به لذت و آرامش می‌شود به صورت جدی توجه شود و به نکات و دستورالعمل‌های بهداشتی پایبند بود و این دستورالعمل‌ها با دقت اجرا شوند.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، رضا دواساز ایرانی، اظهار کرد: این روزها بسیاری از افراد جامعه به دلیل ترس از ابتلا به ویروس کرونای جهش‌یافته دچار اضطراب، بی‌قراری، دلهره و یا نگرانی از مرگ خود یا عزیزان‌شان می‌شوند؛ بروز این علائم و واکنش‌ها در افراد طبیعی بوده و در مواردی که شدت این علائم منجر به زجر روانی شدید و افت عملکرد می‌شود نیاز به دریافت خدمات سلامت روان وجود دارد.

وی افزود: علائم و نشانه‌های استرس می‌تواند شامل ترس از ابتلا به بیماری، حرف زدن مکرر در مورد بیماری، چک کردن مکرر علائم و نشانه‌های جسمی مثل تب، درد و سرفه باشد.

دواساز ایرانی بیان کرد: کاهش توجه و تمرکز، دلشوره، بی‌قراری، کلافه بودن، اضطراب، بی‌حوصلگی، کاهش اشتها، بدخوابی، کم‌خوابی، تپش قلب و احساس ناامیدی و غمگینی و اشتغال ذهنی در مورد مرگ خود یا عزیزان نیز از دیگر علائم و نشانه‌های استرس در این دوران است.

مدیر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: در این شرایط، افرادی که سابقه بیماری روانپزشکی مانند اختلالات اضطرابی، اختلال افسردگی، اختلال وسواسی و یا اختلالات خلقی دارند، افراد دارای سابقه بیماری‌های مزمن جسمی مانند دیابت، سرطان و تیروئید، اختلالات اضطرابی، اختلال افسردگی، اختلال وسواسی و یا اختلالات خلقی و مصرف‌کنندگان مواد و الکل و یا محرک‌ها بیشتر در معرض آسیب روانی هستند.

وی افزود: زنان و کودکان بی‌سرپرست یا بدسرپرست، سالمندان به ویژه آن‌هایی که تنها زندگی می‌کنند، کودکان و افرادی که در این حادثه یا حوادث مشابه مانند زلزله، سیل اعضای خانواده و نزدیکان‌شان را از دست داده‌اند نیز بیشتر از دیگر گروه‌ها در معرض آسیب روانی هستند.

دواساز ایرانی با اشاره به توصیه‌های بهداشتی برای خودمراقبتی، بیان کرد: قبل از هر چیز اطلاعات و دانش در مورد ویروس کرونای جهش‌یافته باید کامل شود؛ دریافت اطلاعات، تنها از منابع معتبر علمی از قبیل سایت‌های مرتبط با وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی در این زمینه بسیار اهمیت دارد.

وی با تاکید بر لزوم مراقبت اعضای خانواده از یکدیگر، ادامه داد: برای پیشگیری از فرسودگی و خستگی روانی باید به تغذیه، استراحت به موقع، خواب کافی و انجام فعالیت‌هایی که منجر به لذت و آرامش می‌شود به صورت جدی توجه شود و به نکات و دستورالعمل‌های بهداشتی پایبند بود و این دستورالعمل‌ها با دقت اجرا شوند.

مدیر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بیان کرد: باید اجازه داده شود که افراد در مورد ترس‌ها و نگرانی‌هایی که دارند حرف بزنند و به  صحبت‌های آن‌ها فعالانه گوش داد و به آن‌ها فرصت داد تا در مورد هیجانات خود صحبت کنند.

دواساز ایرانی افزود: باید از هرگونه برچسب زدن یا پیش‌داوری در مورد وجود اختلال روانی در افراد پرهیز شود و باید به آن‌ها گفت که با توجه به اتفاقی که افتاده و اخبار و اطلاعاتی که می‌شنوند این تجربه ترس و نگرانی، غیر طبیعی نیست.

 

وی بیان کرد: باید به افراد آموزش داده شود که از چک کردن مداوم اخبار و اطلاعات مربوط به این بیماری یا هر بیماری دیگری که ممکن است ذهن‌شان را درگیر کند تا حد امکان پرهیز کنند زیرا میزان نگرانی و استرس‌شان را افزایش می‌دهد. از انتشار اخبار منفی که موجب افزایش استرس و نگرانی می‌شود نیز خودداری کنند.

مدیر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: انجام کارهای روزانه در منزل و بیرون از منزل، فعالیت‌های سرگرم‌کننده مانند تماشای فیلم، دعا و نیایش، ورزش و موسیقی و گفتگو با دوستان و بستگان که به فرد آرامش می‌دهند نیز بسیار توصیه می‌شود. همچنین باید وقت بیشتری برای با هم بودن اعضای خانواده اختصاص داده شود و به ویژه با کودکان وقت بیشتری صرف شود.

دواساز ایرانی تصریح کرد: به هیچ وجه برای کاهش استرس، اضطراب و دلشوره و بی‌قراری نباید بدون دستور پزشک از الکل، مواد مخدر یا داروهای آرام‌بخش استفاده شود.

وی بیان کرد: با کودکان نیز باید متناسب با سن و سال‌شان در مورد علائم و نشانه‌های بیماری کرونای جهش‌یافته صحبت و شیوه‌های خودمراقبتی به آن‌ها آموزش داده شود و از دادن اطلاعاتی که منجر به افزایش نگرانی آن‌ها می‌شود مانند تعداد مبتلایان و مرگ و میر ناشی از بیماری کرونای جدید جهش‌یافته و کمبود تجهیزات بهداشتی درمانی خودداری شود.

مقالات بیشتر:مرکز مشاوره جلفا


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۶ اسفند ۱۳۹۹ساعت: ۰۲:۵۶:۳۶ توسط:onlinetabliq موضوع: نظرات (0)

رد پای دوران کودکی در طلاق/مشاوره ازدواج اجباری شود

ایسنا/خراسان رضوی کارشناس ارشد روانشناسی بالینی و مدرس دانشگاه گفت: طلاق پدیده بسیار پیچیده‌ای است و بررسی آن بدون درنظر گرفتن ردپای کودکی بی انصافی است.

علی صنعتگر، در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه بخش بسیار زیادی از تبعات و پیامدهای طلاق در حوزه روانی است، اظهار کرد: به دنبال افزایش نرخ طلاق درچندسال گذشته طی جلسات متعددی که با قوه قضاییه در این زمینه برگزار کردیم، پیشنهاد دادیم مشاوره طلاق اجباری شود و این اتفاق برای اولین بار در ایران در شهر مشهد رقم خورد، بدین صورت که هرکس طلاق می‌گرفت بایستی ۵ جلسه مشاوره را می‌گذراند.

وی افزود: بنده تاکنون حداقل درگیر۲۷۰۰پرونده طلاق بوده‌ام و ماحصل تجربه‌ام را از تعامل با این افراد بیان می‌کنم. سوال اساسی این است که اساسا چرا طلاق اتفاق می‌افتد؟ در تمام این افراد یک مسئله مشترک بود؛ اینکه افراد مشاوره ازدواج نرفته بودند و تک‌جلسه‌های مشاوره‌ای که ممکن است برخی از آنها رفته باشند کمک‌کننده نبود. آدم‌ها برای رانندگی، آشپزی، خیاطی و...دوره‌های مهارت‌آموزی را می‌گذرانند ولی برای پشت فرمان زندگی نشستن و تشکیل زندگی هیچ آموزشی نمی‌بینند؛ بنابراین اگر به دنبال کاهش طلاق هستیم بایستی افراد آموزش‌های لازم را در زمینه مهارت‌های زندگی زناشویی بیاموزند.

این کارشناس ارشد روانشناسی بالینی گفت: وقتی از منظر روانکاوی به  طلاق می‌نگریم، همواره  ازدواج به این صورت شروع می‌شود که ما عاشق انسانی می‌شویم که این انسان برای ما تداعی‌کننده یک نفر در دوران کودکی ماست که ما همواره او را دوست داشتیم و لذا این فرد نیز ما را جذب می‌کند و زمانی که می‌خواهیم طلاق بگیریم، همسر تداعی‌کننده یک فرد منفور در دوره‌ کودکی ماست؛ پس اینجا ازدواج و طلاق بین دو انسان انجام نمی‌شود بلکه تمام این مسائل ریشه در دوران کودکی دارد و ما شاهد هستیم مسائلی که زوجین به عنوان علت ازدواج ابراز می‌کنند، در آینده تبدیل به مشکل شده و به دعوا و طلاق می‌انجامد؛ به‌طور مثال از یک فرد علت ازدواجش را جویا می‌شویم و می‌گوید همسرم خیلی مدیریت اقتصادی خوبی دارد و زمانی که همین فرد برای طلاق مراجعه می‌کند، علت طلاقش را خسیس بودن همسرش ذکر می‌کند و یا فردی که در زمینه علت ازدواجش می‌گوید همسرم فردی معاشرتی است، زمان طلاق می‌گوید همسرم دلقک است وسنگین رفتار نمی‌کند و... ؛ بنابراین مشاهده می‌کنیم تمام مسائلی که در هنگام ازدواج جذابیت داشته در زمان طلاق همان عوامل نقطه ضعف به شمار می‌آیند؛ بنابراین طلاق به این صورت است که کم‌کم همسر شبیه کسی می‌شود که ما در دوران کودکی از آن فرد متنفربوده‌ایم و ویژگی و رفتارهای همسر تداعی‌کننده همان فرد در دوران کودکی ماست، در نتیجه از او جدا می‌شویم.

عتگر درخصوص تجربه احساسات پیچیده‌ بعد از طلاق گفت: دامنه حالات روانی افراد از احساس خشم و پرخاشگری تا تنفر، احساس گناه، افسردگی و .. متغیر است. اولین توصیه این است که باید به خودتان اجازه بدهید که این احساسات را تجربه کنید. اگر طلاق گرفته‌اید باید غم را تجربه کنید و اطرافیان  افراد بایستی فرصت ابراز و تجربه کردن را به آنها بدهند. کسی که جدا می‌شود بایستی در ابتدا گریه کردن را تجربه کند زیرا دارد رابطه ای را از دست می‌دهد.

 

وی در خصوص اینکه چرا افراد ممکن است سال‌های طولانی در یک رابطه ناسالم و آسیب رسان باقی بمانند، گفت: ماندن در یک رابطه آسیب‌زا به هرحال سود و منفعتی برای افراد دارد. انسان‌ها  بسیار موجودات استراتژیکی هستند  و همواره به دنبال منفعت در یک رابطه‌اند. آدمی که با یک معتاد یا فردی که به او خیانت کرده، زندگی می‌کند، به این دلیل است که این رابطه برای او منفعت دارد؛ به طور مثال یکی از مراجعین من  اعتیاد شوهر را به عنوان علت طلاق مطرح می‌کرد و در جریان روانکاوی دریافتیم که این دومین طلاق فرد است و طلاق قبلی او نیز به دلیل اعتیاد همسر بوده، حال سوال اساسی این است که چرا این تجربه برای او تکرار شده است . درجلسات بعدی متوجه شدیم که پدر این خانم معتاد بوده و زمانی که این خانم کودک بوده شاهد این مسئله بوده که پدر از همسایه‌ها پول قرض می‌گرفته و در کل رفتاری داشته که باعث آبروریزی بوده است؛ بنابراین یک زخم عمیق در این دختر از اعتیاد پدر شکل گرفته و این فرد برای ترمیم این زخم، ناخوداگاه عاشق افراد معتاد می‌شود و تلاش می‌کند افراد معتاد را ترک داده و مداوا و درمان کند تا تخیلات و تمایلات خود از یک مرد سالم و پدر کامل را بتواند تجربه کند، به همین دلیل  وارد رابطه با یک فرد معتاد می‌شود و برای بهبودی او تلاش می‌کند، اما نمی‌تواند او را ترک دهد؛ درنتیجه  از آن رابطه بیرون می‌آید و دوباره وارد یک رابطه دیگر با افراد معتاد می‌شود و در نهایت این مسئله مجدد تکرار می‌شود؛ بنابراین این فرد به منظور ترمیم زخم‌های دوران کودکی خود در یک دور باطل افتاده تا بلکه بتواند در کنار این آدم‌ها وجود یک پدر سالم و شاداب را تجربه کند؛ به عبارتی این فرد از بودن با افراد معتاد یک منفعت کاذب نصیبش می‌شود.

صنعتگر افزود: در بیشتر مواقع زمانی که زنان در یک رابطه آسیب‌رسان باقی می‌مانند دراصل این رابطه فرصت تسویه حساب با والدین در دوران کودکی را به آنها می‌دهد. بیشتر تصمیم‌گیری‌های ما به صورت روزانه توسط بخش ناخوداگاه ذهن انجام می‌شود که هیچ اطلاعی از آن نداریم.

رد پای دوران کودکی در طلاق

وی ادامه داد: طلاق بسیار پدیده پیچیده‌ای است و بررسی آن بدون درنظر گرفتن ردپای کودکی بسیار بی انصافی است؛ بنابراین تمام پدیده‌ها نظیر ضرب و شتم، خیانت و ... ریشه در دوران کودکی دارد؛ مثلا با مراجعی برخورد می‌کنیم که در دوران کودکی شاهد ضرب وشتم مادرش توسط پدر بوده است و این دختر که فرزند کوچکی بوده فقط نظاره‌گر درد و رنج مادر بوده و بعد ازازدواج این دختر تعمدا شرایطی را به وجود می‌آورد و همسرش را به سمت خشونت هدایت می‌کند که او را بزند و هربار این اتفاق می‌افتد او با قربانی بودن مادر در دوران کودکی همانندسازی می‌کند گویی که کتک خوردن او از رنج‌های مادر کم می‌کند.

صنعتگر در خصوص سپردن حضانت کودکان به مادران گفت: خوشبختانه در این خصوص اتفاقات مثبتی در حال رخ دادن است و تعیین حضانت از سوی قاضی پرونده به مشاورین خانواده سپرده می‌شود و برای تعیین اینکه حضانت فرزند با کدام یکی از والدین باشد از طریق مددکار اجتماعی، روانشناس کودک و روانشناس زوج درمانگر و روانشناس فردی تصمیم‌گیری می‌کنند.

مقالات بیشتر:بهترین روانشناس کودک و نوجوان در شهرآرا


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۰ اسفند ۱۳۹۹ساعت: ۰۳:۲۷:۱۵ توسط:onlinetabliq موضوع: نظرات (0)

سنگینی آموزش ارتباطات اجتماعی به کودکان در ایام کرونا بر دوش والدین

یک روانشناس معتقد است، به دلیل محدود شدن ارتباطات اجتماعی در ایام کرونا آموزش روابط اجتماعی توسط مدرسه، محیط اجتماع و محیط‌های آموزشی محدود شده است بنابراین والدین مسئولیت سنگین‌تری برای آموزش ارتباطات اجتماعی به کودکان دارند.

به گزارش ایکنا، طی یک سال گذشته با شیوع ویروس کووید ۱۹ سبک زندگی افراد با تغییرات متعددی مواجه شده است. اعمال محدودیت در رفت‌و‌آمدهای خانوادگی، تعطیلی برخی مشاغل، ارائه آموزش‌های مجازی به دانش‌آموزان و دانشجویان و ...  پیامدهای مختلفی برای خانواده به همراه داشته و روال طبیعی و سابق زندگی افراد را بر هم زده است. شرایط جدید کرونایی اگر با مدیریت و برنامه‌ریزی همراه باشد می‌تواند به فرصتی بهینه در ابعاد مختلف برای خانواده‌ها تبدیل شود اما این مهم نیاز به آموزش خانواده برای قرار گرفتن در مسیر صحیح دارد.

یکی از موضوعاتی که در این برهه خاص زمانی باید مورد توجه قرار گیرد آموزش مسائل و ارتباطات اجتماعی به کودکان است. با محدود شدن رفت‌وآمدها و عدم حضور بچه‌ها در مدرسه، دومین محیط آموزشی که بچه‌‌ها در آن ارتباطات اجتماعی را یاد می‌گرفتند، عملاً حذف شده، بنابراین لازم است خانواده‌ها به این خلأ آموزشی توجه داشته باشند.

بدین جهت خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) در راستای رسالت آموزشی خود اقدام به ارائه بسته‌های آموزشی برای خانواده‌ها در محورهای مختلف کرده که در همین راستا «سیما فردوسی‌»، روانشناس بالینی و کارشناس خانواده به بیان نکاتی مهم در موضوع آموزش خانواده‌ها پرداخته است.

در ادامه، سومین قسمت از این بسته‌های آموزشی با موضوع «ارتباطات اجتماعی کودکان در دوران کرونا» از سوی سیما فردوسی، روانشناس بالینی و خانواده ارائه می‌شود:

یکی از حیطه‌های رشدی در کودکان و نوجوانان رشد اجتماعی آنهاست؛ یعنی چگونه یاد بگیرند که تعامل داشته باشند، ارتباط برقرار کنند، با دیگران صحبت کنند و از این ارتباطات اجتماعی لذت ببرند. در این ارتباطات اجتماعی است که بچه‌ها خیلی چیزها یاد می‌گیرند.

بچه‌ها وقتی با دوستان و گروه همسالان خود باشند و البته این دوستان، دوستان خوبی باشند، از آن‌ها و از بزرگ‌ترها خیلی چیزها یاد می‌گیرند. در ایام غیر کرونا وقتی بچه‌ها مدرسه می‌رفتند، معلم‌ها رفتارهای اجتماعی آنها را می‌دیدند و اگر آداب معاشرت، تشکر کردن، ارتباطات اجتماعی ... بچه اشتباه بود یا بچه‌‌ها رفتار اشتباهی را نشان می‌دادند، معلم‌ها متوجه می‌شدند که رفتار آنها اشتباه است و تذکر می‌دادند.

خیلی چیزها را باید در خانواده یاد بگیریم اما بعضی از رفتارها در خانواده یا الگویی ندارد، یا آموزشی برای آن ارائه نمی‌شود و بچه‌ها فقط در اجتماع است که این رفتارها را دیده و یاد می‌گیرند. پس اجتماع دومین مکان برای یادگیری است. مدرسه هم از مکان‌های اجتماعی است و بسیاری از رفتارهایی که بچه‌ها در خانه یاد نگرفته‌اند در مدرسه و توسط معلم، مشاور و ... می‌آموزند.

نکته دیگر این است که ممکن است بچه‌‌ها رفتاری را به غلط یاد گرفته باشند؛ مثلاً رفتاری را در خانواده یاد گرفته‌اند که رفتار صحیحی نبوده ولی در خانواده کسی نبوده که به بچه غلط بودن رفتارش را تذکر بدهد و شاید بعضی مواقع خود خانواده هم همان رفتار غلط را داشته که بچه آن را یاد گرفته، در اینجا مدرسه با اصلاح رفتار می‌پرداخت و یا در سایر اجتماعاتی که بچه‌‌ها در آن حضور پیدا می‌کردند مثلاً کلاس‌های ورزشی، هنری و رفت‌وآمدها و میهمانی‌ها، بچه‌ها می‌توانستند بسیاری از رفتارهای درست اجتماعی و آداب معاشرت و ... را یاد بگیرند که اکنون اینها کم شده است.

پس وظیفه والدین برای آموزش رفتارهای اجتماعی به بچه‌‌ها سنگین‌تر شده است.

خانواده‌ها یک روز در هفته باید دور هم بنشینند و صحبت کنند که چه رفتاری خوب است و چه رفتاری بد است. به لحاظ اجتماعی ما مسئول رفتارهای خودمان و فرزندانمان هستیم و باید به بچه‌‌ها یاد بدهیم که کدام رفتار اجتماع‌پسند نیست و کدام اجتماع‌پسند است.

مقالات بیشتر:بهترین روانشناس کودک و نوجوان پونک


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۸ اسفند ۱۳۹۹ساعت: ۱۰:۴۵:۲۶ توسط:onlinetabliq موضوع: نظرات (0)

تاخت و تاز گرانی در بازار لوازم خانگی| آشفته‌بازار لوازم خانگی در شهرکرد

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  شهرکرد، تحریم‌ها و بالا رفتن قیمت ارز بهانه‌ای شده تا قیمت‌ها بی‌محابا روندی صعودی داشته باشند و تورم لجام گسیخته در بازار مردم را تحت فشار قرار دهد، از خوراک و پوشاک که بگذریم شاهد افزایش عجیب و غریب قیمت لوازم خانگی هستیم، عرضه وجود دارد اما مردم دیگر توان خرید ندارند، مردمی که این روزها دغدغه‌شان از گرانی خیار و مرغ شروع شده و تا التهاب بازار مسکن و خودرو و همچنین لوازم خانگی این نگرانی‌ها ادامه دارد.

گرچه که بسیاری از افراد به سمساری‌ها و استوک فروشی‌ها و دست دوم فروشی‌ها روی آورده و لوازم مورد نیاز خود را با قیمتی کمتر تهیه می‌کنند، در این میان بیشتر خانواده‌ها از نظر اقتصادی متوسط رو به پایین علاوه بر تامین مخارج و هزینه‌های زندگی باید به دغدغه جهیزیه و تامین آن را هم به جان بخرند و حتی عده‌ای هستند که به دلیل افزایش قیمت‌ها نتوانستند لوازم نامناسب خود را تعویض کنند.

 افزایش نرخ ارز، التهاب بازار، تبلیغات روانی در سطح جامعه، عدم تدبیر و نبود کنترل و نظارت درست، موجب شد قیمت‌ها به شدت بالا رود و در این میان عده‌ای در بخش توزیع، تعداد زیادی لوازم خانگی خریدند و مثل همیشه از این افزایش قیمت سود برده‌اند.بخش‌نامه‌های ستاد‌ها و شوراهای مختلف و جلسات به ظاهر کارآمد هیچ کارآمدی نداشته است و اگر قیمت مواد اولیه و نظارت‌ها درست شود شاید بتوان این لجام گسیختگی قیمت را در بازار لوازم خانگی مهار کرد.

 مردم از افزایش قیمت‌ها خسته شده‌اند

خبرنگار تسنیم با مردم در رابطه با قیمت لوازم خانگی گفت‌وگو کرده است. آقای بهرامی با بیان اینکه قیمت لوازم خانگی به طرز شگفتی رو به افزایش است، اظهار داشت: قیمت‌ها به شدت افزایش یافته‌اند و حتی دیگر نمی‌توان چند عدد ظرف خریداری کرد، تلویزیون قیمت یک خودرو در سال‌های پیش شده و این تورم‌ها منصفانه نیست.

وی ادامه داد: کدام کالا را در این کشور سراغ دارید که چندین برابر افزایش قیمت نداشته است! مردم دیگر از پس مخارج زندگی خود بر نمی‌آیند چه رسد به اینکه فکر خریدن لوازم خانگی به سرشان بزند.

شهروند دیگر آقای محمودی هم از وضعیت آشفته بازار گلایه داشت و گفت:  من خودم دختر دم بخت داشته و ناتوان در خرید جهیزیه هستم، نمی‌دانم چگونه باید از پس مخارج زندگی خود بر بیایم چه رسد به اینکه از پس هزینه‌های سرسام آور جهیزیه بربیایم.

وی بیان کرد: جوانان در ازدواج خود مانده‌اند و هر آنکه چیزی دارد از قبل داشته است امروز افراد ضعیف جامعه توان خرید هیچ چیز را ندارند و فقط به سختی امرار معاش می‌کنند، کاش مسئولان به جای نمایش و ... فکری به حال جامعه کنند.

خانم بیاتی هم از کسانی است که می‌خواهد ازدواج کند و به دنبال خرید جهیزیه است، او از مشکلات و ناهمواری تشکیل زندگی می‌گوید: مدت 1  سال است که به دنبال تکمیل جهیزیه هستم و امروز که می‌گذرد فردا قیمت‌ها تغییر کرده‌اند، در این یک سال قیمت‌ها نه تنها ثابت نبوده و یا کاهش نداشته بلکه افزایش آن هم روزانه یا ماهانه داشته است.

وی بیان کرد: مشکلات طبقه‌ ضعیف جامعه کم نبود، حالا با افزایش قیمت‌ها و نابسامانی وضعیت اقتصادی کشور این مشکلات دو چندان شده است، مسئولان باید فکری به حال مردم کنند، کشور غنی ایران و این همه مصیبت برای مردم جای تعجب دارد.

 کاهش 30 درصدی قدرت خرید مردم و فروش لوازم خانگی

جمشید کلاهی، رئیس اتحادیه لوازم خانگی شهرستان شهرکرد در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در شهرکرد، اظهار داشت: به دلیل عدم توانایی مالی مردم و گرانی بیش از حد لوازم خانگی، خرید و فروش این لوازم در استان چهارمحال و بختیاری 30 درصد کاهش داشته است.

وی با بیان اینکه کالای قاچاق ارزان‌تر از کالاهای قانونی در بازار است و این ضربه جبران ناپذیری به تولید داخلی می‌زند‌، افزود: اتحادیه لوازم خانگی هم به اندازه‌ مشاغل دیگر در دوران کرونا آسیب دیده است، در اواخر اسفندماه با شیوع کرونا در اوج فروش، کاسبان را تعطیل کردند و همه دچار زیان شدند.

رئیس اتحادیه لوازم خانگی شهرستان شهرکرد گفت: علاوه بر تعطیلی‌های متعدد، روزهایی که اجازه فعالیت می‌دادند شب‌ها مغازه‌ها باید زودتر تعطیلی می‌شد و این در حالی بود که اکثر مشتریان لوازم خانگی از ساعت 18 به بعد مراجعه می‌کردند.

کلاهی بیان داشت: لوازم خانگی از ابتدای سال در اردیبهشت و خرداد تا مهرماه، 40 درصد افزایش قیمت داشتند اما این افزایش قیمت در آبان ماه متوقف شد و از  آذر ماه هم قیمت‌ها شیب نزولی پیدا کردند، در حال حاضر قیمت لوازم خانگی روند کاهشی دارد اما آینده‌ آن مشخص نیست.

وی در پایان خاطرنشان کرد: اگر قیمت اجناس ثابت بماند و فروشندگان نگرانی بابت افزایش قیمت نداشته باشند و همچنین شرکت‌ها به راحتی جنس را در اختیار آن‌ها بگذارند، بازاریان می‌توانند لوازم خانگی را قسطی و با قیمت کمتری عرضه کنند و این می‌تواند به مردم در خرید کمک کند.

مقالات بیشتر:سمساری حکیمیه


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۱ اسفند ۱۳۹۹ساعت: ۱۰:۲۰:۵۵ توسط:onlinetabliq موضوع: نظرات (0)

گذر بی‌رمق دل‌باختگان عتیقه

عاشقان و دل‌باختگان عتیقه خیلی خوب می‌دانند در تهران باید به کدام خیابان سر بزنند.

همشهری آنلاین _ فاطمه عسگری‌نیا: عتیقه‌ترین خیابان تهران، در میانه خیابان جمهوری و فردوسی، منوچهری است. خیابان منوچهری که نام خود را از شاعر بلند آوازه مکتب خراسانی گرفته است برای علاقه‌مندان اشیا قدیمی و عتیقه محل دلپذیر و جذابی است.

خیابان منوچهری یا خیابان موزه تهران، هرچه نامش باشد، چیزی از ارزش عتیقه‌های‌ریز و درشت پشت ویترین‌های خاک‌گرفته مغازه‌ها یا بساط عتیقه‌فروشان دستفروشش کم نمی‌کند. قصه قصه‌ راسته عتیقه‌فروشان گمنام تهران است. برای رسیدن به راسته عتیقه‌فروشان گمنام تهران باید از میدان فردوسی به سمت چهارراه استانبول سرازیر شوی. بعد از گذر از بازار پرهیاهوی این روزهای دلارفروشان و عبور از کنار معرکه‌گیران ارزی وارد خیابان منوچهری می‌شویم. از همان ابتدای خیابان، مغازه‌های رنگ‌ورورفته و پر از گرد و غبار عتیقه‌فروشی‌ها به چشم می‌خورد. انگار هرچه بیشتر بوی کهنگی بدهد این بساط، بیشتر برای مشتریانش دلبری می‌کند.

سکه‌های عهد بوق پشت ویترین خاک‌گرفته مغازه‌ها خودنمایی می‌کند و مجموعه اسکناس‌های قدیمی پای ثابت اغلب مغازه‌هاست. هرچه دلتان بخواهد در این کهنه‌بازار عتیقه پیدا می‌کنید؛ از آفتابه و لگن مسی و قدیمی گرفته تا آسیاب سنگی و ساعت‌های جیبی، لگن‌های مسی و لوسترهای رنگی و قدیمی در کنار انگشترهای زمخت و تسبیح‌های دانه‌درشت هم زینت‌بخش عمده ویترین‌ها هستند. همه اینها در روزگاری نه‌چندان دور مشتریان خاص خود را داشتند، اما این روزها سایه سنگین رخوت و کسادی بدجور بر سر عتیقه‌فروشی‌ها چنبره زده است.

مقالات بیشتر:سمساری در پاسداران


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ اسفند ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۰۱:۱۶ توسط:onlinetabliq موضوع: نظرات (0)

مجازات ۴۸۰ میلیون ریالی برای فروشنده اشیا عتیقه در خراسان شمالی

ملک‌‌حسین قویدل چوکانلو،مسئول حقوقی و املاک اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان شمالی در گفتگو با خبرنگار عصر اترک با اعلام این خبر اظهار کرد: «این متهم، دو قطعه مجسمه نمونه تقلبی انسان یکی به‌ تقلید از دوره خاور نزدیک و دیگری به تقلید از هنر روم، همچنین دو عدد صندوقچه تقلبی به تقلید از دوره هخامنشی را به‌قصد عرضه و فروش به‌صورت غیرمجاز نگهداری کرده بود.»

وی گفت:  با توجه به ماده ۵۶۶ مکرر از قانون مجازات اسلامی که اشعار می دارد هرکس نمونه تقلبی آثار فرهنگی-تاریخی اعم از ایرانی وخارجی را به جای اثر اصلی بسازد یا آن را به قصد عرضه، قاچاق و یا فروش ،معرفی ، حمل یا نگهداری کند  جرم محسوب شده و به حبس از 91 روز تا شش ماه و جزای نقدی معادل نصف ارزش اثر اصلی با اخذ نظر کارشناس میراث فرهنگی محکوم می‌شوند.

مسئول حقوقی و املاک اداره‌کل میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان شمالی افزود:  کشف جرم و دستگیری مجرمان، تشکیل پرونده و معرفی به مراجع قضایی به‌منظور رسیدگی و اجرای حکم ازجمله اقدامات لازم در راستای پیشگیری از وقوع جرایم علیه میراث‌فرهنگی و صیانت از اماکن، تجهیزات و اموال منقول و غیرمنقول است.

مقالات بیشتر:سمساری در گیشا


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۹ بهمن ۱۳۹۹ساعت: ۱۰:۰۰:۰۹ توسط:onlinetabliq موضوع: نظرات (0)

۵۰ قطعه عتیقه سه هزار ساله در سقز کشف شد

به گزارش ایرنا، سردار علی آزادی روز یکشنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در پی اخبار واصله مبنی بر فعالیت افرادی مبنی بر خرید و فروش اشیاء عتیقه حاصل از حفاری غیر مجاز از قلعه باستانی زیویه شهرستان سقز،  موضوع در دستور کار ماموران انتظامی شهرستان قرار گرفت.

وی با بیان اینکه ماموران با اشراف اطلاعاتی و اقدامات پلیسی یک دستگاه خودرو پژو پارس حامل سه متهم را شناسایی و در عملیاتی غافلگیرانه آنان را دستگیر کردند افزود: پس از هماهنگی قضائی، ماموران در بازرسی از خودرو متعلق به متهمان، ۵۰ قطعه عتیقه که قدمت آن برابر نظر کارشناسان مربوط به سه هزار سال قبل بوده را کشف کردند.

وی اضافه کرد: اشیا عتیقه کشف شده تحویل سازمان میراث فرهنگی تحویل شد و متهمان به همراه پرونده به مرجع قضائی معرفی شدند.

سردار آزادی در پایان خاطر نشان کرد: تمدن و هویت هر ملتی ریشه در میراث فرهنگی آن دارد و نیروی انتظامی قاطعانه با هر گونه قاچاق آثار باستانی مقابله و از میراث گران بهای ملت ایران حفاظت و حراست می کند.

تپه قلعه زیویه مربوط به سدهٔ سه و چهار هجری قمری است و در شهرستان سقز، روستای زیویه واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۰ مهر ۱۳۸۰ با شمارهٔ ثبت ۴۰۱۸ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

مقالات بیشتر:سمساری در افسریه


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۷ بهمن ۱۳۹۹ساعت: ۱۰:۴۱:۴۵ توسط:onlinetabliq موضوع: نظرات (0)

ضعف اقتصادی مردم باعث رونق استوک فروش‌ها

دنیای‌‌اقتصاد- ایمان مهدی‌زاده : بیش از یک دهه از شهرت سامانه‌ای جهانی برای خرید و فروش کالای دست دوم می‌گذرد که یک ایرانی آمریکایی آن را در ینگه دنیا راه‌اندازی کرد. گرچه پیش از آن خرید و فروش کالاهای دست دوم در ایران وجود داشت. روزهایی که پیله‌وران در روستاها می‌گشتند و کالاهای نو و دست دوم را می‌خریدند و می‌فروختند و در شهرها صرفا سمساری‌ها خریدار و فروشنده کالاهای دست دوم بودند. بخش مرفه‌تر می‌فروخت و قشر پایین‌دستی می‌خرید.

ضعف اقتصادی مردم باعث رونق استوک فروش‌ها

امروز اما شرایط تغییراتی کرده است: خرید و فروش کالاهای مختلف، روز به روز رونق بیشتری پیدا می‌کند که اقتصاد خانوار مهم‌ترین دلیل آن است. بهره‌مندی از تنوع با کمترین هزینه نیز یکی از دلایل این رونق به‌حساب می‌آید. نزدیک به سه دهه پیش البسه و بوت‌ و انواع کفش کتانی که مرجوعی انبارهای همسایه‌های شرقی (پاکستان) و غربی (ترکیه) بود یا به‌عنوان کالای دورریختنی با قیمت بسیار ارزان به مرزها رسید، کرکره فروشگاه‌هایی با عنوان تاناکورا بالا رفت و استفاده از کالای مصرفی معمول در فرهنگ جامعه ایرانی جا خوش کرد. گرچه این فروشگاه‌ها نه نیازی به گرفتن جواز از اتحادیه و صنفی داشتند و نه ضمانتی برای محصول فروخته شده اما تنوع و قیمت ارزان نسبت به کالای نو باعث افزایش ریسک‌پذیری مشتریان می‌شد و در فروش خوب و موفق آنها تاثیرگذار بود. این رویه چنان در جامعه رشد کرده که فروشنده و خریدار از قبل بیشتر شده اما نه فروشندگان از سر بی‌نیازی می‌فروشند و نه خریداران دیگر فقط اقشار ضعیف جامعه هستند. همه مردم به‌طور همزمان هم خریدارند و هم فروشنده. یک تغییر مهم دیگر هم رخ داده است؛ امروز دیگر فقط مغازه‌های سمساری‌ نیستند که معامله‌ها را جوش می‌دهند. زمانه، زمانه سمساری‌های آنلاین است؛ از پوشاک تا لوازم خانگی و الکترونیکی در فضای مجازی رونق خوبی دارد.

مقالات بیشتر:سمساری در تهران نو


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۲ بهمن ۱۳۹۹ساعت: ۱۱:۲۰:۲۱ توسط:onlinetabliq موضوع: نظرات (0)

اعلام موانع کاهش قیمت لوازم‌خانگی

 

دنیای اقتصاد : روز جمعه بیستمین نمایشگاه بین‌المللی لوازم‌خانگی در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران آغاز شد. این در شرایطی است که این بازار در کشور مدت‌ها است که در رکود قرار گرفته و افزایش شدید قیمت‌ها باعث شده مصرف‌کننده یا چشم از نیاز‌های خود بپوشاند یا به سمت تعمیر لوازم موجود خود برود. این درحالی است که بسیاری نیز ترجیح دادند لوازم قاچاق یا دست دوم را تهیه کنند تا به این شکل از این افزایش قیمت‌ها مصون بمانند. سعید شیرکوند، معاون هماهنگی امور اقتصادی و زیربنایی معاون اول رئیس‌جمهوری در مراسم افتتاح این نمایشگاه به «ایرنا» گفت‌: «انجمن لوازم‌خانگی به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین تشکل‌های بخش‌خصوصی کشور باید بیش از پیش نزد مسوولان دیده شود. این انجمن و اعضای هیات‌مدیره آن باید به‌گونه‌ای با مسوولان ارتباط برقرار کنند که بتوانند به‌طور مستقیم با دولت سخن گفته و منافع خود را مطالبه کنند، چرا که صنایع لوازم‌خانگی از ظرفیت بسیار خوبی برای تامین نیاز داخل و صادرات برخوردارند.»

اما عباس هاشمی، دبیرکل انجمن لوازم‌خانگی کشور نیز در این مراسم اعلام کرده صادرات متوسط لوازم‌خانگی۱۷۰ میلیون دلار است و در صورت بهبود شرایط این رقم افزایش چشمگیری خواهد داشت. او گفت: «ارزش صادرات محصولات لوازم‌خانگی به‌طور متوسط سالانه ۱۷۰ میلیون دلار است، اما در برخی سال‌ها تا ۲۴۰ میلیون دلار نیز به ثبت رسیده است. در این زمینه با توجه به ممنوعیت واردات لوازم‌خانگی، برنامه‌ها بیشتر بر تامین نیاز داخل متمرکز است.»

این مقام صنفی اظهار کرد: «سازمان توسعه تجارت نسبت به برپایی میزهای تخصصی صادرات اقدام کرده، به‌طوری‌که برای هر کشور یک میز طراحی شده است. انجمن لوازم‌خانگی به‌عنوان بزرگ‌ترین تشکل صنعت لوازم‌خانگی کشور، اکنون مورد مشورت با سازمان توسعه تجارت بوده و در زمان حضور نمایندگان سایر کشورها در ایران، مشارکت فعالانه در برگزاری میزها دارد.»

 تورم مانع کاهش قیمت لوازم‌خانگی است

از سوی دیگر اما رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم‌خانگی تهران نیز با تشریح وضعیت فعلی این صنف دلیل عدم کاهش قیمت این محصولات را عنوان کرده است.

اکبر پازوکی گفت: «با وجود افت قیمت ارز، تورم مانع کاهش قیمت تولیدات لوازم‌خانگی شده است. مردم قدرت خرید ندارند و به همین دلیل بازار لوازم‌خانگی راکد است. کالا به وفور در بازار موجود است اما قیمت تمام شده بالا است و این قیمت‌ها نیز ناشی از قیمت بالای مواد اولیه تولید است.»

رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم‌خانگی تهران افزود: «۷۰ درصد از مواد اولیه تولید لوازم‌خانگی داخلی و ۳۰ درصد وارداتی است و بنابراین وقتی ۷۰ درصد قیمت مواد اولیه تولید داخلی بر اثر تورم با قیمت بالاتر به دست تولید‌کننده می‌رسد نمی‌توان انتظار داشت که یک شبه نیز قیمت محصولات تولیدی کاهش یابد، اما به هر حال کاهش قیمت ارز بر ۳۰ درصد مواد اولیه وارداتی تاثیرگذار است. با توجه به بازار راکد و کسادی حاکم بر بازار امیدواریم دولت در سال آینده در مورد میزان اخذ مالیات از شرایط مالی و اقتصادی اصناف را در نظر بگیرد.»

مقالات بیشتر:معرفی سمساری در پونک

 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۵ بهمن ۱۳۹۹ساعت: ۱۲:۰۳:۳۱ توسط:onlinetabliq موضوع: نظرات (0)